فردایکرمان ـ گروه جامعه: کرونا هنرمند و غیرهنرمند نمیشناسد، اما وقتی هنرمندان کرونا میگیرند، توجه مردم به اتفاق بیش از پیش جلب میشود و تا هنرمند مورد علاقهشان سلامتی خود را باز یابد، خبرها و حواشی آن را دنبال میکنند.
رضا بیجاری خوانندهی خوشصدا و جوان کرمانی، در چند هفتهی گذشته کرونا گرفت، و خوشبختانه اکنون سلامتی خود را بازیافته است. رحیم بنیاسد آزاد عکاس و خبرنگار ایسنا که از این اتفاق با خبر شده، با او گفتوگویی انجام داده و دربارهی چندوچون ماجرا از او سوالاتی کرده است.
این مصاحبه در ایسناکرمان منتشر شده و ما آن را در فردای کرمان بازنشر میکنیم. بنیاسد آزاد مینویسد: خبر ابتلای «رضا بیجاری» خواننده جوان پاپ کرمانی را از صفحهی اینستاگرامش با خبر شدم. او که سال گذشته آلبوم «روز عشق» را منتشر کرد این روزها دوران نقاهت پس از بیماری را میگذراند. با او گفتوگو کردم تا از تجربیات این دوران برایم بگوید.
گرفتن رژیم اشتباه بود
بیجاری در بارهی چگونگی ابتلایش به کرونا گفت: خودم حس میکنم بدنم ضعیف شده بود، چون سه هفته تا یک ماه قبل از آن که مبتلا شوم رژیم گرفته بودم و این کار اشتباه بود. در آن رژیم ۴ کیلو وزن کم کردم و احساس میکردم بدنم ضعیف شده و بیماریهای ویروسی هم وقتی سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود جذب بدن میشوند، خودم فکر میکنم دلیلش این بود؛ چون جای جدیدی نرفتم و فقط همان جاهایی میرفتم که در این ۸ و ۹ ماه هم رفته بودم.
جنگ سخت ۱۴ روزهای بود
او دربارهی روزهای قرنطینه گفت: روزهای قرنطینه سخت بود، در سرما خوردگی سه روزه میتوانی از جایت بلند شوی و خوب میشوی ولی کرونا دورهاش چهارده روز است و حوصلهی آدم سر میرود و البته حوصله زیادی هم نداری، همین که بیماری طولانی است از لحاظ روانی تاثیر بدی میگذارد، گفتنش راحت است که چهارده روز قرنطینه شدم. شما فرض کنید در اتاقی هستید و غذایتان را هم دم در برایتان میآورند، این سخت است و در حالی که آدم دوست دارد بیرون برود، اما نمیتواند چون بدن درد شدید و تب زیادی دارد.
این خوانندهی خوشصدای کرمانی ادامه داد: متاسفانه با تمام مراقبتهایی که انجام دادم بعد از من پدر و مادرم هم درگیر بیماری شدند و معمولا با گرفتن یک نفر در خانه، همهی اعضای خانواده هم درگیر میشوند و این دردناک است.
او افزود: قبل از اینکه به کرونا مبتلا شوم با خودم میگفتم کی بشود کرونا بگیرم و چهارده روز در خانه در یک اتاق بنشینم و پیانو بزنم، آواز بخوانم، کارهای عقب مانده و رسالهی دکتریام را انجام دهم؛ اما وقتی به سراغم آمد و چهارده روز در اتاق بودم از بس که حالم بد بود دست به هیچکدام از اینها نمیتوانستم بزنم و حتی تلفنم را هم نمیتوانستم جواب بدهم. جنگ سخت چهارده روزهای است و چون زود خوب نمیشوید امید را از شما میگیرد و احساس ضعیف بودن و بیانگیزگی به شما دست میدهد.
بیماری به این سختی را تجربه نکرده بودم
خوانندهی آلبوم روز عشق در بارهی تاثیر کرونا بر زندگیاش گفت: من تا به حال هیچوقت بیماری به این سختی را تجربه نکرده بودم، سردردهایش را تا کنون تجربه نکرده بودم، از لحاظ وزنی در این دوران ۸ کیلو وزن کم کردم و زندگیم هم تعطیل شد و هیچ کاری به جز خواب و استراحت نداشتم.
بیجاری افزود: خدا را شکر، از نظر تنفسی درگیر نشدم. متاسفم که نمیشود کاری برای این بیماری انجام داد و این همه دانشمند در دنیا نمیتوانند کاری بکنند. این روزها که روزانه بیش از سیصد نفر جانشان را از دست میدهند خیلی دردناک است. درست مثل سقوط هواپیماست. اینکه روزی یک هواپیما سقوط کند این فاجعه است.
هنرمند به اجرا زنده است
این خواننده با اشاره به مشکلات پیش آمده برای هنرمندان گفت: در کل لغو اجراهای صحنهای و کنسرتها اتفاقات بدی است چون هنرمند به اجرا زنده است. البته برای من چون قبل از این اتفاقات کنسرتم را برگزار و آلبومم را منتشر کرده بودم فرصتی برای تولید و تغییر سبک و تفکر روی کارهایی شد که از این به بعد موفقیت بیشتری برایم به همراه داشته باشد برای همین الان مدتی است که روی آلبوم سومم کار میکنم اما در کل هنرمندان زیاد آسیب دیدند و در تمام دنیا هم به همین شکل است.
تاریخ درباره این دوران مینویسد
او ادامه داد: من مطمئنم این یک اتفاق نادر در جهان است و در تاریخ میماند و آسیبهای روانی و اجتماعی که به جامعه وارد کرده بعدا قابل بحث است و مثل یک بمبی که در شهری منفجر میشود و تا سالها تاریخ دربارهاش مینویسد این دوران هم اینگونه است.
این خوانندهی پاپ درباره درسهایی که از دوران کرونا گرفته گفت: این دوران درسهای زیادی برایم داشت و به کسانی که با من تماس میگرفتند میگفتم بعد از این دوران باید یک کتاب بنویسم چون هیچوقت تا به حال برای من پیش نیامده بود که چهارده روز به خاطر بیماری در خانه باشم، در این مدت فکرهای زیادی به سراغ آدم میآید. اینکه افراد مسن و کسانی که امیدها و انگیزهها و فعالیتهایشان کم است و در خانه هستند چه کار میکنند، وقتی شما در بیرون از خانه امید وانگیزهای نداشته باشید و کاری را پیگیری نکنید این دوران برایتان خیلی سخت است و غیر از دردهای فیزیکی دردهای روانی به سراغ آدم میآید؛ به نظرم بدترین درد کرونا ناامیدی و بیانگیزگی است و اینکه ادامهدار است و همین ممکن است افسردگی بیاورد. ودیگر اینکه آدم را خانهنشین میکند این خیلی بد است و من تازه معنی اینها را فهمیدم.
باید از لحظه استفاده کرد
بیجاری ادامه داد: درس دیگری که از این ایام گرفتم این بود که آدم از لحظه لحظهاش باید استفاده کند؛ البته من همیشه سعی کردم استفاده کنم و با کلاس پیانو، آواز، کارهای اداری، فروشگاهی و تدریس دانشگاه وقت خالی زیادی ندارم، ولی با این حال وقتی در خانه بودم با خودم میگفتم کاش آن جمعه که سرحال بودم نخوابیده بودم و رفته بودم کوه و ورزش کرده بودم. حسرتهای روزهایی که از زندگی تلف کردهایم در این ایام به سراغ آدم میآید و انسان با خودش میگوید کاش بیشتر از زندگیام لذت برده بودم.
او ادامه داد: دیگر اینکه هیچوقت هیچکس را قضاوت نکنیم، چون ما در ذهن طرف مقابل نیستیم و نمیدانیم چه بر او گذشته و چه درگیریهایی داشته و دارد. ما در زندگی دیگران نیستیم؛ هرکس اگر کاری میکند حتما مسالهای دارد و شاید من توانستم به دلایلی کاری انجام دهم و پیشرفت کنم و دیگری که نتوانسته شاید مسایل و مشکلاتی داشته، این دلیل بر ضعف او نیست.
بیجاری افزود: اگر به کسی میخواهید کمک کنید زنگ نزنید بگویید کمکی است من انجام دهم؟ این روزها حال بیماران اینقدر بد است که نمیتوانند از کسی تقاضایی داشته باشند پس عمل کنید.
این خوانندهی پاپ دربارهی تعریفش از این دوران گفت: دوران سختی است و با هنرمندی در تضاد است. هنرمند روحیهی لطیف وظریفی دارد و نمیتواند درک کند واین شرایط را ببیند. برایش خیلی دردناک است و بیشتر اذیت میشود؛ نمیدانم میشود با هنر، این دوران را تعریف کرد یا نه؛
او در پایان توصیههای هم به مردم دارد: اولین توصیهام به مردم این است سیستم ایمنی بدنشان را قوی کنند، مایعات زیاد بخورند؛ ویتامین د ، د۳و ویتامین سی خوب است که هر کدام سر وقت خودش خورده شود؛ آب هویج، آب پرتقال، آب سیب و لیموشیرین خوب است، امگا ۳ و زینک هم خوب است. من چهار دکتر رفتم و همه همینها را توصیه کردند. سیستم ایمنی باید قوی باشد چون آخرین کسی که مبارزه میکند اوست. به نظر من سیستم ایمنی بدن مهمتر ازرعایت مسایل بهداشتی است. چون اگر بدن قوی باشد ویروس را نمیگیرد و اگرهم بگیرد خفیف میگیرد. / الف
عکس: محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید