فردای کرمان – گروه جامعه: کارشناس امور کودکان اداره کل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه آمار حضور کودکان در مهدهای کودک استان بهشدت افت پیدا کرده، گفت که در حال حاضر تنها 30 درصد مهدکودکهای استان فعال هستند و حدود 9 هزار کودک که بیشتر در سنین پنج تا شش سال قرار دارند در این مراکز آموزش میبینند. وی تاکید کرد؛ مهدهای کودکی که در حال حاضر تعطیل هستند در حالت ورشکستگی قرار دارند و 20 درصد مهدهایی که باز هستند نیز با بحران شدید مالی مواجهاند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مهدیه باختر دربارهی وضعیت فعالیت مهدهای کودک در استان کرمان، بیان کرد: «مهدکودکها از اواسط مردادماه بازگشایی شدند و هماکنون حدود ۳۰ درصد از مهدها در استان فعال هستند بنابراین از ۷۰۰ مهدکودک دارای مجوز در استان کرمان، ۲۰۰ مورد آن برای رفع مشکل مادران شاغل و افرادی که امکان نگهداری فرزندان خود را در خانه نداشتند، بازگشایی شده ضمن آنکه باید یادآور شد که ۹۰ درصد مهدهای روستایی استان تعطیل هستند».
کارشناس امور کودکان اداره کل بهزیستی استان کرمان با تاکید بر اینکه مهدهای کودک طبق پروتکلهای تعیینشده باید با یکسوم ظرفیتشان پذیرش داشته باشند، اظهار کرد: «طبق دستورالعملهای تعیینشده تنها مهدکودکهایی اجازهی بازگشایی داشتند که بتوانند شرایط فیزیکی و ایمنی برای کودک در محیط مهد را فراهم کنند».
وی با اشاره به ابلاغ پروتکلهای بهداشتی به مهدهای کودک افزود: «مهدکودکها قبل از بازگشایی مورد بازرسی کامل قرار گرفتند و مهدهای کودکی که شرایط لازم را داشتند اجازهی بازگشایی به آنها داده شد و این نظارتها و بازرسیها همچنان ادامه دارد».
باختر ادامه داد: «انواع روشهای نظارتی داریم که حضوری و غیرحضوری است و حتی از همکاران علوم پزشکی نیز در این راستا استفاده میکنیم و روزانه گزارش از مهدهای کودک گرفته میشود و آئیننامههای بهداشتی به آنها ابلاغ شده و تاکنون مشکل خاصی در استان نداشتیم البته باید عنوان کرد که آمار کودکان تحت مراقبت در مهدکودکها نوسان خاصی دارد اما در مجموع آمار حضور کودکان بهشدت افت پیدا کرده است».
وی با اشاره به جمعیت تحت آموزش مهدهای کودک، بیان کرد: «تقریبا از ۳۰ هزار کودک تحت آموزش مهدهای کودک استان در سال ۹۸، هماکنون حدود ۹ هزار کودک تحت آموزش قرار دارند که ۹۰ درصد آنها در سنین ۵ تا ۶ سال هستند».
کارشناس امور کودکان اداره کل بهزیستی استان کرمان دربارهی رعایت پروتکلهای بهداشتی در مهدکودکها توسط کودکان گفت: در «مهدکودکها روی مقولهی خودآگاهی همواره کار میشده است و اکنون نیز ما از این مقوله استفاده کردهایم و کودکان در فضای مهدکودک فاصلهی اجتماعی را به خوبی رعایت میکنند ضمن آنکه کودکان در طول زمان حضور در مهد همواره از ماسک استفاده کرده و دستهای خود را مکررا با آب و صابون میشویند اما برای کودکان شیرخوار و نوپا چه قبل از شیوع کرونا و چه در حال حاضر تدابیر خاص بهداشتی اندیشیده میشود و همچنین موارد استفادهی مشترک از اسباببازیها را در مهدهای کودک حذف کردهایم».
وی اولویت اول مهدکودکها را حفظ سلامت کودکان دانست و توصیه کرد: «اگر مادرانی توانایی نگهداری فرزند خود را در منزل دارند، توصیه میشود حتما کودک خود را در خانه نگهدارند».
باختر دربارهی فعالیت مهدکودکها نیز گفت: «پیشدبستانیها باید تابع دستورالعملهای آموزش و پرورش باشند و تا پایان هفته تعطیل خواهند بود اما دربارهی فعالیت مهدهای کودک منتظر بررسی سازمانی هستیم تا پس از بررسیها تعطیلی یا عدم تعطیلی آنها را اعلام میکنیم».
کارشناس امور کودکان اداره کل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: «متاسفانه مهدکودک جزو مشاغل آسیبدیده از کرونا هستند و شهریههای مهدهای کودک براساس نرخ واقعی تنظیم نشده است بنابراین مهدها با مشکلات مالی بسیار عدیدهای روبهرو هستند و میتوان به جرات گفت که ۳۰ درصد مهدهای کودک فعال استان به نوعی به عنوان حفظ همزیستی و همنوعی با مردم بهمنظور رفع مشکلات هموطنانمان، فعال هستند وگرنه باز بودن آنها هیچ صرفهی اقتصادی ندارند و ۷۰ درصد بقیهی مهدهای کودک که در حال حاضر تعطیل هستند در حالت ورشکستگی قرار داشته و از ۳۰ درصد مهدهایی که هماکنون باز هستند نیز ۲۰ درصد آنها با بحرانهای شدید مالی روبهرو هستند و رایزنیهایی با سازمانهای مختلف برای کمک به آنها شده است ولی کمک موثری که بتواند آنها را از این بحران نجات دهد، صورت نگرفته است». /پ
نظر خود را بنویسید