فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران با بیان اینکه واکسن کرونای ایرانی احتمالا تا شش ماه دیگر وارد بازار میشود، گفت که تولید واکسن داخلی زمانبر خواهد بود و به همین دلیل تهیهی واکسن از خارج کشور باید با جدیت تمام دنبال شود تا مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند.
وی همچنین تاکید کرد: «هرچند از نظر نرمافزاری و نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم و کار در حد آزمایشگاهی را میتوانیم انجام دهیم، اما زیرساخت لازم برای تولید انبوه واکسن را نداریم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، محمد وجگانی با بیان اینکه جوانان این مرز و بوم به دانش ساخت واکسن کرونا دست یافتهاند و محصول احتمالا تا شش ماه دیگر وارد بازار میشود، بیان کرد: «در این مدت برای رفع نیاز داخل باید نسبت به خرید واکسن از منابع مختلف جهان اقدام کنیم».
وی اضافه کرد: «تولید واکسن داخلی زمانبر خواهد بود و به همین دلیل تهیهی واکسن از خارج کشور باید با جدیت تمام دنبال شود تا مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند».
رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: «توانمندی ایران در ساخت واکسن بسیار واقعبینانه است. به دور از هرگونه هیاهو و تبلیغات تاکید میکنم توان ساخت واکسن کرونا را داریم».
اوجگانی گفت: «روند ساخت این محصول فناورانه بدون هیچگونه اغراق و مبالغه در حال انجام است، به این معنی که ساخت واکسن یک مبنای علمی دارد و محققان با بهرهگیری از دانش و توان علمی خود در تلاش برای دستیابی به این واکسن هستند».
وی با اشاره به اینکه ایران در آستانهی تولید واکسن کرونا است، اظهار کرد: «حداقل سه مرکز در آستانهی شروع کارآزمایی بالینی انسانی هستند که یکی از آنها جلوتر است، آنها فاز حیوانی و مطالعات آزمایشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند».
رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران ادامه داد: «در بیان واقعیات علمی مانند ساخت واکسن نباید افراط و تفریط کنیم».
وجگانی همچنین به مردم توصیه کرد که به صورت واقعبینانه و علمی روند تولید واکسن را دنبال کنند و مطمئن باشند جوانان این مرز و بوم به دانش ساخت واکسن کرونا دست یافتهاند.
وی ادامه داد: «ما تکنولوژی ساخت واکسنهایی مانند ویروس کشته و ریکامبیننت را در داخل کشور داریم و میتوانیم آنها را تولید و به بازار عرضه کنیم».
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایران دانش ساخت واکسنهایی مانند ام.آر.ان.ای را در داخل کشور دارد، خاطرنشان کرد: «هرچند از نظر نرمافزاری و نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم و کار در حد آزمایشگاهی را میتوانیم انجام دهیم، اما زیرساخت لازم برای تولید انبوه آن را نداریم».
وجگانی موسسهی تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی را از مهمترین مراکز تولید واکسن در کشور اعلام کرد و افزود: «این موسسه جزو هفت مرکز جهانی تولید واکسن است که در سالیان مختلف توانست برای بیماریهای متفاوت انسان و دام، واکسن تولید کند».
وی اظهار کرد: «در مجموعهی تحقیقاتی سرم و واکسنسازی رازی بیش از ۵۰ محصول از واکسن تا سرم و انواع فرآوردههای بیولوژیک تولید میشود. واکسنهایی از فلج اطفال تا سهگانه در این مجموعه ساخته میشود که افتخاری برای کشور است».
وجگانی ادامه داد: «انستیتو پاستور ایران هم توانمندیهای بالایی در این زمینه دارد، در عین حال در سالهای اخیر برخی دیگر از بخشهای دولتی و حتی بخش خصوصی به این عرصه ورود پیدا کردهاند». /پ
نظر خود را بنویسید