فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به برنامههای طرح شهید سلیمانی برای شناسایی و پیشگیری از بیماری کووید 19 گفت که اجرای این طرح تاکنون تعداد فوتیهای کرونا را 40 درصد کاهش داده است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از فارس سراسری، محمدمهدی گویا با اشاره به رای طرح شهید سلیمانی در کشور، بیان کرد: «طرح بسیار ارزشمند شهید سلیمانی در رابطه با کنترل همهگیری کووید19 و گسترش برنامههای پیشگیری از ابتلای به این بیماری در سراسر کشور برای ما از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است».
وی افزود: «برنامههای اجرا شده در این طرح در همین مدت کوتاه نشان داده که تا چه اندازه توانسته آثار موفقیتآمیزی به همراه داشته باشد. به طوری که در یک بازهی زمانی بسیار کوتاه کمتر از یک ماه موارد مرگ ناشی از این بیماری حدود 40 درصد کاهش یافته است».
گویا ادامه داد: «همکاری تنگاتنگ بین سازمان بسیج مستضعفین و نیروهای بهداشتی تاکنون دستاوردهای ارزشمندی برای کشور به همراه داشته است. آن هم در شرایطی که ایران تحت شدیدترین تحریمهای ناعادلانه و ظالمانه از سوی آمریکا قرار دارد».
وی اظهار کرد: «هدف کلان این طرح مدیریت و کنترل همهگیری کووید 19 از طریق مشارکت مردمی، همکاری بینبخشی، بهرهگیری از نیروی بسیج و داوطلبان مردمی است».
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر بیان کرد: «ستاد ملی کرونا در کشور تصمیم گرفت با همکاری سازمان بسیج مستضعفین و هماهنگی بینبخشی با سایر سازمانها، با مشارکت خود مردم برای کنترل این بیماری اقداماتی برای افزایش اطلاعرسانی صورت دهد».
وی گفت: «برای این منظور هفت استراتژی انتخاب شد. استراتژی اول تشدید نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی و اِعمال قانون است. استراتژی دوم افزایش موارد انجام تست در مناطقی است که گمان میکنیم میتوانیم بیشترین تاثیرگذاری را در مهار بیماری داشته باشیم».
گویا افزود: «مناطقی که احتمال میدادیم افرادی زیادی هستند که مبتلا به عفونت کرونا هستند که یا علائم ندارند یا دارای علائم خیلی خفیف هستند. این اقدام کمک میکند که بیماری را زودتر تشخیص داده و درمان کنیم و اجازه ندهیم کار کسی به بیمارستانها بکشد».
وی ادامه داد: «در طرح شهید سلیمانی با آموزش و اطلاعرسانی، رهگیری هوشمند بیماران در مناطقی که تجمع افراد مشکوک به کووید19 بیشتر بوده و رفت و آمدهای بیشتری دارند انجام میشود».
گویا افزود: «استراتژی بعدی در این طرح آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی است. کووید19 زندگی افراد و جوامع را تغییر داده است. اگر به یکسال گذشته نگاه کنیم خیلی از نگرشها، رفتارها و عادات ما تغییر کرده است. خیلی از این تغییرات ممکن است سالهای سال یا حتی برای تمام عمرمان باقی بماند».
وی بیان کرد: «راهبرد بعدی حفاظت از گروههای آسیبپذیر است. همکاری سه جانبه بین نیروهای وزارت بهداشت، بسیج و داوطلبان مردمی، موجب رفتن به سراغ کسانی شده است که ممکن است به دلیل بیماری زمینهای یا مشکلات دیگری که دارند امکان مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی را نداشته باشند. در این استراتژی خدمات را به داخل محیط برده و از آنجا کنترل و پیشگیری از کووید19 را شروع میکنیم».
وی افزود: «راهبرد ششم ما ایجاد یکسری محدودیتها با مشارکت خود مردم است. یعنی مردم به این باور برسند که محدودیتها برای سلامت خودشان، خانوادههایشان و مردمی است که با آنها زندگی میکنند».
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر گفت: «یکی از مهمترین راهبردها این بود که محدودیتها هدفمند و برای مردم باورپذیرتر شود».
وی اضافه کرد: «استراتژی آخر این است که افراد سرپایی درمان شوند و از مراجعه بیهودهشان به مراکز درمانی و بیمارستانی جلوگیری کنیم. برای افرادی که به خدمات بیمارستانی پیشرفته نیاز ندارند و در منزل هم امکان درمان آنها وجود ندارد، در مراکز خدماتی خاص خدمات ارائه کنیم».
گویا خاطرنشان کرد: «شاخص بسیار مهم میزان مرگ و میر است که در کل کشور حدود 40 درصد کاهش یافته و در استانهای غربی شاهد کمترین فوتی ها بر اثر کووید19 هستیم. به نحوی که ظرف 10 روز اخیر در برخی استانها این رقم به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد».
وی افزود: «امیدواریم طرح شهید سلیمانی با همین شکل پیش رود و روزی برسد که در آینده نه چندان دور اعلام کنیم موارد مرگ به حد قابل قبولی رسیده و بیماری کووید به طور کامل تحت کنترل درآمده است». /پ
نظر خود را بنویسید