فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرکل انتقال خون استان کرمان از کاهش چشمگیر ذخایر فرآوردههای خون در استان خبر داد و گفت که فردا سهشنبه، پایگاه مرکزی انتقال خون کرمان واقع در بلوار 22 بهمن جنب شرکت گاز و پایگاه شهید فیروزی در ابتدای بلوار جمهوری، از ساعت 8 تا 15 آمادهی ارائهی خدمت هستند. وی با تاکید بر اینکه اهداکنندگان نباید نگران ابتلا به کرونا با مراجعه به پایگاههای انتقال خون باشند، افزود: «تمامی پروتکلهای بهداشتی در مراکز انتقال خون رعایت میشود».
روحالله میرزایی در گفتوگو با خبرنگار «فردای کرمان» با اشاره به کمبود ذخایر خونی در استان بیان کرد: «با توجه به بحران کرونا که در کشور وجود دارد شاهد کاهش چشمگیر اهدای خون در کشور و استان هستیم و این باعث کاهش ذخایر خونی استان شده است».
وی با بیان اینکه اهداکنندگان نباید فراموش کنند که نیاز به خون همیشه وجود دارد، افزود: «هشت درصد بیمارن تالاسمی در استان کرمان هستند که این بیماران، مصرفکنندهی ثابت خون و فرآوردههای خونی هستند و ماهیانه یک تا دو واحد خون نیاز دارند تا به زندگی ادامه دهند».
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه 30 تا 40 درصد خون تولیدی استان برای بیماران تالاسمی استفاده میشود، ادامه داد: «به جز این افراد، بیماران سرطانی، بیماران تصادفی، بخشهای زنان و زایمان و نوزادان و بخشهای جراحی نیز پایهی ثابت استفادهکننده از فرآوردههای خونی هستند و به همین دلیل نباید این بیماران در بحران کرونا فراموش شوند».
وی با بیان اینکه در تمامی گروههای خونی با کاهش مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: «از همهی اهداکنندگان درخواست داریم با مراجعه به پایگاههای خون سراسر استان و اهدای خون، این نیاز اساسی را برآورده کنند».
میرزایی یادآور شد: «فردا سهشنبه که مصادف با ولادت پیامبر اکرم (ص) است، پایگاه مرکزی کرمان واقع در بلوار 22 بهمن، جنب شرکت گاز و همچنین پایگاه شهید فیروزی واقع در میدان آزادی، ابتدای بلوار جمهوری از ساعت هشت تا 15 آمادهی ارائهی خدمت هستند».
با بیان اینکه اهداکنندگان نباید نگران ابتلا به کرونا در پایگاههای انتقال خون باشند، گفت: «پروتکلهای بهداشتی در پایگاههای انتقال خون به شدت رعایت میشود، پایگاهها در طول روز طی چند نوبت ضدعفونی میشوند، فاصلهگذاری بین صندلیهای سالن انتظار و تختهای خونگیری رعایت شده، برای هر اهداکننده وسایل یکبار مصرف استفاده میشود و مراجعهکنندگان توسط پزشک معاینه میشوند و هر کس کوچکترین علائمی از بیماری کرونا داشته باشد از اهدا معاف میشود و اجازهی ورود به سالن اهدا را پیدا نمیکند».
وی با بیان اینکه شرایط نوبتدهی اینترنتی نیز در کرمان برای اهداکنندگان ایجاد شده است، بیان کرد: «کسانی که نگران تجمع در پایگاهها هستند میتوانند با گرفتن نوبت اینترنتی ساعت و روزی که امکان مراجعه برای اهدای خون را دارند، مشخص کنند تا کار آنها به سرعت انجام شود».
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه اهدای خون تاثیری بر سلامتی و سیستم ایمنی فرد اهداکننده ندارد، افزود: «تاکنون گزارشی در اینباره نداشتیم که اهداکنندهی خون به دلیل اهدا و ضعیف شدن بدن به بیماری کرونا دچار شده باشد».
وی ادامه داد: «سلولهای خونی و مایعاتی که اهداکننده از دست میدهد ظرف مدت بسیار کوتاهی دوباره در بدن ساخته میشود و مشکل خاصی ایجاد نخواهد شد».
میرزایی خاطرنشان کرد: «دریافتکنندگان خون نیز نباید نگران باشند که از طریق تزریق خون به کرونا مبتلا شوند زیرا تاکنون این مساله ثابت نشده است».
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری کرونا نه داروی قطعی و خاصی دارد و نه واکسن، گفت: «یکی از راههایی که در دنیا برای تسریع در روند بهبودی بیماران بدحال کرونا که در مراکز درمانی بستری هستند استفاده میشود، تزریق پلاسمای بهبودیافتگان کرونا است».
مدیرکل انتقال خون استان کرمان اظهار کرد: «از نظر علمی ثابت شده در بدن کسانی که مبتلا به کرونا میشوند، پادتن ساخته شده و اگر این پلاسما به بیماران تزریق شود در روند بهبود آنها بسیار موثر است».
وی با بیان اینکه افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند بهتر میتوانند افراد کرونایی را درک کنند، افزود: «تمامی بهبودیافتگان بیماری کرونا که حداقل 28 روز از بهبودی آنها گذشته، میتوانند با اهدای پلاسما به همنوعان خود که مبتلا به این بیماری هستند کمک کنند».
میرزایی گفت: «از افردای که بهبود یافتهاند درخواست میکنیم برای اهدای پلاسما به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند».
نظر خود را بنویسید