فردای کرمان – گروه جامعه: پس از شیوع کرونا تبلیغات زیادی دربارهی استفاده از برخی مواد غذایی و دمنوشهای گیاهی مانند سیر، زنجبیل و دارچین شد. اما یک متخصص طب سنتی میگوید دمنوشهای گیاهی باید با احتیاط مصرف شوند، زیرا همین زنجبیل یا دارچینی که خیلیها عقیده دارند معجزه میکند میتواند تب را در افراد بیمار شدیدتر کند یا باعث تشدید سرفههای خشک بشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، هاله تاجالدینی با اشاره به نقش مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، بیان کرد: «مغزهای خوراکی اثرات آنتیاکسیدان و تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند که از جمله آنها بادام درختی است که بهصورت مغز خام، حریرهی بادام برای بیماران و شیربادام میتوان مصرف کرد و استفاده از سوپ سبزیجات و عصارهی گوشتها نیز در تقویت ایمنی موثر است».
وی افزود: «استفاده از دمنوشها از جمله دمنوش بِه برای افراد سالم و بیماران گوارشی ناشی از کووید ۱۹ موثر است و به این بیماران برای دفع علائم گوارشی کمک میکند و افراد میتوانند به را خشک کرده، تفت بدهند و به عنوان دمنوش استفاده کنند».
تاجالدینی اضافه کرد: «استفاده از دمنوشهای بابونه، گل گاوزبان، بهلیمو، دارچین و زنجبیل، به اندازه خوب است و افراط در مصرف زنجبیل و دارچین موجب مشکلاتی میشود. به عنوان مثال افراد مبتلا به فشارخون باید از دمنوش گلگاوزبان با احتیاط استفاده کنند که در کنار آن لیموعمانی را توصیه میکنیم».
وی با اشاره به اینکه اگر گیاهان دارویی بدون ملاحظه و زیاد استفاده شود آسیبزا هستند، بیان کرد: «زنجبیل برای افرادی که طبع خیلی گرم دارند و کسانی که داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند، مشکل ایجاد میکند».
این متخصص طب سنتی افزود: «برای دمنوش زنجبیل و دارچین در ایام کووید ۱۹ تبلیغات زیادی شد که البته گیاهان خوبی هستند و اثرات آنتیباکتریال خوبی دارند اما زیادهروی در مصرف آنها ممکن است عارضه ایجاد کند».
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه دارچین تا حد زیادی عفونت را از بین میبرد، افزود: «ما تاکید بر اعتدال در مصرف دارچین و زنجبیل داریم، زیرا کسی که تب دارد، استفادهی زیاد از زنجبیل و دارچین حالش را بدتر میکند و مصرف این دمنوش سرفههای خشک را تشدید میکند».
وی تاکید کرد: «بِه میوهی خوش عطر و مادهی غذایی باارزشی است که به شکل مربا، رب، داخل غذا و دمنوش میتوان از آن استفاده کرد و حتی بوییدن آن موجب تقویت ارگانهای بدن می شود و روان را آرام میکند».
تاجالدینی ادامه داد: «پاییز فصل سرد و خشک است و برای اینکه افراد کمتر دچار بیماریهای این فصل و ویروسها شوند باید از مصرف غذاهای خشک مانند نان، برنج، فستفودها و ماکارونی، پرهیز و مصرف آنها را به کمترین حد ممکن رساند. ضمن اینکه پرخوری در پاییز ممنوع است و باید اعتدال رعایت شود».
وی با اشاره به اینکه بهتر است در فصل پاییز از انواع آبگوشت، سوپها، تاسکباب و موادی که رطوبت دارند استفاده کرد، گفت: «نباید به افراد بیمار برای غذاخوردن اصرار کنیم و برای تغذیهی کسانی که مبتلا به کرونا و بیماری ویروسی شدهاند، در اوایل بیماری مواد گوشتی را حذف کنیم و اوایل از آشها، سوپ و مواد آبدار به بیمار بدهیم که بدن توان مبارزه با بیماری را پیدا کند».
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: «استفاده از شیربادام برای بیماران کرونا فوقالعاده است و در صبحانه کره و مربای به و سیب جزو برنامه باشد؛ تخممرغ هم یک غذای خیلی خوب و مغذی برای کودکان و سالمندان بهمنظور تقویت سیستم ایمنی است».
وی با اشاره به شربتهای فصل پاییز گفت: «شربت «جولاب زعفران» که ترکیب گلاب و زعفران است برای رفع ضعف و بیحالی بیماران بعد از ابتلا به کووید ۱۹ خیلی موثر است و با استفاده از این شربت ضعف جبران میشود و گلاب نیز نشاطآور است که این شربت را در دیگر ایام سال و برای بچهها که دچار ضعف و بیحالی میشوند هم میتوان هفتهای دو بار استفاده کرد».
تاجالدینی افزود: «برای تهیهی این شربت میتوان با استفاده از سه قاشق غذاخوری گلاب، حدود سه قاشق چایخوری زعفران و یک قاشق غذاخوری شکر روی حرارت گذاشت تا غلیظ شود یا بدون حرارت مهیا و استفاده کرد که بسیار مقوی است».
وی مصرف انار و شلغم را نیز به دلیل آنتیاکسیدان و جلوگیری از بیماریهای ویروسی و باکتریایی توصیه کرد. /پ
نظر خود را بنویسید