فردای کرمان – گروه اقتصاد: سفیر بنگلادش در ایران که به کرمان سفر کرده بود، در جمع فعالان اقتصادی استان با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در بنگلادش برای سرمایهگذاران ایرانی و کرمانی، گفت که سرمایهگذاران میتوانند صددرصد پول خود را از بنگلادش خارج کنند و از معافیتهای مالیاتی و گمرکی برخوردار باشند. او نیاز کشورش را سرمایهگذاری در حوزههای ساختوساز، سلامت، استارتآپها و فناوری اطلاعات بیان کرد و گفت که ایرانیها میتوانند بهصورت مشارکتی و یا شخصی در این کشور سرمایهگذاری کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، گوسال اعظم سارکر، در نشست بررسی همکاریهای اقتصادی استان کرمان و کشور بنگلادش با حضور جمعی از فعالان اقتصادی بیان کرد: «با وجود ظرفیتهای بسیار ایران و بنگلادش، عدم سرمایهگذاری دو طرف به عنوان حلقهی مفقودهی تجارت بین دو کشور محسوب میشود که باید به این موضوع مهم مغفول مانده بیشتر توجه کرد».
وی افزود: «با وجود ظرفیتهای بسیار دو کشور، میزان تجارت آنها چندان زیاد نبوده و 100 میلیون دلار بوده که سهم صادرات ایران، چهار برابر بنگلادش است».
وی اظهار کرد: «عمدهی کالاهای صادراتی بنگلادش به ایران شامل جوت (کنف) و نخ جوت، ژلاتین و دانههای روغنی و عمدهی کالاهای صادراتی ایران به بنگلادش پسته، قیر، کلینکر و ... بوده است که اگر روابط بین بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور توسعه یابد، تجارت نیز رشد بیشتری خواهد یافت».
سارکر اضافه کرد: «اگر چه مشکل تبادلات مالی در روابط تجاری وجود دارد اما در هر حال تجارت انجام میشود و میتوان از روشهایی مانند تهاتر کالا برای تسهیل این مشکل استفاده کرد».
سفیر بنگلادش در ایران، با بیان اینکه بنگلادش دومین تولیدکنندهی پوشاک جهان است، خاطرنشان کرد: «علاوه بر حوزهی نساجی و پوشاک، بخشهایی مانند غذاهای دریایی و یخزده، چرم، صنعت فناوری اطلاعات، تولید دارو و ساخت کشتیهای کوچک و متوسط نیز به سرعت رشد داشتهاند و چشماندازهای توسعه و صادرات بسیار خوبی برای این حوزهها در نظر گرفته شده است».
وی اظهار کرد: «پایهی اقتصاد بنگلادش در حوزهی کشاورزی بوده و در این بخش به دلیل تصمیم برای توسعه، در صنعت فرآوری این محصولات کار و برنامهریزی شده که با سرمایهگذاریها این مهم محقق میشود».
سارکر بیان کرد: «فرصتهای سرمایهگذاری در بنگلادش برای سرمایهگذاران ایرانی و کرمانی بسیار فراهم است و سرمایهگذاران میتوانند صددرصد پول خود را از بنگلادش خارج کنند و از معافیتهای مالیاتی و گمرکی برخوردار باشند».
وی ادامه داد: «بیشتر سرمایهگذاریها در حوزههای ساختوساز، سلامت، استارتآپها و فناوری اطلاعات در بنگلادش مورد نیاز است و از آنها استقبال میشود که ایرانیها میتوانند بهصورت مشارکتی و یا شخصی در این کشور سرمایهگذاری کنند».
سفیر بنگلادش در ایران گفت: «زمستان هر سال نمایشگاه تجاری بزرگی در بنگلادش برگزار میشود و فرصت مناسبی برای معرفی و فروش محصولات و کالاهای ایران و کرمان خواهد بود و همچنین اجلاسی با حضور 8 کشور بزرگ اسلامی از جمله ایران سال آینده به میزبانی بنگلادش برگزار خواهد شد که در حاشیهی این اجلاس نمایشگاهها و برنامههایی توسط اتاقهای بازرگانی برگزار میشود و میتوان از این فرصت نیز استفاده کرد».
سارکر افزود: «95 درصد تجارت در بنگلادش توسط بخش خصوصی انجام میشود که بسیار قوی هستند و دولت نیز از آنها حمایت میکند».
صادرات یک میلیون دلاری کرمان به بنگلادش
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: «با وجود زمینههای همکاری متعدد و ظرفیتهای بسیار کرمان و بنگلادش، صادرات کرمان به این کشور هیچگاه بیش از یک میلیون دلار نبوده است». سیدمهدی طبیبزاده، افزود: «توسعهی تجاری بین دو طرف بسیار مورد تاکید است که البته این رابطه تجاری باید برد- برد باشد و واردات از بنگلادش نیز متناسب با نیازها صورت گیرد».
وی به ظرفیتهای خدمات فنی و مهندسی و تولید تکنولوژی کشور بنگلادش برای همکاریهای جدی با ایران اشاره کرد و ادامه داد: «امیدواریم این نشست زمینهی همکاری جدی دو طرف را بیش از گذشته فراهم کند».
طبیبزاده، با اشاره به اینکه کرمان نیز در کالاها و محصولاتی مانند پسته، خرما، سیمان، کاشی و سرامیک، مواد غذایی، خدمات فنی و مهندسی، فولاد و مس میتواند با بنگلادش همکاری کند، اظهار کرد: «روند رو به رشد توسعهی بنگلادش را تحسین میکنیم و میتوان از این تجربیات در کرمان و ایران نیز استفاده کرد». /پ
نظر خود را بنویسید