فردایکرمان ـ گروه جامعه: استاندار سابق کرمان امروز یکشنبه، گزارش کوتاهی از آنچه در این دو سال در استان انجام داده به مردم ارائه کرد و گفت: «از همهی کسانی که میخواهند عملکرد استان را در دو سال گذشته ارزیابی کنند، درخواست دارم اول از خود من مبنای کار انجام شده یا نشده را سوال کنند و اگر قانع نشدند، نظر خود را بیان کنند. به نظر میرسد اینگونه، نقد و ارزیابی منصفانهتر خواهد بود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، محمدجواد فدائی 25 آبانماه در شورای اداری و آیین تکریم و معارفه استاندار کرمان از همهی کسانی که در این مدت با مدیریت استان همکاری داشتند، قدردانی کرد و گفت: «از ائمه جمعه، اعضای شورای تامین، مدیران اجرایی و بخش خصوصی، کارمندان، اصناف و بازاریان و همه مردم شریف و صبور و پایدار استان کرمان که همراهی خوبی با مدیریت استان داشتند سپاسگزارم و از بابت کاستیها و قصوری که در کارها بود عذرخواهی میکنم».
وی سپس دربارهی آنچه که در روز معارفهاش وعده داده بود توضیح داد: «در جلسهی معارفه خودم عنوان کردم که همیشه قائل به استدلال هستم و هیچ نظر و مطلبی را بدون استدلال و قانع شدن نمیپذیرم. در این مدت استانداری نیز، هیچ نظر و تصمیم را بدون اینکه قانع شوم و مبنای استدلالی داشته باشد، نپذیرفتم و نتیجه آن شد که تعامل خوبی با همه ارکان مدیریت و گروهها داشتیم».
استاندار سابق کرمان افزود: «از همهی کسانی که میخواهند عملکرد استان را در دو سال گذشته ارزیابی کنند، درخواست دارم اول از خود من مبنای کار انجام شده یا نشده را سوال کنند و اگر قانع نشدند، نظر خود را بیان کنند و اینگونه نقد و ارزیابی منصفانهتر خواهد بود».
وی با بیان اینکه تمام تصمیمات ما بر مبنای بحث و اقناع بود و نتیجههای خوبی هم گرفتیم، ادامه داد: «وعدهی دیگر من در جلسه معارفهام افزایش کارایی سیستم اداری بود که در این راستا نخستین اقدام، تکیه بر دولت الکترونیک بودم و معتقدم تا زمانی که به طور کامل دولت الکترونیک اجرا نشود، نمیتوانیم سیستم کارایی داشته باشیم».
وی گفت: «از دستگاههایی که در این زمینه فعالیت داشتند، تشکر میکنم که یکی از آنها شرکت توزیع برق است که در حال حاضر همه مشترکان شرکت توزیع برق هرگونه خدمات را میتوانند از طریق سیستم و بدون مراجعه حضوری دریافت کنند».
استاندار کرمان ابراز داشت: «مستندسازی ارجاعات به ادارات برای پیگیری، ارزیابی و تحلیل اقدام دیگر بنده در زمینه کارایی سیستم اداری بود و همه مکاتبات با دستگاهها مستند شد و صورت جلسات را خودم مینوشتم تا قابل پیگیری و ارزیابی باشد و در این دو سال ۶۴۱ صورت جلسه را شخصا نوشتهام که مبنای ارزیابی عملکرد و پیشرفت امور استان بود».
فدائی بیان کرد: «برای افزایش کارایی سیستم اداری، استقرار سیستم پیگیری استانداری را داشتیم و به صورت مرتب گزارش روند اجرای کارها را انجام میداد و وضعیت انجام کار دنبال میشد».
وی خاطرنشان کرد: «832 مورد در سیستم پیگیری دنبال کردیم که بعضی از آنها با چند مرتبه پیگیری انجام شده و بعضیها طولانیتر بوده است. آخرین مورد رسیدگی ما ارجاعی بود که در مدت هشت ماه و 26 روز 19 بار پیگیری شده بود و به نتیجه نرسیده بود.
جلسهای را تشکیل دادیم که مشکل کار کجاست و رسیدگی و تصمیم لازم گرفته شد».
وی افزود: «ارزیابی عملکردی براساس شاخصهای کمی از ادارات خواستیم و نشان داد که کارکرد دستگاههای ما در دو سال اخیر چگونه بوده و چه برنامهای برای امسال داشتند».
استاندار سابق کرمان گفت: «در مسائل اجرایی استان در وهلهی اول تلاشمان بر اتمام طرحهای نیمه تمام با توجه به سرمایهگذاری که در این پروژهها صورت گرفته بود و بعضا به دلیل کارهای نیمهتمام ظرفیت برای شروع کارهای جدید نبود».
فدائی ادامه داد: «امسال 30 هزار میلیارد تومان طرح افتتاحی داریم که 4 میلیارد تومان در شهربابک افتتاح شد، 16 هزار و 300 میلیارد تومان خط انتقال آب افتتاح کردیم، هفته دولت پروژههای افتتاحی سه برابر سال گذشته بود و نشان میدهد بر اتمام پروژههای نیمه تمام تکیه داشتیم».
استاندار سابق کرمان گفت: «طرحهای بزرگی به دلیل مشکلات و با وجود کلنگزنی متوقف مانده بودند. شروع طرحهای جدیدی را داشتیم که 11 پروژه با 60 هزار میلیارد تومان را در شرکتهای تابعه گلگهر بود، همچنین تولید آهن اسفنجی، تولید فولاد، کنسانتره، کلات فولادی، لایروبی مسیلها و ... امسال آغاز شد و عملیات اجرایی آنها ادامه دارد».
فدائی اظهار کرد: «طرحهایی نیز در مرحله ایده هستند و آغاز شدند که شامل احداث شهر نوآوری، موزه کرمانشناسی، سرمایهگذاری برای سلولهای خورشیدی، انتقال آب از دریای عمان به جنوب کرمان، ادامه سیلبند خرم، مرز هوایی در جیرفت، آبرسانی به روستاها، تامین آب شهر کرمان از طریق خط انتقال آب خلیج فارس است».
وی طرح توسعه متوازن استان را یادآور شد و گفت: «از هر سرمایهگذاری استقبال کردیم و با استقرار پنجره واحد سرمایهگذاری روند استعلامها را تسریع کردیم، از شرکتهای بزرگ صنعتی استان خواستیم در جنوب استان سرمایهگذاری کنند و اکتشاف معدن مس در عنبرآباد، مشارکت گلگهر در فروکروم بافت، ایجاد اشتغال را در این بخش توجه داشتیم».
استاندار سابق کرمان گفت: در زمینه رفع فقر و محرومیت مصوبه ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای افراد محروم را در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه به جنوب استان را گرفتیم که ۶۰۰۰ واحد از آنها بهرهبرداری شد و طرح اجاره شرط تملیک برای محرومان را نیز دنبال کردیم و این طرح بعد برای استانهای خراسان جنوبی و سیستان بلوچستان تعمیم یافت».
استاندار سابق کرمان به دلایل موانع و مشکات توسعه در استان پرداخت و بیان کرد: «عدم اعتقاد یکسان به توسعه یکی از این دلایل است، ما همه به مفاهیم و روشها و اصول توسعه باور یکسان نداریم. سیاستزدگی استان یکی دیگر از موانع استان است. در خیلی وقتها در مسائل سیاسی به طور نامناسب غرق میشود، نتوانسته توسعه را ادامه دهد».
فدائی افزود: «مشکلات فرهنگی نیز از دیگر دلایل موانع است که نیاز به یکسری تحولات در این زمینه داریم».
وی با اشاره به استعفای خود بیان کرد: «بنده خودم شخصا قصد استعفا نداشتم و توجه داشتم که علیرغم همه مشکلات باید تا پایان دولت بمانیم و با جدیت این فشارها و گرفتاریها را تحمل کنیم، اما شرایطی پیش آمد که مصلحت در این دیده شد که بنده استعفا دهم و همین کار را کردم».
فدائی ادامه داد: «چون مدتی استعفا مانده بود در مقطع آخر عنوان کردم که خودم دنبال استعفا دادن هستم که این موضوع به پایان برسد و نهایتا با آن موافقت شد».
وی خاطرنشان کرد: «تشکر از حُسن نظر وزارت کشور که این فرصت خدمت را برای من فراهم کردند، هر چند توانسته باشم کم و ضعیف قدمی در حل مشکلات بردارم».
استاندار سابق کرمان از نمایندگان استان و تعاملات صورت گرفته قدردانی کرد و با خیرمقدم به دکتر زینیوند گفت: «از همه مدیران میخواهم همکاری جدی با ایشان داشته باشند که با مدیریت و هدایت ایشان خدمات خوبی به مردم استان ارائه شود». / الف
نظر خود را بنویسید