فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان با اشاره به قاچاق دام در استان، گفت: «جابهجایی دام بدون مجوز دامپزشکی قاچاق محسوب میشود و هر دامی در هر مسیری بدون مجوز دامپزشکی باشد، قاچاق است و در این زمینه دامپزشکی نباید برای دامهای بدون پلاک مجوز بدهد و دربارهی دامهای عشایر نیز مجوز تائید به عهدهی اداره کل امور عشایری است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، محمدجواد فدائی امروز ۲۰ شهریورماه در جلسهی کمیسیون هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان اظهار کرد: «اگر نتوانیم کالای قاچاق را کنترل کنیم، به جز ضررهای دیگر، مقداری از اوضاع اقتصادی و گرانی قیمتها تابع همین مسئله است».
وی افزود: «قاچاق کالا تاثیر مستقیمی در قیمت کالاها و وضعیت اقتصادی استان و کشور میگذارد و باید در مقابله با قاچاق کالا بیشتر هماهنگ بوده و همکاری بیشتری داشته باشیم ضمن آنکه باید به تصمیماتی که گرفته میشود، پایبند باشیم و اجرا شود».
استاندار کرمان با تشکر از پلیس امنیت اقتصادی استان در زمینهی مقابله با قاچاق کالا گفت: «رشد ۶۵ درصدی ارزش ریالی پروندههای قاچاق جای تقدیر دارد و نشان میدهد نیروها فعال هستند».
وی با بیان اینکه اگر مواردی داشته باشیم که در مبادی کنترل نشود، مقابله با آن باید در سطح عرضه با اتاق اصناف و دانشگاه علوم پزشکی (در داروخانهها) صورت گیرد، اظهار کرد: «باید تکلیف لوازم آرایشی و بهداشتی روشن و در این زمینه تصمیم جدی گرفته شود».
استاندار کرمان گفت: «جابهجایی دام بدون مجوز دامپزشکی قاچاق محسوب میشود و هر دامی در هر مسیری بدون مجوز دامپزشکی باشد، قاچاق است و در این زمینه دامپزشکی نباید برای دامهای بدون پلاک مجوز بدهد و دربارهی دامهای عشایر نیز مجوز تائید به عهدهی اداره کل امور عشایری است».
وی افزود: «اگر دامی در دامداری باشد و این ظن باشد که قاچاق است، باید از دامپزشکی استعلام و براساس تحقیقات تکمیل شده تصمیمگیری شود».
فدائی خاطرنشان کرد: «صورتجلسه تیرماه ۹۷ صورتجلسه مهمی است که دربارهی انبار، نیرو و ساختمانهای اداری سازمان اموال تملیکی تکلیف را مشخص کرده و باید این موارد اجرا شود».
پلاکگذاری دامهای بومی استان به طور کامل انجام نشده
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز در این نشست گفت: «تشخیص و احراز قاچاق یا عدم قاچاق کالا با مرجع رسیدگی است نه مرجع کاشف و مراجع کاشف در صورتی که به صدور رای اعتراض داشته باشند، میتوانند اعلام کنند».
ارسلان میری افزود: «دربارهی قاچاق دام ایراداتی به قاچاق دام زنده داشته و داریم زیرا دستورالعمل نواقصی دارد و باید رفع شود».
میری اضافه کرد: «بحث مربوط به قاچاق دام زنده غیر از دامهای غیربومی است و به دلیل اینکه کار پلاکگذاری دامهای بومی استان به طور کامل انجام نشده، در انتقال دام در سطح استان مشکل به وجود میآید».
وی با اشاره به روند طولانی پلاکگذاری دام، دریافت مجوز حمل و ... بیان کرد: «باید دستگاههای اجرایی در مقام عمل پاسخگو باشند و باید فرآیند حمل و نقل دام را در استان تسهیل کنیم».
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان دربارهی کشف شیرخشک قاچاق گفت: «صادرات شیرخشک ممنوع است، نه جابهجایی شیرخشک صنعتی. شیرخشک صنعتی مشمول ضوابط خاص جابهجایی نمی شود».
بر اساس این گزارش، در این جلسه اعلام شد: «واحدهای تولیدکنندهی شیرخشک صنعتی مجاز به صادرات هستند و هرکسی نمیتواند صادرات انجام دهد، باید مجوز جهاد کشاورزی و اسناد گمرکی برای صارات داشته باشند».
نظر خود را بنویسید