فردای کرمان ـ گروه اقتصاد: پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس خواستار اجرای هرچه سریعتر خط دوم انتقال آب خلیجفارس به استان شد، گفت: «از استاندار درخواست داریم که این موضوع را پیگیری کنند زیرا با توجه به آماده بودن آبشیرینکنها و ایستگاههای برق و تونل آب، هم زمان و هم هزینهی کمتری نیاز دارد».
وی اضافه کرد: «برای تقویت بخش خصوصی، افزایش ظرفیت اشتغال و جلوگیری از بیکاری پیمانکاران و کارگران خط دوم این پروژه هرچه سریعتر عملیاتی شود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، بیان کرد: «ظرفیتهای قانونی زیادی در اختیار داریم که میتوانیم از آنها استفاده کنیم اما عملیاتی نشده است و باید این موارد احصا شود تا بدانیم مشکل مربوط به کجا است».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: «ظرفیتهای موجود برای اجرای پروژهها وجود دارد فقط باید اتاق بازرگانی اطلاعرسانی کند، اشراف کامل بر موضوعات داشته باشد، پیگیری کند و گزارش دهد».
وی اظهار کرد: «بر اساس قانون معادن و برنامهی ششم توسعه گردش مالی مربوط به شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی باید به استان منتقل شود تا بتوانیم از آن برای تامین منابع مالی در استان استفاده کنیم».
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: «برآورد ما این است که سود خالص شرکت ملی مس در سالجاری 20 هزار میلیارد تومان و شرکتهای گلگهر و مجموعههای دیگر حدود 30 هزار میلیارد تومان است که اگر گردش مالی آنها را پنج برابر بیشتر حساب کنید رقمهای سنگینی در نظام اقتصادی کشور هستند که بر اساس قانون مکلفاند گردش مالی را به استان کرمان بیاورند».
وی یادآور شد: «تاکنون شرکت ملی مس تعهدات کامل خود را در ارتباط با موضوع گردش مالی عملیاتی نکرده است و این سبب میشود بانکهای ما نتوانند به سرمایهگذاری در استان کمک کنند».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ۱۶ آذر ماه بودجه به مجلس ارائه میشود، گفت: «اصلاحات میتواند در قوانین صورت بگیرد و اگر دوستان پیشنهادی دارند که میتواند گرهی از مشکلات باز کند آن را ارائه دهند».
وی با بیان اینکه از ظرفیت بخش خصوصی میتوان برای توسعهی استان استفاده کرد، افزود: «فقط باید حمایتهای لازم در حوزههای عملیاتی از بخش خصوصی شکل بگیرد».
پورابراهیمی با اشاره به اجرای پروژهی انتقال آب خلیجفارس به استان کرمان، خاطرنشان کرد: «زمانی که در سال ۹۷ این پروژه با مشکل تامین مالی مواجه شد، سه استان به کمیسیون اقتصادی مجلس دعوت شدند و خوشبختانه بزرگترین فاینانس تاریخ کشور با مبلغ دو هزار میلیارد تومان در کمیسیون اقتصادی رقم خورد و با حضور ۱۰ بانک اصلی کشور این پروژه تامین مالی شد و در نتیجه دهها پروژه و زیرپروژه در این فرآیند فعال شدند».
وی گفت: «از استاندار درخواست داریم که خط دوم انتقال سریعتر راهاندازی شود زیرا با توجه به آماده بودن آبشیرینکنها و ایستگاههای برق و تونل آب، هم زمان و هم هزینهی کمتری نیاز دارد».
پورابراهیمی افزود: «درخواست داریم برای تقویت بخش خصوصی، افزایش ظرفیت اشتغال و جلوگیری از بیکاری پیمانکاران و کارگران خط دوم هرچه سریعتر عملیاتی شود».
وی تاکید کرد: «خوشبختانه با انتقال آب، محدودیت و موانع توسعهی صنایع در استان برطرف شده است».
پورابراهیمی بیان کرد: «طرحهای توسعهی شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی استان نیازمند یک برنامهی جامع است که از طرف استان انجام شود و یک ریال هم بودجهی دولت نیاز ندارد».
وی ادامه داد: «با توجه به عملکرد خوب شرکتهای صنعتی و معدنی، مازاد درآمد مالیاتی استان تا پایان مهرماه سال جاری، تقریباً ۹۰۰ میلیارد تومان بوده که معادل ۲۰ درصد از آن سهم قانونی استان است که با پیگیریهای انجام شده استان کرمان میتواند از این ظرفیت استفاده کند».
نماینده کرمان و راور در مجلس توضیح داد: «اگر این عدد به استان کرمان منتقل شود مشکلات مربوط به کسری بودجه جاری را پوشش میدهد، به پروژههای عمرانی کمک میکند و سبب رونق حوزهی کسب و کار خواهد شد».
وی مهمترین چالش استان کرمان را فضای کسبوکار بیان کرد و گفت: «آخرین گزارشی که در استان کرمان از بابت فضای کسب و کار به ما رسیده وضعیت مطلوبی ندارد و در حوزههای مختلف دچار شرایط خاص هستیم، از اتاق بازرگانی میخواهیم جلسهی بعدی شورای گفتوگو را به آخرین وضعیت فضای کسب و کار استان کرمان و مقایسه آن با رتبههای کشوری اختصاص دهد تا تکلیف خود را در این موضوع مشخص کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید