فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به احداث 28 ابرکارخانه در استان، گفت: «در سالجاری در حوزهی اقتصاد مقاومتی ۳۱ پروژه با سرمایهگذاری بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را دنبال میکنیم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، مهدی حسینینژاد در آیین بزرگداشت روز صنعت و معدن در کرمان، بیان کرد: «با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده در استان کرمان طی سالهای اخیر، استان کرمان بهزودی به یک استان صنعتی تبدیل خواهد شد».
وی با اشاره به بیانیهی گام دوم انقلاب، افزود: «با توجه به چالشهای اقتصادی موجود، مشکلات اقتصادی در این بیانیه به دو بخش درونی و بیرونی تقسیم شدهاند که چالشهای بیرونی شامل تحریمهای ظالمانهای است که به ما تحمیل شده و در بخش چالشهای درونی نیز میتوان به وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخش زیادی از اقتصاد، سوءمدیریتها، عدم توجه به نیروهای انسانی و عدم ثبات سیاستهای اجرایی اشاره کرد».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: «برای برونرفت از چالشهای درونی، مقام معظم رهبری راهکارهایی مانند توجه جدی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، توجه به نیروهای متخصص جوان، مردمی کردن و درونزایی کردن اقتصاد و دانشبنیان کردن اقتصاد را تدوین کردند».
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان در حوزهی صنعت و معدن، اظهار کرد: «سهم ناخالص دولتی استان در کشور ۳.۴ درصد است که 37.7 درصد در حوزهی صنعت، معدن و تجارت است. در سطح ملی سهم استان کرمان در بخش تجاری ۲.۱ درصد، در بخش صنعت ۳.۵ درصد و در حوزهی معدن ۴۳.۱ درصد از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است».
حسینینژاد با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده در استان کرمان در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گفت: «در سالجاری در حوزهی اقتصاد مقاومتی ۳۱ پروژه با سرمایهگذاری بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را دنبال میکنیم».
وی با بیان اینکه در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و بیانیهی گام دوم انقلاب، افزایش ارزش افزوده و ایجاد صنایع فرآوری در استان کرمان مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «در کشور برای افق 1404 تولید 55 میلیون تن فولاد برنامهریزی شده است، که از این میزان 10 میلیون تن سهم استان کرمان است و با سرمایهگذاریهای صورت گرفته طی چند سال اخیر تکمیل زنجیرهی فولاد در استان کرمان انجام شده است».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: «همچنین در افق 1404 تولید 82 میلیون تن کنسانتره در کشور برنامهریزی شده که حدود 41 میلیون تن آن در استان کرمان با توجه به پروژههایی که اجرا شده و یا در حال انجام است، تولید خواهد شد».
وی ادامه داد: «تولید گندله نیز در کشور 73 میلیون تن برنامهریزی شده و حدود 28.5 میلیون تن را در استان برنامهریزی کردیم که کارخانههای آن افتتاح شده و یا بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند».
حسینینژاد با بیان اینکه تولید بیش از 50 درصد کنسانترهی کشور در استان کرمان خواهد بود، خاطرنشان کرد: «40 درصد گندله کشور و 25 درصد آهن اسنفجی کشور نیز در استان کرمان تولید میشود که این مساله ظرفیتهای جدیدی را در استان ایجاد کرده و سبب شکلگیری واحدهای خدماتی، صنایع قطعهسازی، صنایع وابسته و شرکتهای دانشبنیان در استان شده است».
وی با بیان اینکه 28 ابرکارخانه در استان کرمان در حال احداث است، گفت: «این کارخانجات ظرفیت جدیدی در تکمیل زنجیرهی ارزش افزوده مواد معدنی در استان ایجاد کرده است».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «در این شرایط اقتصادی سخت، صنعتگران و معدنگران با چالشها، مشکلات و قوانین و ضوابطی مواجهاند و نیازمند راهکار هستند، لذا از کمیسیون اقتصادی و صنایع و معادن مجلس درخواست داریم ما را کمک کنند زیرا نوسانات نرخ ارز فرآیندهای تولید را با چالش مواجه کرده است».
وی با بیان اینکه برای تامین مواد اولیهی کارخانجات تولید نیازمند تخصیص سهمیههای خاص به صنایع هستیم، اظهار کرد: «تقاضا داریم اختیاراتی به کارگروه رفع موانع تولید داده شود تا بتوانیم مشکل ارتباط بین دستگاهها و بخشنامهها که گاهی به یک چالش برای واحدهای تولیدی تبدیل میشود را برطرف کنیم»./پ
نظر خود را بنویسید