فردای کرمان – گروه جامعه: نایب رئیس انجمن داروسازان گفت که در حال حاضر دو میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در کشور وجود دارد که حتی برای کادر داروخانهها هم کافی نیست. وی علت ورود دو میلیون دوز به جای 14 میلیون دوز واکسن به کشور را تغییر ارز و انتقال آن بیان کرد و با توضیح اینکه همکاران ما در حال رفع این مشکل هستند، گفت: «در خبرها گفته شده که افراد بالای 65 سال باید برای دریافت واکسن کد ملی و مشخصات کامل خود را ارائه دهند. زمان عرضهی واکسنها با تاخیر مواجه شده است در ابتدا گفته بودند 20 شهریور و در حال حاضر این تاریخ به اول مهرماه موکول شده است و بیشتر از 10 واکسن هم به هر داروخانه منتخب تعلق نخواهد گرفت».
به گزارش فردای کرمان به نقل از فارس سراسری، فاطمی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران با اشاره به بهترین بازهی زمانی تزریق واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: «بر اساس آخرین اطلاعات پژوهشی سال 2020 سازمان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا از ماه سپتامبر تا اواخر ماه اکتبر (10 آبان ماه) است و حتی اگر کسی نتواند طی این مدت، واکسن را تزریق کند تا نیمهی زمستان فرصت دارد. اگر قبل از 10 شهریور این واکسن تزریق شود ممکن است اثربخشی خود را از دست بدهد چون دو هفته زمان برای اثربخشی این واکسن نیاز است».
وی دربارهی توزیع واکسنهای آنفلوآنزا گفت: «سیستم توزیع واکسن از طریق معاونت بهداشتی وزارت بهداشت برای عرضهی واکسن به مادران باردار، افراد مسن مقیم مراکز درمانی و کادر درمانی بهصورت رایگان صورت میگیرد و داروخانهها وظیفهی عرضهی واکسن به افراد با شرایط پرخطر را دارند که متاسفانه به نظر میرسد که تعداد پیشبینیشدهی واکسن به دست مردم نخواهد رسید».
نایب رئیس انجمن داروسازان افزود: «قیمت این واکسن برای عرضهی عمومی در داروخانههای خصوصی حدود 42 هزار تومان تخمین زده شده است که درصورت واردات آن با ارز نیمایی، این رقم تا بیش 200 هزار تومان افزایش خواهد داشت که البته هنوز اطلاعرسانی شفافی در مورد آن انجام نشده است».
فاطمی تاکید کرد: «برای بیماران زمینهای که اسامی آنها در انجمن ثبت شده این واکسن رایگان خواهد بود».
وی اظهار کرد: «در خبرها گفته شده که افراد بالای 65 سال باید برای دریافت واکسن کد ملی و مشخصات کامل خود را ارائه دهند. زمان عرضهی واکسنها با تاخیر مواجه شده است در ابتدا گفته بودند 20 شهریور و در حال حاضر این تاریخ به اول مهرماه موکول شده است و بیشتر از 10 واکسن هم به هر داروخانه منتخب تعلق نخواهد گرفت.».
نایب رئیس انجمن داروسازان با اشاره به اینکه آمار تعداد واکسنها دائما در حال تغییر است گفت: «اگر عرضه فقط برای دارخانههای منتخب یا دولتی باشد این تعداد واکسن افزایش مییابد ولی آخرین آمار ما حاکی از این است که حدود 13 هزار داروخانه هستند که باید برای آنها واکسن آنفلوآنزا ارسال شود. این اطلاعات از طریق وزارت بهداشت دریافت میشود و اطلاعات بیشتری تا این لحظه در اختیار ما قرار نگرفته است. ما منتظریم تعداد و مبلغ واکسنها به ما اطلاع داده شود».
وی افزود: «در حال حاضر تعدادی از شرکتهای خصوصی در تلاشند تا تعداد بیشتری واکسن به کشور وارد کنند. آخرین اطلاعات ما از موجودی واکسن آنفلوآنزا در انبار شرکتهای واردات دارو حاکی از این است که این تعداد حتی برای کارکنان داروخانهها هم کافی نیست».
فاطمی بیان کرد: «اگر تعداد واکسن کافی باشد بازار سیاه نخواهیم داشت اما اگر تعداد کم باشد و سامانه برای دریافت واکسن وجود نداشته باشد، طبیعتا امکان ورود آن به بازار سیاه وجود خواهد داشت که در این صورت اثربخشی آن هم با مشکل مواجه خواهد ش».
وی با تاکید بر ضرورت شرایط ویژه برای نگهداری این واکسن گفت: «این واکسن باید در دمای ۲ الی ۸ درجه و در جعبهی یخ نگهداری شود که در غیر اینصورت اثربخشی خود را از دست خواهد داد».
فاطمی با اظهار تاسف از اینکه هنوز سامانهی جامعی برای دریافت واکسن تا به این لحظه تشکیل نشده است اظهار کرد: «ما نگران ایجاد هرج و مرج و آشفتگی به مثابه تلاطم به هنگام توزیع ماسک و مواد ضدعفونیکننده در سال گذشته هستیم. امیدواریم در چند روز آینده تعداد بیشتری دوز واکسن وارد شود و تمهیداتی هم اندیشیده شود تا کسی نتواند چند واکسن تهیه کند».
وی دلیل عدم ورود تعداد کافی واکسن به کشور را عدم تخصیص و انتقال ارز دانست و گفت: «علت ورود 2 میلیون دوز به جای 14 میلیون دوز به کشور، تغییر ارز و انتقال آن است و همکاران ما در حال رفع این مشکل هستند. از مردم درخواست میکنم با هجوم به داروخانهها باعث تشنج در بازار نشوند چون همچنان برای تزریق این واکسن زمان داریم». /پ
نظر خود را بنویسید