فردای کرمان – گروه جامعه: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با بیان اینکه استان کرمان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد بر رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی در مطب پزشکان تاکید کرد و خواست با توجه به نزدیکی فصل سرما و بسته شدن فضاها، در خصوص رعایت موارد بهداشتی در مطب پزشکان، چارهاندیشی شود. بصیری همچنین گفت که دستورالعملهای بهداشتی در تاکسیها و وسایل نقلیهی بینشهری است نیز به خوبی رعایت نمیشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، محمدصادق بصیری ۲۲ شهریورماه در جلسهی ستاد مقابله با کرونا استان کرمان با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد در اغلب استانهای کشور، روند ابتلای بیماری کووید ۱۹، روند نزولی دارد، بیان کرد: «متاسفانه استان کرمان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد».
وی با اشاره به وضعیت شهرستانهای استان، افزود: «از ۲۳ شهرستان استان، دو شهرستان در وضعیت قرمز، سه شهرستان در وضعیت نارنجی، ۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان نیز در وضعیت سفید کرونایی قرار دارند، اما در مجموع برآیند استان کرمان، قرمز است، لذا تاکید ما بر رعایت کامل پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی است».
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به فصل پاییز و احتمال شیوع آنفلوآنزا در سطح کشور، اظهار کرد: «نشانههای بیماری آنفلوآنزا در کشور پدیدار شده و تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا بر این است که رعایت پروتکلها به ویژه استفاده از ماسک حیاتی بوده و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتوان از شیوع آنفلوآنزا جلوگیری کرد که این امر نیز جبرانی برای کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور خواهد بود و با رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی و استفاده از ماسک، نیازی هم به واکسن آنفلوآنزا نخواهد بود».
بم، بهترین شهر کشور در رعایت پروتکلهای بهداشتی مدارس
وی دربارهی نحوهی رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس، یادآور شد: «شهر بم با ۹۶ درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس به عنوان یکی از شهرهای برتر کشور مورد تقدیر ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت».
بصیری بیان کرد: «رعایت نکات بهداشتی بیماری کرونا در خطوط هواپیمایی مورد تاکید است تا به شکل بهتر و بیشتری انجام گیرد و در حوزهی حمل و نقل عمومی نیز مشکل ما در عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در تاکسیها و وسایل نقلیهی بینشهری است زیرا پروتکلها به خوبی رعایت نمیشود و باید فکری به حال این موضوع قبل از شروع فصل سرما کرد زیرا در فصل سرما ممکن است شرایط ما در شیوع کرونا سختتر باشد لذا هفتهی آینده یک طرح کارشناسی در این رابطه باید توسط مسئولین مربوطه به ستاد استانی مقابله با کرونا ارائه شود».
وی ادامه داد: «مراکز شمارهگذاری خودروها نیز طبق اعلام کشوری، نوبتدهی به صورت غیرحضوری خواهند داشت تا بخشی از کارها در بستر اینترنت صورت گیرد و تنها حضور مردم برای معاینهی خودرو و نصب پلاک باید باشد و لازم است امکانات برای این موارد در استان کرمان هرچه سریعتر تامین شود».
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به آزمونهایی که در هفتههای اخیر در سطح استان برگزار شد، اضافه کرد: «پس از برگزاری کنکور سد آزمونها شکسته شد و جلوگیری از برگزاری آزمونها، دیگر کار مناسبی نیست. فقط مجوز ستاد ملی کرونا برای برگزاری آزمونها کافی نیست و برای برگزاری آزمونها باید ۷۲ ساعت قبل از برگزاری به ستاد مقابله با کرونا استان کرمان اعلام شود تا ما بر نحوهی برگزاری آن آزمونها نظارت داشته باشیم.».
پروتکلهای بهداشتی در بسیاری از مطبها رعایت نمیشود
وی به موضوع برگزاری اربعین حسینی نیز اشاره کرد و گفت: «برای مراسم اربعین حسینی، به دلیل شیوع کرونا در عراق، هیچ زائری از کشورهای دیگر پذیرفته نمیشود، بنابراین مصوبهی ستاد ملی بر این بوده که راهپیمایی اربعین برای برونرفت از مرز و داخل استانها نخواهیم داشت و مراسم عزاداری طبق روال تاسوعا و عاشورا و پروتکلهایی تعیین شده، در داخل کشور انجام خواهد شد».
بصیری دربارهی نحوهی برگزاری کلاسهای درس دانشگاههای سراسر استان کرمان نیز بیان کرد: «کلاسهای دانشگاههای سراسر استان کرمان به صورت غیرحضوری و برگزاری کارگاهها و کلاسهای دروس عملی با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری خواهد بود».
وی همچنین با اشاره به نحوهی اجرای پروتکلهای بهداشتی در مطبهای پزشکان، گفت: «متاسفانه پروتکلهای بهداشتی در بسیاری از مطبها رعایت نمیشود و با توجه به نزدیکی فصل سرما و بسته شدن فضاها، باید یک فکر اساسی در خصوص مطب پزشکان صورت بگیرد».
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان اظهار کرد: «بازرسی و نظارت بر مطب پزشکان و دیگر مراکز خصوصی درمانی مانند آزمایشگاهها برعهدهی معاونت بهداشتی و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی است که باید در این راستا اقدام و نظارتهای جدی صورت گیرد».
تاکنون مطبی در استان پلمب نشده است
دکتر حمیدرضا رشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه باید نظارت جدیتری بر نحوهی اجرای پروتکلهای بهداشتی در مطبها داشته باشیم، بیان کرد: «باید شیوهنامههای بهداشتی هم توسط کادر درمانی در مطبها و هم توسط بیماران و مراجعین رعایت شود».
وی افزود: «با توجه به اینکه نظام پزشکی نیروی کافی برای نظارت بر مطبها ندارد بنابراین مقرر شد که حوزهی بهداشتی با کمک همکاران نظارتی بهداشت و درمان نظارت بر نحوهی اجرای شیوهنامههای بهداشتی در مطبها داشته باشند».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «تاکنون در سطح استان هیچ مطبی پلمب نشده است که امیدواریم که با همکاری پزشکان و مردم چنین موردی در استان نداشته باشیم». /پ
نظر خود را بنویسید