فردایکرمان ـ گروه جامعه: محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان و راور و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که این روزها، در جریان انتخاب وزیر صمت و تغییر و تحولات در شرکت گهرزمین، در فضای مجازی متهم به دخالتها و تخلفهایی شده است، در جمع خبرنگاران به این ادعاها پاسخ داد و آن را «بیاخلاقی و دروغگویی» خواند و توضیح داد که در جریان برکناری آقای پوریانی از مدیرعاملی شرکت گهرزمین چه رخ داده است.
او همچنین، در بخشی از سخنان خود تصریح کرد که بهدلیل بداخلاقیهایی که صورت گرفته، شفافسازی را شروع کرده و خواهد گفت «چه کسانی چهطور دارند در کشور، به اسم جریان اصولگرایی و ارزشی به نظام خیانت میکنند».
توضیحات مبسوط او را در ادامه میخوانید.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، پورابراهیمی روز یکشنبه 13 مهرماه در اینباره توضیح داد: «رویکرد بنده از روز اول که به مجلس رفتهام تعاملی بوده است اما متاسفانه شاهد بداخلاقیهایی در سالهای اخیر هستیم که بهویژه در ایام انتخابات اوج میگیرد».
وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد رفتارهایی هستیم که منشا اخلاقی و دینی ندارد، ادامه داد: «برخی میخواهند به هر وسیلهای رقیب را از میدان خارج کنند و به مردم بگویند که ما خوبیم و رقیبمان بد است و برای این کار، گاهی به دروغ محض هم متوسل شدهاند. من در کرمان باید بهدلیل شبهاتی که برخلاف اخلاق و تقوا مطرح میشد که میگفتند ما در جریان شهادت حاجقاسم دخیل بودیم و برای آن، موضوع FATF را مطرح میکردند، باید توضیح میدادم؛ این بداخلاقی یک لکهی ننگ در نظام اجتماعی کشور و استان محسوب میشود و برای ما قابلقبول نبود. این را چه کسانی مطرح میکردند؟ چرا دروغ میگفتند؟ برخی از آقایان که امروز دربارهی FATF صحبت میکنند، هنوز نمیدانند با کدام اف و کدام تی نوشته میشود ولی بنده از سال 95 در مجلس اعلام کرده بودم که این، مغایر با منافع ملی است. اگر در اینترنت جستوجو کنید مواضع بنده دربارهی FATF را خواهید دید. چرا دروغ میگویند و امروز همانها دارند این کارها را در فضای مجازی میکنند و میگویند چهرهی ایشان و انقلابیون و بسیجیان را تخریب کنیم و بگوییم دنبال امام و انقلاب و رهبری و شهدا نیست. این اخلاقی است؟ این، جفا به مردم نیست؟ حالا چه کسانی این حرفها را میزنند؟ ما از سن نوجوانی در جنگ بودیم، از سن 15 سالگی تا آخر جنگ در جبهه بودیم و تمام عملیات را حضور داشتیم. ما کنار حاجقاسم بودیم و فرماندهی ما ایشان بود. بعد کسانی ما را مخالف ایشان معرفی میکردند و این دروغ بزرگ را مطرح میکردند. کسانی که اگر امام میفرمودند همه به جبهه بروید، میگفتند ما میخواهیم دنبال تحصیل برویم».
او افزود: «وقتی ما 15 ساله بودیم و در عملیات والفجر 8 میجنگیدیم آقایان 28 ساله بودند و یک روز جبهه نرفتند، یک شهید تقدیم انقلاب نکردهاند و امروز مدعی جریان انقلاب شدهاند. ما به کجا گلایه کنیم؟ به سپاه و اطلاعات و دستگاه قضا گفتم بررسی کنید اگر این ادعای دروغ صدق نمیکند شما اظهارنظر کنید. بررسی کردند و شما گزارشها را میتوانید از خود این دستگاهها بخواهید».
پورابراهیمی سپس به ماجرای تغییر مدیریت گهرزمین اشاره کرد و گفت: «ما در دوران جنگ بسیجی حاجقاسم بودیم و یکی از برگهای زرین زندگی من همین است. بعد از جنگ هم با ایشان در ارتباط بودیم و در مسائل اقتصادی بارها تلفنی میگفتند به فلان موضوع کمک کنید یا پیگیری کنید. یکی از مواردی که به من گفتند کمک کنند مدیریت گهرزمین با مسئولیت پوریانی بود. دو، سه بار در جلسات مختلف این را گفتند و دستور دادند».
وی با بیان اینکه دعوای معادن سیرجان، دعوای جریانات سیاسی است و یک جریان که به یکی از معاونان رئیسجمهور منتسب است، سالها دارند آنجا کار میکنند و برنامهریزی کردند، ادامه داد: «چرا مدیر سابق گلگهر را برداشتند؟ ماجرای پروندهی فولاد بناب از کجاست؟ جریان عدم تمکین خرید زمین توسط مدیر قبلی گلگهر از کجاست؟ اگر قرار باشد ورود کنیم به ریز این مسائل ورود میکنیم و تعارف با احدی نخواهیم داشت. بنده به هیچیک از جریانات سیاسی وابسته نیستم. خط قرمز ما رهبری و شهدا و مبانی انقلاب است و به کسی بدهی نداریم».
وی سپس توضیح داد: «یکی از ماموریتهای سردار به بنده تشکیل قرارگاه اقتصادی بود که عقبهی جریان فرهنگی شود. در اینباره، چندین جلسه در دفتر ایشان داشتیم. یکی از جلسات در مهرماه 98 با حضور رحمانی وزیر وقت صمت و استاندار کرمان و نماینده محترم ولیفقیه و آقای پوریانی برگزار شد».
او سپس تصویری از یک صورتجلسه را نمایش داد که امضای سردار سلیمانی هم پایین آن بود و افزود: «آقای استاندار شاهد هستند در آن جلسه سردار سلیمانی گفتند آقای پوریانی را کمک و حمایت کنید، سالها در جنگ بوده و امروز کارهای خوبی برای بچههای شهدا و ایثارگران انجام میدهد. و بعد هم مواردی در خصوص جریانی که عرض کردم میخواستند در حوزهی معادن چنبره بیاندازند مطرح شد. ناراحتی آقایان از جای دیگری است. ما برای این کارها هزینه دادیم و میدهیم ولی میگوییم پشت پرده چه کسانی هستند؟ چه کسانی جلسات شبانه با تیم منتسب با یکی از معاونان رئیسجمهور برگزار کردند و میخواستند کسانی که فاسد بودند منصوب شوند».
پورابراهیمی با بیان اینکه سردار سلیمانی دستور حمایت دادند ولی این حمایت بلاشرط نبود، ادامه داد: «تا اینکه ایشان شهید شد. بعد از شهادت، چندینبار، از وزارتخانه به ما گفتند از تیم ریاستجمهوری فشار آوردند که آقای پوریانی باید از گهرزمین بروند. من عرض کردم این کار اخلاقی نیست. سردار جلوی خود شما گفتند از ایشان حمایت کنیم و گفتم بگذارید چند ماه بگذرد. تا اینکه به انتخابات مجلس و کرونا خوردیم. بعد از عید نوروز در تهران جلسهای داشتیم. آقای غریبپور مدیر ایمیدرو حتما شهادت میدهند. ایشان به من گفتند فشار سنگینی از طرف افراد خاصی از تیم ریاستجمهوری وارد شده که پوریانی باید برود. سازمان بازرسی گفته که تخلفاتی دارد. گفتم به حکم قضایی رسیده است؟ ایشان گفت که ورود نکردیم ولی مرتب از دستگاههای نظارتی نامه میدهند که تخلف کرده است. من گفتم از اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات استعلام بگیرید و عرض کردم سازمان اطلاعات سپاه چون به جریان سپاه و حاجقاسم ارتباط دارد از وزارت اطلاعات استعلام کنید. ایشان مدیر حراست را به جلسه خواندند که گفت در طی فعالیت مدیران استعلام نمیکنیم. گفتم خواهش میکنم این کار را انجام دهید. ایمیدرو نامهای به وزارت اطلاعات در تهران و کرمان برای استعلام دربارهی ایشان ارسال کرد. در جواب استان و کشور گفتند اگرچه موضوعاتی مطرح شده ولی باعث رد صلاحیت ایشان در مدیریت نمیشود. این را وزارت اطلاعات دولت آقای روحانی اعلام کرد».
او افزود: «ما با هیچکس عقد اخوت نبستیم. امروز دستگاه قضایی برای هرکس حکم صادر کند که متخلف است ما محکم جلوی متخلف میایستیم. دیروز هم در جلسهی شورای تامین اعلام کردم به استاندار ، نمایندگان قضایی و امنیتی گفتم خواهش میکنم محکم و قاطع در پروندهها ورود کنید، هرکس که تخلفی کرده که منجر به حکم قضایی بشود، ما اولین کسی هستیم که بعد از صدور حکم اقدام و اخراج میکنیم».
پورابراهیمی با بیان اینکه در بنیاد تعاون ناجا و تخلفاتی رخ داده بود چهکسی ایستاد؟ ما ادعا داریم. در تخلفات مس چه اتفاقاتی افتاد؟ اظهار کرد: «همهی موضوعاتی مطرح میشود هرکس بررسی کند و دستگاه قضا اثبات کند ما هم کنار اثباتکنندگان مدعی خواهیم بود».
وی سپس توضیح داد: «وقتی آقای مدرسخیابانی رای اعتماد نیاورد، آقای سرقینی بهعنوان سرپرست جدید معرفی شد. ساعت 9 صبح تصمیم گرفتند رئیس هیات مدیره گهرزمین را عوض کنند و عصر همان روز مدیرعامل را تغییر دادند. خبر به ما رسید. در مجمع نمایندگان جلسهای گرفتیم و تصمیم شد به رئیسجمهور نامه بزنیم که سرقینی سرپرست است و تعهد و پاسخگویی ندارد. اجازه دهید هرکس وزیر شد، بعد تصمیم بگیرد. بنده نامهای نوشتم و گفتم آقای رئیسجمهور، اقدامات سرقینی رویهای غیرمتعارف است و خواهشمندم نسبت به لغو تصمیمات تا پس از تعیینتکلیف وزیر صمت اقدام شود و سسپس، اقدامات کارشناسی و تخصصی توسط وزارتخانه انجام و اجرا شود. آقای واعظی به سرقینی نوشته که روحانی دستور داده در دورهی شما هیچ عزل و نصبی صورت نگیرد. برخی این نامه را منتشر کردند بدون اینکه نامهی ما را منتشر کنند و گفتند آقای پورابراهیمی مافیا تشکیل داده، میخواهد کسی را منصوب کند، به رئیسجمهور نامه زده و آقای روحانی هم گفته کسی را منصوب نکنید. من نامه زده بودم کسی را منصوب کنم؟».
او گفت: «تعیین هیات مدیره برعهدهی مجامع شرکتهاست. به ما ارتباطی ندارد. هرکسی که خودشان صلاح میدانند بماند و کار کند. ما یک مدیر تعیین نکرده و نمیکنیم ولی بر کار مدیران نظارت میکنیم».
پورابراهیمی افزود: «تمام مطالبی که در این ایام به دروغ مطرح شده متاسفانه با همکاری آقازادههایی است که کارشان این شده و بهزودی پروندههایشان رو خواهد شد. من در شورای تامین اعلام کردهایم و اینجا هم میگویم رئیس محترم دادگستری استان، دادستان محترم، آقای استاندار و روسای گروههای امنیتی و انتظامی استان قطعا باید به تک تک این موضوعات ورود کنند و به مردم گزارش دهند. تخریب بنده تخریب مردمی است که به من رای دادند. برخی ناراحتند که چرا با آرا فاصلهدار، نفر دوم انتخابات میشوند. چرا ناراحتند؟ خوب بروند این را حل کنند».
وی اظهار کرد: «بابت این بداخلاقیها، تازه شروع خواهیم کرد و میگوییم چه کسانی در کشور دارند چه کارهایی میکنند. به اسم جریان اصولگرایی و ارزشی چهطور دارند به نظام خیانت میکنند و چهرههای خدوم کشور را تخریب میکنند».
پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود دربارهی انتخاب وزیر صمت گفت: «وقتی آقای رحمانی از وزارت خانه خداحافظی کرد، گفتند مجلس دنبال این است تا هرکسی معرفی میشود رای ندهند تا گزینهی پیشنهادی خودشان رای بیاورد. زمانی که آقای مدرسخیابانی برای وزارت صمت مطرح شد، دو کمیسیون اقتصاد و صنایع برنامههای ایشان را بررسی کردند. چون تخصص و تجربهی ایشان در تنظیم بازار بود خیلی جامع سوالات را پاسخ دادند و ما اعلام کردیم کمیسیون اقتصادی حمایت میکند و رسما هم موضع گرفتیم. بنده در صحن علنی به مدرسخیابانی رای دادم اما در برخی رسانهها نوشتند که تیر ما به سنگ خورده است».
وی افزود: «ما علاقهمند بودیم آقای مدرسخیابانی را بیاورند و بنده هم موافق بودم و رسما اعلام حمایت کردیم اما ایشان نشد و نوبت به آقای رزمحسینی رسید که در استانهای کرمان و خراسانرضوی تلاش زیادی کرد. کسی در پایان دورهی دولت دوم نمیآید ریسک کند و مسئولیت بپذیرد با این حال، ایشان آمد و ما هم برنامههای ایشان را دیدیم و نظر دادیم. کمیسیون صنایع هم رای داد».
او با بیان اینکه شبهاتی دربارهی دوتابعیتی ایشان است، گفت: «ما بهعنوان مجلس مسئول رصد این موضوع نیستیم و سازمانهای نظارتی باید تشخیص دهند. آقای کریمیقدوسی مسئول کمیتهی تحقیق و تفحص دوتابعیتی در مجلس دهم بودند که گفت بررسی کردم و مشمول نیست آقای ذوالنور هم رسما این موضوع را اعلام کرد».
وی بیان کرد: «اکنون میبینیم مسائلی در فضای مجازی دربارهی ایشان مطرح میشود. من معتقدم همه باید به یک کار عملی و تخصصی و اخلاقی تمکین کنیم. خود ایشان توضیحات را میدهند و هرکسی اقدامی انجام داده دستگاه قضایی باید ورود و نتایج را به مردم اعلام کند». / الف
نظر خود را بنویسید