فردای کرمان – گروه جامعه: استاندارکرمان در بازدید از ظرفیتهای گردشگری شهر کرمان با تاکید بر اینکه گردشگری برای کرمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت که حوزهی گردشگری در اولویت برنامههای استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه جاذبههای گردشگری کرمان بینظیر بوده و این تنوع در دیگر نقاط وجود ندارد، گفت: «باید گذری در کرمان وجود داشته باشد که همهی تاریخ کهن کرمان، در آن برای گردشگران تداعی شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، استاندار کرمان ۲۸ آذرماه به همراه پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، شهردار و فرماندار کرمان از ظرفیتهای گردشگری شهر کرمان بازدید کرد.
اولین مقصد استاندار کرمان باغموزه هرندی بود، به گفتهی فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در راستای جذب گردشگر فضاهای خدماتی برای این باغموزه تعریف شده است که در قالب مادهی 27 این فضاها برای واگذاری به بخش خصوصی به مزایده گذاشته خواهند شد.
وی با بیان اینکه باغموزه هرندی به یک مکان فرهنگی، پذیرایی و اقامتی تبدیل خواهد شد، افزود: «یک خانهی قدیمی در شرق باغموزه هرندی به عنوان فضای اقامتی و یک فضا در غرب باغ به فضای پذیرایی تبدیل میشود که حداکثر تا یک ماه آینده مزایدهی واگذاری این فضاها برگزار خواهد شد».
فعالی با تاکید بر اینکه، باغ هرندی را به نگینی در دل شهر کرمان تبدیل خواهیم کرد، ادامه داد: «برای ساماندهی این باغ یک میلیارد اعتبار اختصاص یافته است که برای احیای آن به بودجهای بیش از این نیاز است».
علی زینیوند نیز با بیان اینکه منابع دولتی محدود است، اظهار کرد: «برای احیا و تسریع در امربازسازی بناهای تاریخی نباید منتظر بودجه دولتی بود بلکه باید از کمک بخش خصوصی استفاده کرد».
استاندار کرمان در ادامه از هتل چهار ستاره در حال احداث و کاروانسرای وکیل بازدید کرد.
فعالی در این بازدید با بیاناینکه این کاروانسرا به یک هتلبوتیک تبدیل خواهد شد، افزود: «کاروانسرای وکیل یکی از زیباترین هتلهای سنتی کشور خواهد شد که قرارداد احیا و بازسازی آن در سال 96 با سرمایهگذار منعقد و در اواسط سال 97 عملیات اجرایی آن آغاز شد».
وی از پیشرفت 80 درصدی این بنا خبر داد و اظهار کرد: «در این هتلبوتیک 60 اتاق و 144 تخت وجود دارد که زمینهی اشتغال 150 نفر به صورت مستقیم را فراهم خواهد کرد».
استاندار کرمان با اشاره به جاذبههای گردشگری بینظیر و زیبای استان کرمان، به هدف خود از بازدید بناهای تاریخی و گردشگری کرمان اشاره کرد و گفت: «هدف این است که اعلام کنم گردشگری برای کرمان از اهمیت ویژهای برخوردار است و حوزهی گردشگری در اولویت برنامههای استان قرار دارد».
وی با انتقاد از اینکه از ظرفیت گردشگری استان به تناسب تاریخ کرمان بهرهبرداری نشده است، درخواست کرد: «مستندسازان مجموعههایی دربارهی تاریخ کهن کرمان آماده کنند و ما از آنها حمایت میکنیم همچنین با توجه به وجود باغهای بسیار غنی و جذاب استان کرمان از سرمایهگذاران دعوت میکنیم به این حوزه ورود پیدا کنند و ما نیز با پرداخت تسهیلات بسیار خوب از آنها حمایت میکنیم و شهرداری نیز با آنها همکاری خواهد کرد».
استاندارکرمان بیان کرد: «کرمان را باید برای بعد از کرونا به شیوهای آماده کنید که به یکی از مقاصد جذاب گردشگری در سطح کشور تبدیل شود، در پهنهی گردشگری فلات مرکزی ایران سه استان اصفهان، یزد و شیراز مثلث گردشگری را تشکیل دادهاند که باید با همکاری اصحاب رسانه و دوستداران گردشگری و دستگاههای مربوط تلاش کنند تا این مثلث به مربع گردشگری تبدیل شود و با معرفی ظرفیتهای گردشگری استان کرمان، این استان را به عنوان یکی از مقاصد تورهای گردشگری معرفی کنیم».
وی با بیان اینکه بافت شهری کرمان و یزد شبیه یکدیگر هستند که میتوانند با همکاری یکدیگر گردشگران زیادی را جذب کنند، در ادامه با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان در نقاط مختلف آن و در شهرهایی مانند کرمان، بم، شهداد و ... در حوزهی میراثی و طبیعت، اظهار کرد: «جاذبههای گردشگری کرمان بینظیر بوده و این تنوع در دیگر نقاط وجود ندارد».
زینیوند به سرمایهگذاران حوزهی گردشگری پیشنهاد کرد: «بافت تاریخی و سنتی کرمان را در این بناها حفظ کنید و به دنبال ساخت هتلهای تاریخی خاص با فضا و غذای خاص باشید زیرا هتلهای مدرن در همه جای دنیا وجود دارد».
وی با بیان اینکه زیرساخت و مبلمان شهری کرمان باید در جاهایی متناسب با تاریخ کرمان باشد، اظهار کرد: «باید گذری در کرمان وجود داشته باشد که همهی تاریخ کهن کرمان، در آن برای گردشگران تداعی شود».
در ادامه بازدیدها زینیوند قدم به محدودهی زرتشتیان کرمان بهمنظور بازدید از پنج خانهی تاریخی در حال احیا گذاشت که با دیدن این خانهها ضمن تحسین معماری آنها گفت: «حیف که از این بناهای تاریخی و زیبا استفاده نکردهاید».
استاندار کرمان همچنین با حضور در باغ سالار کلانتر از این بنای تاریخی بازدید کرد. عملیات مرمت و احیای این بنای تاریخی با همکاری متولی موقوفه باغ سالار کلانتر و شهرداری کرمان، از اوایل مرداد ماه سال گذشته آغاز شده و اکنون حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. /پ
نظر خود را بنویسید