فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از وجود هزار و 531 پروژهی نیمهتمام در استان خبر داد و گفت: «برای تکمیل این پروژهها به 33 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و یکی از دلایل اینکه پروژههای جدید و مورد نیاز شروع نمیشود، وجود پروژههای نیمهتمام است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، جعفر رودری در نشست خبری که ظهر چهارشنبه 12 شهریورماه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان وظایف گستردهای دارد، بیان کرد: «سازمان مدیریت و برنامهریزی یک دستگاه کارشناسی و نظارتی است که با دستگاههای اجرایی متفاوت است و مهمترین وظیفهی سازمان اقدام به برنامهریزی برای برنامههای میانمدت، بلندمدت و کوتاهمدت است».
وی افزود: «برای برنامهریزی مقاطع بلندمدت باید سند چشمانداز و افق حرکت توسعهی استان را ترسیم کنیم و بر این مبنا جهتدهی بخشها و دستگاههای اجرایی شکل خواهد گرفت».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان کرد: «برنامه ششم که الان در آن قرار داریم تدوین شد و خوشبختانه با توجه به شرایطی که تحریمهای ظالمانه و کرونا بر اقتصاد کشور و استان گذاشت، نتایج قابل قبولی را داشتیم».
وی توضیح داد: «ماحصل برنامهریزی ششم در استان این بود که سالانه نرخ رشد اقتصادی هشتونیم درصد را داشته باشیم که این هدف به دلیل تحریمها و کرونا در کشور محقق نشد اما در استان نرخ رشدی که از سالهای اولیهی برنامه تاکنون داشتیم نزدیک به دو درصد است که در مقایسه با کشور رشد اقتصادی بالاتری است».
رودری درخصوص نرخ بیکاری استان کرمان نیز گفت: «به لحاظ هدفگذاری انجام شده در کاهش نرخ بیکاری اگرچه دو درصد از برنامه عقبتر هستیم اما با توجه به شرایط، ایجاد اشتغال قابل قبولی در استان داشتیم».
وی ادامه داد: «نرخ تورم به واسطهی سیاستگذاری که انجام شده بود، میبایست تک رقمی باشیم اما با توجه به شرایط کلان کشور، در چند سال گذشته، تقریبا یک تا دو درصد نرخ تورم استان از متوسط ملی پایینتر بوده است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اظهار کرد: «شاخص فلاکت در استان کرمان در سالهای مربوط به برنامه، به دلیل افزایش نرخ تورم بهبود پیدا نکرد اما همگام با شاخص ملی بوده و در حال حاضر نیز برابر با سطح ملی است».
وی با اشاره به تنظیم برنامهی هفتم در استان، بیان کرد: «برنامهی هفتم آخرین گام از سند چشمانداز است که با اجرای آن، سند چشمانداز به سال انتهایی خود میرسد و باید از نو فرآیند تدوین سند چشمانداز در مراحل بعدی طی شد».
رودری یادآور شد: «در استان همگام با سطح ملی، موضوع پایش برنامهی ششم انجام و ارزیابی عملکرد انجام شده و چارچوبها و مدلهای مفهومی برای رسیدن به برنامه هفتم را دنبال میکنیم».
بودجه متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها تخصیص داده میشود
وی در ادامه با اشاره به بودجهی استان، توضیح داد: «در حوزهی بودجه سال گذشته مجموعا 1976 میلیارد تومان ابلاغی بودجه تملک دارایی استان بود که 828 میلیارد تومان تخصیص داده شد که برابر با 42 درصد تخصیص است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان دربارهی علت تخصیص کمتر بودجه به برخی پروژهها، گفت: «وقتی درآمدهای پیشبینی شده در کل بودجهی کشور محقق نشود، بودجه متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها تخصیص داده میشود».
وی از وجود هزار و 531 پروژهی نیمهتمام در استان خبر داد و افزود: «برای تکمیل این پروژهها به 33 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و یکی از دلایل اینکه پروژههای جدید و مورد نیاز شروع نمیشود، وجود پروژههای نیمهتمام است».
رودری اظهار کرد: «اولویتبندی این پروژهها بر اساس پیشرفت فیزیکی، مناطق محروم و تعهدات مربوط به سفر مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری، پروژههای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید است».
وی ادامه داد: «ابلاغیهی بودجه سالجاری یکهزار و 684 میلیارد تومان است که تاکنون 428 میلیارد تومان برابر 25 درصد تخصیص داده شده است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان کرد: «استان کرمان در حال حاضر به استناد گزارش سازمان برنامه بودجه کشور از لحاظ توزیع و ابلاغ بودجه و مبادلهی موافقتنامهها استان اول است».
نظارت بر حسن اجرای پروژهها
وی در ادامه با اشاره به موضوع تبصرهی 19 درخصوص واگذاری و مشارکت با بخش غیردولتی برای اجرای پروژههای نیمهتمام، گفت: «این تبصره پروژههای جدید، پروژههای در حال تکمیل و در شرف اتمام و حتی پروژههای به بهرهبرداری رسیده را هم شامل میشود».
رودری بیان کرد: «امسال دولت مشوقهای خوبی برای جلب مشارکت غیردولتی و اقتصادی شدن مشارکت بخش غیر دولت لحاظ کرده که اعطای تسهیلات یارانهدار یا تسهیلات با نرخ سود پایین، کمک برای استملاک زمین و تامین بخشی از هزینهها، تغییر کاربری در موارد خاص با پیشنهاد دستگاه اجرایی و معافیت درآمدهای حاصل از کار این پروژهها بعد از بهرهبرداری از جمله این مشوقها است».
وی همچنین با اشاره به وظیفهی نظارتی سازمان مدیریت و برنامهریزی برای اجرای درست پروژهها، یادآور شد: «برنامهریزی شده هر ساله حدود 500 تا 600 پروژه را سازمان مدیریت و برنامهریزی مستقیم رصد کند و بازدید کند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اظهار کرد: «یکی از مهمترین موضوعات در بحث نظارت، بررسی کیفیت مصالح است که در استان به لحاظ کارشناسیهای انجام شده در تولید بتن و آسفالت که تاثیر زیادی بر تمام ابنیهها و پروژهها دارند ورود کردیم و موضوع تولید بتن استاندارد در دستور کار استان قرار گرفت و ماحصل این شده که 21 واحد تولید بتن استان به لحاظ میزان کارایی و اثربخشی درجهبندی شدند».
وی افزود: «یک تکلیف قرار است ابلاغ شود که در شهر کرمان، استفاده از واحدهای تولید بتن استاندارد انجام شود و بعد در سایر مناطق استان اجرا شود».
رودری استانداردسازی کارخانجات آسفالت را از دیگر اقدامات انجام شده بیان کرد و توضیح داد: «طی چند سال گذشته تولید آسفالت در استان به جایگاه خوبی رسیده و هدفمند شده است».
وی تاکید کرد: «هدف از نظارت این است هزینهای که برای پروژهها مصرف میشود به شکل مناسب اجرا شود».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: «در حال حاضر عمر مفید اجرای پروژههای استان، که تقریبا در کل کشور همین است، یکدوم عمر متوسط مورد انتظار است که به همین منظور کلاسهای آموزشی برای عوامل اجرایی پروژهها در استان برنامهریزی و برگزار شده است».
وی اجرای دولت الکترونیک در دستگاههای اجرایی را یکی از برنامههای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در سالجاری بیان کرد و یادآور شد: «در حال حاضر دو هزار و 664 خدمت شناسهدار توسط دستگاههای اجرایی ارائه میشود که باید اطلاعرسانی لازم در سایت سازمانها دربارهی خدماتی که به صورت الکترونیک ارائه میشود قرار داده شود».
رودری ادامه داد: «50 درصد این اقدام در استان عملیاتی شده و هدفگذاری شده مابقی تا پایان سال انجام شود». /پ
نظر خود را بنویسید