فردای کرمان – گروه جامعه: عضو کمیته ملی اپیدمیولوژی کرونا با اشاره به روند صعودی بیماری کرونا در کشور، گفت که با توجه به افزایش موارد ابتلا در شرایط فعلی، انتظار داریم موارد مرگ ناشی از کرونا نیز طی هفتههای آینده زیاد باشد. او تاکید کرد هر مداخلهای که انجام شود میتواند این روند افزایشی را کند کرده یا نزولی کند اما واقعیت این است که در یکی دو هفتهی اخیر مداخلهی جدی و تاثیرگذاری انجام نشده است که انتظار داشته باشیم طی روزها و هفتههای آینده، تغییر روند جدی ببینیم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر احسان مصطفوی، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران دربارهی پیشبینی نمودار موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور طی روزهای آتی با توجه به روند کاهشی رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیان کرد: «زمانی که در مورد تحلیل روند بیماری کرونا صحبت میکنیم، این تحلیل میتواند هم دربارهی موارد ابتلا و هم دربارهی موارد مرگ گزارش شود. موارد ابتلا هم متاثر از موارد سرپایی و بستری گزارش شده است. در حال حاضر روند افزایشی، در هر دو مورد ابتلا و مرگ در اکثر استانهای کشور مشاهده میشود».
وی افزود: «در مورد کرونا، زمانی که افزایش موارد بیماری در بیماران بستری در بیمارستانها را مشاهده میکنیم، انتظار میرود تاثیر آن بر مرگومیر را تقریبا دو هفته بعد شاهد باشیم؛ بنابراین در هفتههای آینده همچنان انتظار افزایش موارد مرگ را داریم».
عضو کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا یادآور شد: «هر مداخلهای که انجام شود میتواند این روند افزایشی را کند کرده یا نزولی کند. واقعیت این است که در یکی دو هفتهی اخیر مداخلهی جدی و تاثیرگذاری انجام نشده است که انتظار داشته باشیم طی روزها و هفتههای آینده، تغییر روند جدی ببینیم. اگر مداخلات جدی مانند افزایش محدودیتها، نظارتهای جدیتر و حتی تعطیلی اماکن و مشاغل مختلف صورت گیرد، آثار آن بر موارد بستری و مرگ در دو تا سه هفتهی بعد قابل انتظار است».
این اپیدمیولوژیست با اشاره به اینکه روند افزایشی موارد بیماری در چند هفتهی اخیر هم راستا با بعضی از کشورهای غربی هم هست، اظهار کرد: «در مورد بسیاری از کشورهای اروپایی مانند انگلستان، ایتالیا و اسپانیا که چندین ماه به شرایط ثبات و کنترل شدهای رسیده بودند هم طی هفتههای اخیر شاهد افزایش قابل توجه موارد ابتلا به کرونا هستیم تا جایی که این موارد ابتلا بیش از مبتلایان در پیک اول بیماری هم بوده است. در مورد برخی کشورها مثل هندوستان و روسیه هم از ابتدای شروع اپیدمی به آن معنی کاهش روند موارد بیماری و مرگ اتفاق نیفتاده است. از سوی دیگر کشورهایی نظیر آمریکا یا روسیه هم نتوانستهاند چندان در کنترل اپیدمی موفق باشند و بیشترین گزارشهای موارد بیماری را دارند».
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران در ادامه تاکید کرد: «با ویروسی مواجه هستیم که انتشار آن از یک طرف وابسته به رفتار مردم بوده و از طرف دیگر وابسته به ذات ویروس است. هر زمان که رفتار مردم به سوی سادهانگاری و عدم رعایت نکات بهداشتی پیش رفت، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم، ولی نباید از سرایتپذیری بالای ویروس هم غافل شویم؛ نظارت و اعمال چارچوبهای بهداشتی دقیق جهت شناسایی بیماران، ایزولاسیون آنها و ردیابی تماسهایشان از نکات حائز اهمیت است که باید در ماههای پیش رو با جدیت بیشتری دنبال کنیم».
وی در اینباره افزود: «بررسی اهرمهای تنبیهی دقیق نیز برای متخلفان نکات بهداشتی میتواند به کنترل شرایط کمک کند. از طرفی با توجه به آنکه بیشترین موارد مرگ در افراد مسن و با بیماری زمینهای اتفاق میافتد، باید مخصوصا این گروهها بیشتر ملاحظات بهداشتی را رعایت کرده و تا حد امکان از حضور در اماکن عمومی پرهیز کنند و در صورت امکان برنامههای محدودکنندهی حضور آنها در اماکن عمومی اجرا شود».
مصطفوی ادامه داد: «در شرایط فعلی و با سردتر شدن هوا و افزایش حضور مردم در تجمعاتی که در محیط سربسته اتفاق میافتد، احتمال افزایش موارد بیماری در مقایسه با فصول گرم سال وجود دارد. در حال حاضر افزایش موارد ابتلا را در اکثر مناطق کشور شاهد هستیم؛ به شکلی که در برخی استانها این شیب صعودی تند و در برخی نیز ملایم است و صرفا در مورد تعداد محدودی از استانها روند نزولی و با ثبات را تجربه میکنیم». /پ
نظر خود را بنویسید