فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به شیوع بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در کشورهای همسایه و کمبود واکسن این بیماری گفت که بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان از جنبهی اقتصادی اهمیت زیادی دارد زیرا اکنون ارزانترین پروتئینی که مردم استفاده میکنند تخممرغ و گوشت مرغ است و اگر قرار باشد با وقوع این بیماری برای تامین این پروتئین دچار مشکل شویم، معیشت مردم صدمهی بسیار خواهد دید. وی بر رعایت نکات قرنطینهای توسط واحدهای پرورش طیور تاکید کرد و گفت اگر لازم باشد پستهای قرنطینهی بیناستانی فعال خواهیم شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، حسین رشیدی در اولین نشست ستاد آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان استان، بیان کرد: «با توجه به گزارش بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در کشورهای همسایه و نیز کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور، ما با دو نگرانی ورود بیماری به کشور و نیز تامین واکسن مواجه هستیم لذا فعالیت ستاد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بهمنظور پیشگیری و کنترل این بیماری بسیار حایز اهمیت است».
وی افزود: «بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان از جنبهی اقتصادی اهمیت زیادی دارد زیرا اکنون ارزانترین پروتئینی که مردم استفاده میکنند تخممرغ و گوشت مرغ است و اگر قرار باشد با وقوع این بیماری برای تامین این پروتئین دچار مشکل شویم، معیشت مردم صدمهی بسیار خواهد دید».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به جنبهی دیگر این بیماری اشاره کرد و گفت: «بیماری کرونا تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و خدایی ناکرده با رخداد جهش در ویروس آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان، پاندمی این بیماری را خواهیم داشت و بهداشت عمومی جامعه بهدلیل مشترک بودن این بیماری با انسان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت».
وی اظهار کرد: «در سالجاری با توجه به شرایط حاکم در اثر بیماری کرونا، در صورت شیوع آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در استان، شرایط مبارزه با این بیماری سختتر خواهد بود».
رشیدی ادامه داد: «باید با تکیه بر تجربیات چندین ساله، ابتکارات فردی موثر و نظریات کارشناسی در راستای پیشگیری از این بیماری در سطح استان گام برداریم».
وی آموزش را مبحث پایهای پیشگیری از این بیماری بیان کرد و افزود: «با توجه به شیوع بیماری کرونا، از آنجا که آموزش حضوری بهرهبرداران دشوار است، میبایست از ظرفیت فضای مجازی در این رابطه استفاده کرد».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: «خوشبختانه از آنجا که ما در سطح استان از افراد دارای تجربه و اطلاعات کافی در رابطه با این بیماری برخورداریم، از وجود آنها برای ارتقای آموزش استفاده خواهیم کرد».
وی در خصوص بازار غیرمجاز پرندهفروشی نیز گفت: «در صورت فعالیت این بازار، با هماهنگی بینبخشی دامپزشکی، محیط زیست، نیروی انتظامی و شهرداری این بازار تعطیل خواهد شد».
رشیدی بر رعایت نکات قرنطینهای توسط واحدهای پرورشی طیور توسط پرورشدهندگان تاکید کرد و افزود: «پستهای قرنطینهی بیناستانی را در صورت لزوم فعال خواهیم کرد».
وی بیان کرد: «دامپزشکی نظارتها و کنترلهای بهداشتی در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در کشتارگاههای طیور را تشدید و کمیته ممیزی واحدهای پرورشی بهخصوص در واحدهای تخمگذار و مادر را فعال خواهد کرد».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان افزود: «دامپزشکی با کمک اتحادیهها مشکل تامین دان و جوجهی یکروزه در استان را پیگیری خواهد کرد».
وی خاطرنشان کرد: «از آنجا که استان کرمان جزو استانهای پاک کشور در مبحث این بیماری بوده است، تاکنون از واکسن آنفلوآنزا فوقحاد پرندگان استفاده نکرده است اما این اداره کل پیگیر تامین واکسن سایر بیماریهای طیور در استان است».
رشیدی خواستار ارتباط پیوستهی اعضای نشست با دامپزشکی شد تا تیم رصد و پایش این بیماری در استان بیش از گذشته تقویت، و در اسرع وقت گزارش این بیماری اعلام شود. /پ
نظر خود را بنویسید