فردای کرمان – گروه اقتصاد: معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: «به دنبال پروژهای هستیم که به واسطهی آن فیزیک کارت حذف شود. به این ترتیب کارت بانکی براساس استانداردهای بینالمللی بر روی موبایل قرار میگیرد و دیگر نیازی به حمل کارت نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم سراسری، مهران محرمیان، در یک برنامهی تلویزیونی با اشاره به پیشرفتها، چالشها و خدمات ویژهی بانکداری الکترونیک، توضیح داد که بانک مرکزی برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی چه اقداماتی انجام میدهد.
محرمیان دربارهی شمول مالی، توضیح داد: «شمول بانکی به این معناست که چه درصدی از مردم حساب بانکی دارند و از خدمات بانکی و بهخصوص خدمات بانکداری الکترونیک بهرهمند میشوند. خوشبختانه در این زمینه ما جزو کشورها خوب دنیا هستیم. برای مثال در دورترین نقاط کشور دسترسی به این شبکه با هیچ محدودیتی مواجه نیست».
وی درخصوص نئوبانکها نیز بیان کرد: « نئوبانکها، نوعی از بانکداری دیجیتال هستند؛ بدین معنا که بانک، دیگر حتی شعبه ندارند و کاملاً مجازی است. برای مثال در آسیا 11 بانک به این سبک وجود دارد. ما نیز در تلاشیم بانکهایی ازاین دست طی یک یا دو سال آینده داشته باشیم».
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی خاطرنشان کرد: «در دنیا و نیز در ایران راه حل فنی برای تجمیع کارتهای بانکی بر روی یک فضا در دسترس است اما مسألهی عمده مسائل کسبوکاری و حقوقی است که مانع از این امر میشود».
وی ادامه داد: «به دنبال پروژهای هستیم که به واسطهی آن فیزیک کارت حذف شود. به این ترتیب کارت بانکی براساس استانداردهای بینالمللی بر روی موبایل قرار میگیرد و دیگر نیازی به حمل کارت نیست».
محرمیان خاطرنشان کرد: «با اجرای رمز دوم پویا در سال گذشته، جرایم مختلف در حوزهی فیشینگ کاهش یافت. برهمین اساس برخی جرایم به صفر رسید و برخی دیگر حدود 90 الی 95 درصد کاهش داشت».
وی با بیان اینکه مردم باید نرمافزار موبایلبانک و آدرس سایت و درگاه ورودی اینترنت بانک را از محل مناسب و معتبر دریافت کنند، تا قربانی سودجویان و کلاهبردان نشوند، اظهار کرد :«متأسفانه این روزها بسیاری اینترنتبانک را از طریق گوگل و سایر جستجوگرها، جستوجو میکنند و سپس براساس الگوریتمهایی که توسط افراد کلاهبردار استفاده میشود، سایتی کاملاً مشابه با درگاه یا سایت واقعی در نتایج نمایش داده میشود و پس از آن با ورود اطلاعات توسط مردم، حسابشان خالی میشود».
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: «درگاههایی که در زمینهی شرطبندی، قمار و ... استفاده میشوند، عمدتاً اجارهای هستند. باید هشدار دهم که این کار غیرقانونی است و متأسفانه افراد با دریافت مبالغی درگاه را در اختیار دیگران قرار میدهند. در حال حاضر شناسایی هوشمند درگاهها را در دستور کار داریم و کارگروههایی را فعال کردیم و همکاری نزدیکی با پلیس فتا و دادستانی در این زمینه داریم. برخورد با این مسأله به دلیل حجم و گستردگی آن برای ما حائز اهمیت است و این نوید را میدهم که بهزودی شاهد این قبیل سایتها نباشیم». /پ
نظر خود را بنویسید