فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان منابعطبیعی کشور با اشاره به ایجاد پایگاه اطفای حریق جنوبشرق در شهرستان رابر گفت که این مرکز تا خرداد ماه سال آینده به صورت کامل تجهیز میشود و نیروها مستقر خواهند شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، مسعود منصور، شامگاه 19 آذر ماه و بعد از بازدید از شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه در دیدار با استاندار کرمان، به فرسایش آبی 125 میلیون هکتار از عرصههای کشور اشاره کرد و گفت: «450 شهر و هشت هزار و 600 روستا در معرض سیلاب هستند».
وی ادامه داد: «هفتهزار و 300 مورد سیلاب در 20 سال اخیر داشتهایم که هر کدام 400 میلیارد ریال خسارت وارد کردهاند».
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 30 میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی در معرض فرسایش بادی هستند، اظهار کرد: «کمک به کاهش بیلان منفی دشتها، افت سطح آب و فرونشست دشتها، کار جامع و هماهنگی را در بخشهای صنعت، توسعهی شهری و کشاورزی میخواهد».
منصور با اشاره به بازدید خود از شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه گفت: «زارعت چوب کاملا میتواند به عنوان روش جایگزین و تامین نیاز کشور عمل کند و انگیزهی اقتصادی هم در آن وجود دارد».
وی خاطرنشان کرد: «تسهیلاتی نیز در این زمینه در نظر گرفته شده و با صنایع چوب هماهنگی شده که خرید تضمینی و تدریجی از آنها داشته باشند».
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: «امسال جهش 30 هزار هکتاری را در زراعت چوب هدفگذاری کردیم که 700 هکتار در استان کرمان است».
وی افزود: «امسال سه استان برای اولین بار از پسابها و آبهای غیرمتعارف برای آبیاری و زراعت استفاده کردند و درخواست داریم تا استان هم مساعدتی در این خصوص داشته باشد».
منصور راهاندازی صنایع جانبی و بستهبندی و فرآوری محصولات کشاورزی، باغی و زراعی در استان را تاکید کرد و گفت: «اضافه کشتهایی در استان انجام میشود که با تغییر الگوی کشت و غیره میشود به سمت محصولات کمآببر رفت».
معاون وزیر جهاد کشاورزی به ایجاد پایگاه اطفای حریق جنوب شرق در شهرستان رابر اشاره کرد و گفت: «قول دادهایم که تا خرداد ماه سال آینده به صورت کامل این مرکز را تجهیز و نیروها مستقر شوند».
لزوم تقویت تشکلهای کشاورزی و منابع طبیعی
استاندار کرمان نیز در این دیدار تقویت تشکلهای کشاورزی و منابع طبیعی را در راستای اقدامات بدون هزینه اما تاثیرگذار بر حفظ ذخایر طبیعی و افزایش منابع آب زیرزمینی ضروری دانست.
علی زینیوند به رویکرد اجتماعمحور منابع طبیعی در اجرای طرحهای بیابانزدایی، نهالکاری و غیره اشاره کرد و گفت: «در راستای طرحهای آبخیزداری و منابع طبیعی، علاوه بر اعتبارات ستاد مدیریت بحران استان، شش میلیارد از محل مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگ استان کمک گرفته شده است».
وی از تصویب کامل سند سازگاری با کمآبی استان به منظور صرفهجویی یک میلیارد مترمکعب آب طی پنج سال خبر داد و بیان کرد: «با جدیت به سمت اجرای این طرح میرویم».
استاندار کرمان از دانشگاهیان و پژوهشگران خواست تا در طرحهای تغییر الگوی کشت، آبخیزداری و مکانیزاسیون کردن باغها و مزارع کمک کنند و افزود: «مطالبات جدی مردم و دوستداران محیط زیست را مدنظر داریم و خودشان هم باید در این راه به ما کمک کنند».
زینیوند اضافه کرد: «منابع طبیعی و تاثیری که در زندگی مردم، تغییر اقلیم، حفظ اکوسیستم دارد از پایههای موثر در زندگی متعادل است، با تغییر الگو و سطح زیر کشت و محصولات کم آببر میتوان درآمد بیشتری هم ایجاد کرد».
استاندار کرمان همچنین مطالبهی جدی استان در خصوص صدور اسناد کشاورزی دارای چاه آب مجاز و زمین زراعی را مطرح کرد و گفت: «صدور اسناد کشاورزی، مشکلات ما در طرحهای منابع طبیعی را نیز برطرف میکند». /پ
نظر خود را بنویسید