فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون وزیر بهداشت گفت: «باید افراد مبتلا به کرونا را زود پیدا کرده و اطرافیان آنها را هم شناسایی کنیم و اگر این فرد جایی رفته و برگشته، باید ردیابی شده و افرادی که با او در تماس بودهاند را پیدا کنیم که به همین منظور، با هماهنگی وزارت ارتباطات، ردیابی هوشمند این بیماران از هفتهی آینده اجرا میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، علیرضا رییسی پنجشنبه شب، یکم آبانماه، در گفتوگوی زنده تلویزیونی درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور توضیح داد: «رویکرد جدیدی در مقابله با کرونا در هفت بند و راهبرد مشخص اتخاذ شده است. یکی از بندهای اصلی، تشدید نظارت بر پروتکلهای بهداشتی و اعمال جریمه بود. بیش از نصف مردم، پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، اما برای کسانی که رعایت نمیکنند باید فرآیندهایی تعریف شود تا افراد در آن قرار گرفته و رعایت کنند. به طور مثال اگر ادارهای ارباب رجوع دارد، باید سیستم نوبتدهی داشته باشد و نکتهی دیگر اینکه جرایم سنگینتری در نظر گرفته شود».
وی ادامه داد: «برای همهی اصناف در آینده نزدیک کیو آر کد تعریف میشود. این اقدام در گذشته کامل اجرا نشده بود. اقدام بعدی، انجام تستهای هدفمند و به تعداد کافی است».
معاون وزیر بهداشت توضیح داد که آزمایشگاههای کشور به یکدیگر متصل شدهاند. آزمایشگاههای خصوصی و دولتی که تست کرونا انجام میدهند، جواب تست در پرونده الکترونیک او ثبت شده و بهروز و مراقب سلامت مشاهده میکند که چه کسانی مبتلا شدهاند.
افزایش تستهای روزانه کرونا
رییسی ادامه داد: «در جلسهی قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا، وزیر بهداشت درخواستی داشتند که رئیسجمهور موافقت کرده و قرار شد ۱۵ هزار تست روزانه کرونا اضافه شده و تعداد تستهای روزانه به ۴۰ هزار تست برسد. البته درخواستی برای تستهای سریع کرونا نیز ارائه شده که این تستها آنتی ژن است و حساسیت بالایی دارد. حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تست درخواست دادیم. در کشور نیز در حال تولید آن هستند که اگر تولید شود حدود ۳ دلار قیمت خواهد داشت».
وی گفت : «برای افراد سالمند و کسانی که بیماری زمینهای دارند نیز تصمیماتی گرفته شده است. حدود ۸۸ درصد مرگ و میر کرونا در دنیا و ایران مربوط به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای است که حدود ۱۱ میلیون میشوند. اگر این ۱۱ میلیون دقیقا توسط همه وزارتخانهها تحت پوشش قرار بگیرند، قابل کنترل خواهد بود. میتوان ویزیت راه دور و تحویل دارو درب منزل را برای این افراد انجام داد».
کرونا جدی گرفته شود، تحت کنترل است
معاون وزیر بهداشت افزود: «خیز جدیدی از بیماری کرونا در دنیا اتفاق افتاده و تنها راه تاخت و تاز این ویروس، نادیده گرفتن آن و عادیانگاری و عدم رعایت اصول بهداشتی است. هر وقت این ویروس جدی گرفته شود، این بیماری کاملا تحت کنترل است».
وی ادامه داد: «نقش مسئولان، راهبری و هدایت در زمینه مقابله با ویروس کروناست. بحث ویروس کرونا در جهان تبدیل به محکی برای ارزیابی مدیریتها شده است. اگر رهبران دنیا بتوانند مردم را در مسیر درست قرار داده و مردم نیز با اعتماد و الزامات بتوانند نظر متخصصان را اعمال کنند، این ویروس میتواند کنترل شود».
رییسی اظهار کرد: «در موج جدید ویروس کرونا نیز وزارت بهداشت برنامههای مشخصی برای غربالگریها داشت، اما در این مرحله به نظر میرسد که حساسیت مردم به نسبت فروردینماه کاهش یافته است».
هنوز بسیاری در سخن به کرونا اعتقاد ندارند
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: «هنوز بسیاری میگویند که اعتقادی به کرونا ندارند؛ اگر کسی پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکند، باید با او برخورد کرد. زیرا مثل بمب ویروس است که افراد را به خطر میاندازد. حدود هشت ماه میشود که مرتب میگوییم و اطلاعرسانی میکنیم که سفر نروید. وقتی سفر اتفاق میافتد، وظیفه وزارت بهداشت این است که هشدار بدهد».
چرا نقاهتگاه در کشور ما موفق نبود؟
رییسی دربارهی علت عدم استقبال از نقاهتگاههای کرونا بیان کرد: «بسیاری از افراد علاقهای به استفاده از نقاهتگاهها نداشتند. در بسیاری از کشورها، هتلها را در اختیار گذاشتند، اما این امکان در کشور ما وجود نداشت. در نتیجه به این سمت حرکت کردیم که روی محلهها سرمایه گذاری کنیم. در طرح جدید که برای سالمندان و آسیبپذیرها در نظر گرفتیم، از بسیج کمک میگیریم تا مایحتاج و خرید را برای آنها انجام بدهد یا داروها را درب منزل تحویل بدهند. در کشور ما محدودیتی از این نظر وجود ندارد. در بسیج ملی مقابله با کرونا، 300 هزار نفر در غربالگری به ما کمک کردند». / الف
نظر خود را بنویسید