فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی قرارگاه ملی کرونا، با اشاره به روند بیماریابی کرونا در کشور، گفت که با رعایت ۹۰ درصدی پروتکلهای بهداشتی، از چهارشنبه هفتهی جاری (12 آذر) محدودیت ۳۸ شهرستان از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی تغییر میکند و فقط گروه شغلی ۳ و ۴ شامل محدودیت خواهند بود. اما از طرفی ۲۳ شهرستان نیز از وضعیت نارنجی به وضعیت قرمز رسیدند که اعمال محدودیت در آنها آغاز میشود.
وی تاکید کرد اعمال محدودیتها در ۱۶۰ شهر تا جمعه (۱۴ آذر) ادامه دارد و شنبه هفتهی آینده (۱۵ آذر) تصمیماتی بر اساس آخرین اطلاعات گرفته خواهد شد.
به گزارش فرای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علیرضا رئیسی بیان کرد: «طی شش یا هشت هفتهی گذشته فشار سنگینی به خاطر کرونا بر کشور بود، همانگونه که این فشار بر دوش سایر نقاط دنیا از جمله آمریکا و اروپا هم بود و مردم خبرها را دنبال میکنند. با توجه به سرد شدن هوا موجی از بیماری در سراسر دنیا فراگیر شد. در کشور ما خوشبختانه با توجه به سیاستهای جدیدی که در وزارت بهداشت در پیش گرفته شد و کارهای جدیدی که انجام شد و با همکاری مردم، رعایت پروتکلهای بهداشتی به بالای ۹۰ درصد رسید و قطعا امید داشتیم بعد از رعایت دقیق پروتکلها شاهد کاهش بار بیماری باشیم».
وی افزود: «ما از پنجم آبانماه، ۴۳ شهرستان را در وضعیت هشدار سه یا قرمز قرار دادیم و از ۱۴ آبان هم ۴۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار گرفت و همچنین محدودیت سراسری از اول آذر انجام شد که ۱۶۰ شهر شامل آن بودند. مردم و سایر نهادها خیلی خوب همکاری کردند و اکنون مزد این زحمات را میبینیم. از ۱۶۰ شهر قرمزی که در سطح هشدار سه بودند فقط با گذشت ۱۰ روز از اجرای محدودیتها، تنها ۳۷ شهر از آن ۱۶۰ شهر قرمز باقی مانده است، ۱۲۰ شهر نارنجی و سه شهر هم به رنگ زرد درآمدند. همچنین از ۴۳ شهرستانی که از پنجم آبان قرمز اعلام شدند حتی یک شهر هم قرمز نیست، ۴۱ شهر نارنجی و ۲ شهر زرد شدهاند».
وی دربارهی تقسیمبندی شهرها بر اساس رنگها، اظهار کرد: «معیار ما برای رنگبندیها بر اساس میزان بستری بیمارستان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است».
تبدیل وضعیت ۳۸ شهرستان از قرمز به نارنجی
وی با تاکید بر اینکه نباید صرفا به این کمشدن آمار دلخوش بود، اظهار کرد: «به محض اینکه رعایت پروتکلها را فراموش کنیم مجددا بیماری افزایش خواهد یافت. تجمعات، دورهمیها و ترددهای غیرضروری نقش بسیار مهمی در افزایش بار بیماری دارند».
رئیسی بیان کرد: «از چهارشنبه هفتهی جاری (۱۲ آذر) محدودیت ۳۸ شهرستان از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی تغییر میکند. شهرستانهای اهر، بناب، شبستر، عجبشیر، میانه، مرند در استان آذربایجانشرقی؛ شهرستانهای اشنویه، خوی، سلماس و نقده در آذربایحانغربی؛ شهرستانهای شهرضا، گلپایگان، مبارکه در استان اصفهان؛ شهرستان نظرآباد در استان البرز؛ شهرستانهای قائنات، تربت حیدریه، کاشمر و گناباد در استان خراسان رضوی؛ شهرستانهای دامغان، شاهرود و گرمسار در استان سمنان؛ شهرستانهای کامیاران و مریوان در استان کردستان؛ شهرستانهای رفسنجان و زرند در استان کرمان؛ شهرستانهای جوانرود، سرپل ذهاب و کنگاور در استان کرمانشاه؛ شهرستانهای خمین و دلیجان در استان مرکزی؛ شهرستانهای اسدآباد، کبودرآهنگ و بهار در استان همدان، ابرکوه، خاتم، مهریز و میبد در استان یزد و بهشهر در استان مازندران همان ۳۸ شهرستانی هستند که از چهارشنبه ۱۲ آذر وضعیت هشدارشان از قرمز به نارنجی تغییر میکند و فقط گروه شغلی ۳ و ۴ شامل محدودیت خواهند بود».
اعمال محدودیتهای کرونایی در ۲۳ شهر جدید
رئیسی ادامه داد: «از طرف دیگر از چهارشنبه ۱۲ آذر در ۲۳ شهرستان اعمال محدودیتهای وضعیت قرمز خواهیم داشت. این شهرها از وضعیت نارنجی به وضعیت قرمز رسیدند و این یعنی پروتکلها را جدی نگرفتند. اگر رعایت نکنند وضعیت فعلی بدتر میشود و ناچار به اعمال محدودیت میشویم».
وی افزود: «در آذربایجانغربی شهرستان تکاب؛ آبدانان در ایلام؛ شهرستان سامان در چهارمحال و بختیاری؛ شهرستان مانه در خراسان شمالی؛ شهرستانهای خرامه، کازرون، گراش، نیریز و خفر در استان فارس، شهرستانهای بویینزهرا و تاکستان در استان قزوین؛ شهرستانهای بندرگز، علیآباد، گمیشان، گنبدکاووس و مرواهتپه در استان گلستان؛ آستارا و تالش در استان گیلان؛ گلوگاه و محمودآباد در استان مازندران؛ ۲۳ شهری هستند که از نارنجی به قرمز تبدیل شدند و اگر رعایت نکنند محبور به اعمال محدودیتها هستیم».
معاون وزیر بهداشت دربارهی استانهایی که بیشترین شهرستان با وضعیت قرمز را دارند، بیان کرد: «استان فارس با ۱۱ شهر قرمز، استان گلستان ۹ شهر قرمز، استان مازندارن ۶ شهر قرمز، قزوین ۵ شهر قرمز، اصفهان ۴ شهر، گیلان ۴شهر، آذربایجانغربی ۳ شهر، اردبیل ۳ شهر، خراسانهای رضوی و شمالی ۳ شهر، استان کرمان ۳شهر، ایلام ۲ شهر، چهارمحال و بختیاری ۲ شهر و سیستانبلوچستان ۲شهر قرمز دارند. در خراسان جنوبی، تهران، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد هم هر کدام یک شهر قرمز وجود دارد. در استان تهران خود شهر تهران فعلا وضعیت قرمز دارد».
وی ادامه داد: «اعمال محدودیتها در ۱۶۰ شهر تا جمعه (۱۴ آذر) ادامه دارد و شنبه هفتهی آینده (۱۵ آذر) تصمیماتی بر اساس آخرین اطلاعات میگیریم و اعلام خواهیم کرد. تا صبح شنبه بهجز شهرستانهایی که اعلام کردم، سایر مشاغل بر اساس محدودیتهای قبلی باید فعالیت کنند؛ مگر اینکه اطلاعرسانی دیگری تا روز شنبه انجام شود».
کاهش تعداد شهرستانهای قرمز
سخنگوی قرارگاه ملی کرونا، بیان کرد: «در حال حاضر در کشور ۶۴ شهر قرمز، ۲۷۸ شهر نارنجی و ۱۰۶ شهر زرد هستند. گرچه الان فوتیها کاهش یافته است ولی اینها حاصل محدودیتهای جدید از اول آذر نیست و مربوط به محدودیتهای قبلی، افزایش مراقبتها و... است».
وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم ۹۰ درصد پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، گفت: «این شاخص فوقالعاده است. اگر مردم بتوانند به همین شیوه رعایت کنند بهتر است تا ما مجبور به ایجاد محدودیت نشویم. کاهش آمار با ایجاد محدودیتها چندان مورد خواست ما نیست. اکنون تنها ۶۴ شهر قرمز است و با رعایت مردم تعداد محدودیتها کاهش مییابد». /پ
نظر خود را بنویسید