فردایکرمان ـ گروه جامعه: جدال رسانهای شهرداری کرمان و رئیس شورای شهر سیرجان ادامه دارد. رئیس شورای شهر سیرجان 25 شهریورماه امسال ادعا کرده بود که شرکتهای صنعتی و معدنی سیرجان به شهرداری کرمان 38 میلیارد تومان کمک کردهاند و گفته بود: «پلهای شهر کرمان با خون دل مردم سیرجان ساخته شدهاند». عالمزاده شهردار کرمان اما پاسخ این ادعا را داد و با ردّ آن و تصریح اینکه یک ریال از طرف هیچیک از شرکتهای صنعتی و معدنی سیرجان به شهرداری کرمان پرداخت نشده؛ از رئیس شورای شهر سیرجان خواست تا اگر مستنداتی در اینباره دارد ارائه کند. شنبهی این هفته، در کانال تلگرامی «شهر من سیرجان» به نقل از زینلی، رئیس شورای شهر سیرجان خبری منتشر شد بههمراه تصویری از یک جدول که نشان میداد پرداختهایی به چند شهرداری در سیرجان و بردسیر، پروژههای عمرانی کرمان، سازمان همیاری شهرداریهای استان، مصلای کرمان، حوزه علمیه کرمان و انجمن خیریه یاس صورت گرفته است. اگرچه در این لیست که تصویر آن را در حاشیهی این خبر مشاهده میکنید؛ نامی از شرکت گلگهر نیامده اما زینلی در اظهارات خود، از گلگهر نام برد و اعلام کرد: «معاونت استانداری گفته است این کار طبق قانون انجام شده است و خلاف قانون نیست. اما سوال من این است: وقتی معدن گلگهر طبق توافقنامه از سوی هیات مدیره در زمان استانداری آقای رزمحسینی مبلغ ۸۰ میلیارد تومان در اختیار استاندار قرار میدهند و قرار میشود صرف هزینههایی در استان شود آیا استان فقط در شهر کرمان، سیرجان و بردسیر است؟ این ۸۰ میلیارد تومان در استان باید در اختیار مردم سیرجان که از وجود این معادن علاوه بر نفع، ضررهای زیادی نیز میبرند قرار گیرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از کانال «شهر من سیرجان»، ابوذر زینلی افزود: «پولهایی از معادن سیرجان را دوستان به هر طریقی و با هر مصوبهای به سمت شهر کرمان بردهاند که این مبلغ در حدود ۳۹ میلیارد تومان و مدارک آن نیز موجود است. اما آقایانی که آمدند و تکذیب کردند باید جوابگو باشند و شفافسازی کنند».
وی ادامه داد: «روی صحبتم با آقای عالمزاده شهردار کرمان است که گفته گلگهر کمک نکرده است و اگر کمکی کرده وظیفه بوده است. جناب آقای شهردار حرف شما قبول؛ آیا میشود بگویید بر اساس کدام وظیفه بوده؟ این معدن سرمایه ملی است و اولویت کمکرسانی شهر سیرجان است».
زینلی در عینحال گفت که اگر اشتباه کرده باشد، عذرخواهی میکند و سپس اظهار کرد: «بهعنوان خادم مردم نسبت به مصوبهی ردیف ۵۲۲ در زمان استاندار وقت، خواهان شفافسازی هستم، وگرنه قطعا از دستگاههای بازرسی و نظارتی میخواهم که ورود کرده و عدالت را رعایت کنند».
رئیس شورای شهر سیرجان همچنین اعلام کرد: «این توافقنامه جدا از عوارض قانونی به اصطلاح تجمیع عوارض است که شامل حال همه معادن میشود. باز برخی رسانهها از این قضیه سوء برداشت نفرمایند. آیا مس سرچشمه، مس میدوک و زغالسنگ زرند هم این مدل توافقنامهها را با استانداری داشتهاند؟ اگر داشتهاند دوستان مدارک را در اختیار رسانهها قرار دهند».
براساس جدولی که از سوی زینلی منتشر شده، از محل مصوبهی 522 هیات مدیره (گلگهر)، تا سیام اردیبهشتماه امسال، به شهرداریهای سیرجان، بلورد، هماشهر، پاریز، زیدآباد، نجفشهر، خواجهشهر و بردسیر، همچنین، سازمان همیاری شهرداریهای استان، انجمن خیریه یاس کرمان، پروژههای عمرانی استان کرمان، ساختمان مصلای کرمان و حوزه علمیه کرمان پرداختهایی صورت گرفته است. در بین این اسامی، بهطور مستقیم نامی از شهرداری کرمان آورده نشده است.
عصر یکشنبه ششم مهرماه، سلمان متحدین، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کرمان با اشاره به ادعای کمک 38 میلیارد تومانی شرکتهای صنعتی و معدنی سیرجان به شهرداری کرمان گفت: «همانطور که پیش از این، در مصاحبهی رئیس محترم شورای شهر و شهردار کرمان اعلام شد، هیچگونه کمکی از سوی این شرکتها به شهرداری کرمان نشده و این ادعا از اساس کذب است».
به گزارش کرمانآنلاین، وی افزود: «رئیس محترم شورای اسلامی شهر سیرجان در ابتدا ادعای کمک شرکتهای صنعتی و معدنی به شهرداری کرمان را مطرح کردند که در سند منتشرشده، هیچگونه اشارهای به این موضوع نشده است. بهطور یقین شورای شهر سیرجان باید ادعای مطرحشده را برای رفع ابهام از اذهان عمومی ثابت کند».
مدیر ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کرمان با اشاره به صحبتهای پیشین رئیس محترم شورای اسلامی شهر سیرجان با این جمله که «پلهای روگذر احداثشده در چندسال اخیر در شهر کرمان از پول شرکتهای سیرجانی بوده و حاصل خون دل سیرجانیهاست»، ادامه داد: «با این گفته، بهنوعی مردم دو شهر سیرجان و کرمان مقابل یکدیگر قرار گرفتند که شهرداری کرمان حق قانونی خود میدانست برای رفع این شبهه، از طریق مقام قضایی اقدام کند تا در محضر مراجع قضایی نسبت به گفتهها و ادعاهای مطرحشده پاسخگو باشند».
متحدین افزود: «با مصاحبهی اخیر رئیس محترم شورای اسلامی شهر سیرجان و انتشار سند یادشده، بهنوعی صورتمسئله یعنی کمک شرکتهای صنعتی و معدنی سیرجان به شهرداری کرمان پاک شده که این موضوع در دست پیگیری است».
وی همچنین با اشاره به مصاحبه شهردار کرمان و تکذیب ادعای این کمکها گفت: «کلانشهر کرمان، مرکز استان و بهنوعی پیشانی استان است که همهی شرکتها، معادن و نهادهای سراسر استان از آن خدمات میگیرند؛ بنابراین، بهطور یقین باید نسبت به آبادانی و افزایش امکانات و خدمات آن نیز دغدغه داشته باشند».
وی تاکید کرد: «برای احداث پروژههای عمرانی شهر کرمان، از سوی شرکتهای صنعتی و معدنی سیرجان، هیچگونه کمکی به شهرداری کرمان نشده است».
حالا باید منتظر شفافسازی استانداری کرمان ماند تا معلوم شود این کمکها در چه محلهایی هزینه شده است. / الف
نظر خود را بنویسید