فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با بیان اینکه سیرجان به عنوان پایلوت طرح پیشگیری از خشونت انتخاب شده است، گفت: «کانونهای وقوع جرم در سیرجان شناسایی و اقدامات پیشگیرانه وضعی و سلبی در این مناطق اجرا خواهد شد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از میزان کرمان، سیدمهدی قویدل در جلسهی شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان سیرجان افزود: «بخش زیادی از پروندههای تشکیل شده در دستگاه قضایی مرتبط با موضوع خشونت است».
وی بیان کرد: «در طول ادوار زندگی بشر همواره با موضوع آسیبهای اجتماعی و جرم مواجه بودیم لذا اگر نمیتوانیم جامعهای عاری از جرم داشته باشیم بایستی تلاش کنیم تا حد امکان جرایم کاهش یابند».
قویدل به ضروریات بنیادین در یک جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: «تامین امنیت و حفاظت از حیثیت، جان، مال و حقوق شهروندان، سلامت اجتماعی شهروندان، تامین حقوق همهجانبهی افراد و داشتن جامعهای عاری از خشونت موارد مهمی هستند که در قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر آنها تاکید شده است».
وی اضافه کرد: «در سند چشمانداز 1404 به مسائلی از قبیل کاهش زمینهی وقوع جرم، ترویج فرهنگ صلحوسازش، داوری و اصلاح و بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر تاکید شده است».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان یادآور شد: «طبق پژوهشهای صورت پذیرفته بخش عمدهای از شهروندان افزایش خشونت را نگرانکننده میدانند و در همین راستا دستگاه قضایی در رابطه با کاهش انواع خشونت از قبیل خشونت علیه کودکان و نوجوانان، پرخاشگری، خشونت علیه زنان، جنایات عمدی و سرقتهای خشونتآمیز برنامههایی در دستور کار قرار داده است».
وی با اشاره به اینکه خشونت تعرض ناروا و ضد اجتماعی است، افزود: «در دستگاه قضایی طرحهایی تدوین شده که اقدامات پیشگیرانه در وقوع جرم دارد لذا فرهنگسازی و پیشگیری از جرایم به مراتب بهتر از مقابله با مجرم و جرایم است».
قویدل با بیان اینکه پیشگیری از خشونت به صورت ویژه در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان قرار دارد، افزود: «این استان در مقابل آسیبهای اجتماعی سپر بلا و در خط مقدم جبهه مبارزه و مقابله با جرایم سازمانیافته است که آسیبهای این جرایم در وهلهی اول متوجه مردم منطقه است از این رو با توجه به پهناور بودن استان و گستردگی معضلات میطلبد نگاه ویژهای به اجرای برنامههای پیشگیرانه در استان شود».
وی با اشاره به اینکه شهرستان سیرجان بهعنوان پایلوت اجرای طرح پیشگیری از خشونت مطرح است، گفت: «موقعیت شهرستان سیرجان ویژه است و باید راههای مقابله با جرم هم عملی شود و میخواهیم این شهرستان الگویی برای سایر شهرستانها در کاهش جرایم و پیشگیری از جرم در سطح استان، باشد».
قویدل اضافه کرد: «دستگاه قضایی بر مبنای برنامهی جامع علمی تدوین شده، درصدد ساماندهی وضعیت کنونی است و درصدد هستیم در این مسیر از گسترش حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی جلوگیری شود».
وی تاکید کرد: «پیشگیری مربوط به یک سازمان نیست و بایستی همهی دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی در بحث پیشگیری از وقوع جرم مشارکت داشته باشند تا جامعهای عاری از جرم و همراه با امنیت تشکیل دهیم و راههای جرم را قبل از وقوع سد کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید