فردایکرمان ـ گروه جامعه: طی یک روز اخیر، براساس نتایج آزمایشگاههای فعال در استان کرمان، 11 بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدهاند. دانشگاه علومپزشکی «جیرفت» و دانشکده علومپزشکی «سیرجان» طی شبانهروز گذشته آزمایش کرونا انجام ندادهاند.
همچنین، طی شبانهروز گذشته، «دو نفر» دیگر، در جدال با این بیماری جان خود را از دست دادند.
با افزوده شدن آمارهای جدید، شمار کل بیماران بستری در استان از ابتدای اپیدمی تا عصر شنبه 29 شهریورماه به «شش هزار و 365 نفر» و تعداد کل جانباختگان به «806 نفر» رسید.
بنا به اعلام دکتر شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، هماکنون 197 بیمار کرونا در استان بستری هستند.
براساس شاخصهای وزارت بهداشت، استان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد.
به گفتهی شفیعی، اگرچه آمار مبتلایان و بستریشدگان کرونا طی دو هفتهی گذشته در استان کرمان روند کاهشی داشته اما شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه احتمالا از این هفته، دوباره روند افزایشی شیوع کرونا در استان کرمان آغاز میشود.
او با بیان اینکه اپیدمی کرونا زمانی کنترل میشود که حداقل 80 تا 90 درصد مردم از ماسک استفاده کنند، تاکید کرد که مردم توصیههای بهداشتی شامل رعایت فاصلهگذاری، شستوشوی مرتب دستها و خودداری از انجام سفرهای غیرضرور و دوری کردن از شلوغیها را جدی بگیرند.
لازم به ذکر است که شیوهی آماردهی دربارهی اپیدمی کرونا از اواخر خردادماه تغییر کرده و تنها تعداد «بیماران بستری و جانباختگان» از سوی علومپزشکی کرمان در اختیار رسانهها قرار داده میشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی علومپزشکی کرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی این دانشگاه عصر شنبه 29 شهریورماه با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته، 11 بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدهاند، گفت: «10 نفر از آنها از حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان (شامل راور، رابر، بافت، بردسیر، کوهبنان، کرمان، شهربابک، زرند، ارزوئیه)، و یک نفرشان از حوزهی تحت پوشش دانشگاه بم هستند».
وی با بیان اینکه طی شبانهروز گذشته دانشگاه جیرفت و دانشکده سیرجان انجام آزمایش نداشتهاند، افزود: «در حال حاضر، 197 بیمار کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند:.
وی ادامه داد: «129 نفر از بیماران بستری در حوزهی علومپزشکی کرمان، 31 نفر از حوزهی دانشکده علومپزشکی سیرجان، 14 نفر حوزهی جنوب، 12 نفر حوزهی علومپزشکی رفسنجان و 11 نفر در حوزهی دانشگاه بم بستری هستند و خدمات بیمارستانی به آنها ارائه میشود». وی اظهار کرد: «از ابتدای اپیدمی تاکنون 6365 نفر در استان، بهدلیل ابتلا به کرونا بستری شدهاند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس اظهار کرد: «متاسفانه در 24 ساعت گذشته، دو بیمار کرونا نیز جان خود را از دست دادند که هر دو نفرشان، از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان هستند».
به گفتهی شفیعی، از ابتدای اپیدمی کرونا در استان تاکنون، 806 نفر به دلیل ابتلا به کووید ـ 19 جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش فردایکرمان تا روز چهارشنبه 21 خردادماه، در گزارش آماری روزانه، آمار مبتلایان جدید و اینکه سرپایی هستند یا بستری و یا از پرسنل بهداشتی و درمانی نیز اعلام میشد که تا آن تاریخ، شمار کل این مبتلایان به کرونا در استان کرمان به 2949 نفر رسیده بود. از آن پس اما تنها آمار بیماران بستری و جانباختگان در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
به نقل از تسنیم کرمان، دکتر مهدی شفیعی روز شنبه 29 شهریورماه همچنین گفت: «آمار مبتلایان و بستریشدگان کرونا طی دو هفتهی گذشته در استان کرمان روند کاهشی داشت و خوشبین بودیم که با رعایت موارد بهداشتی توسط هم استانیها موج دوم شیوع ویروس کرونا در استان کرمان در مهار شدن است و با رفتن به سمت فصل سرما که احتمال شیوع آنفلوآنزا نیز وجود دارد بتوانیم کرونا را در استان مدیریت کنیم. از اواخر هفتهی گذشته روند شیوع بیماری در استان ثابت شد اما در حال حاضر این احتمال وجود دارد که این هفته دوباره روند افزایشی شیوع کرونا را در استان کرمان داشته باشیم».
وی ادامه داد: «این وضعیت نشان از شکننده بودن شرایط دارد و اینکه روند بیماری به رفتار مردم وابستگی زیادی دارد. زمانی که مردم توجه بیشتری به رعایت پروتکلهای بهداشتی داشته باشند، فاصلهی اجتماعی را حفظ کرده، ماسک زده و سفرها و مراودات غیر ضرور را به حداقل برسانند شیوع کرونا کمتر شده و زمانی که این موارد کمرنگ شده و رعایتها کمتر شود خطر برگشت کرونا دوباره وجود دارد».
وی با اشاره به اینکه اپیدمی کرونا زمانی کنترل میشود که حداقل 80 تا 90 درصد مردم از ماسک استفاده کنند، گفت: «رعایت فاصله گذاری، کم کردن سفرهای غیر ضرور باید در همه جا و تا پایان اپیدمی به طور جدی رعایت شود».
شفیعی اظهار کرد: «استفاده از ماسک در شهرهای بزرگ قابل قبول است اما در شهرهای کوچک و روستاها کمتر است». وی اضافه کرد: «رفت و آمد بین شهرها و روستاها، بازگشایی مدارس و دانشگاهها و در ترددها احتمال جابهجایی ویروس وجود دارد».
سخنگوی علومپزشکی کرمان همچنین، با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا مثل سالهای قبل توزیع میشود، گفت: «باید به این مسئله توجه داشت که واکسن آنفلوآنزا از کرونا پیشگیری نمیکند و افراد برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باید توصیههای بهداشتی را رعایت کنند».
وی با بیان اینکه به گروههای آسیبپذیر توصیه میشود که واکسن آنفلوآنزا را از داروخانهها تهیه کرده و به موقع تزریق کنند تا از اپیدمی آنفلوآنزا جلوگیری شود، افزود: «نیازی به استفاده همه افراد از واکسن آنفلوآنزا وجود ندارد». / الف
نظر خود را بنویسید