فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: هفتهی گذشته که قیمت مرغ در کرمان بر اساس مصوبهی تنظیم بازار 20 هزار و 400 تومان تعیین شد، مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان دربارهی کمبود مرغ در بازار هشدار داد و در گفتوگو با «فردای کرمان» گفت که با توجه به تامین 33 درصد مرغ کرمان از استان یزد و عدم همخوانی قیمتهای تعیینشده با نرخ مرغ وارداتی، تامینکنندگان مرغ استان قادر به خرید و عرضهی مرغ در بازار کرمان نخواهند بود و بهزودی شوک بزرگی به بازار وارد خواهد شد.
موضوعی که طی دو روز گذشته عینیت یافته و حالا بسیاری از فروشگاههای عرضهی محصولات پروتئینی، مرغی برای فروش ندارند. مَهدی میگوید جوجههای سالن تولید در کرمان هنوز به وزن کشتار نرسیدهاند و اگر کمبود مرغ از استانهای همجوار ظرف چند روز آینده، جبران نشود، در آستانهی سال جدید، بازار کرمان با کمبود زیادی مواجه میشود که به سختی قابل جبران خواهد بود.
وی همچنان معتقد است مدیریت بازار مرغ با قیمتهای دستوری امکانپذیر نیست و بازار قاعدهی خودش را دارد و میگوید اگر قیمت مرغ زنده در استان 15 هزار تومان و برای مصرفکننده 21 هزار و 900 تومان تعیین شود، خلائی که ایجاد شده به راحتی قابل جبران است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان هفتم دیماه در گفتوگو با خبرنگار «فردای کرمان» دربارهی کمبود مرغ در کرمان، بیان کرد: «همانطور که قبلا هم گفته بودم، بازار قاعدهی خودش را دارد و دستورپذیر نیست، متاسفانه امکان مدیریت بازار بر اساس مصوبهی ستاد تنظیم بازار کشور برای تمامی استانها، بسیار سخت است و مسئولان استان هم دستشان با این مصوبات بسته شده و علیرغم نظرات کارشناسی که در جلسات منعکس میشود و تا حدود زیادی مورد پذیرش مسئولان استانی است اما همهی دوستان اذعان میکنند که با توجه به اصرار و تاکیدی که ستاد تنظیم بازار کشور دارد، امکان تغییر این قیمتها را نداریم»
سیدحسن مَهدی افزود: «در استان حداقل 33 تا 35 درصد کمبود مرغ داریم و این میزان باید از استانهای همجوار تامین شود وقتی نمیتوانیم با قیمت مصوب آن را تامین کنیم بازار ما به هم میخورد و مجبور هستیم مقداری انعطافپذیری نشان دهیم تا مرغ مورد نیاز بازار فراهم شود».
وی با بیان اینکه بودن مرغ به اندازهی مصرف مورد نیاز استان بر تمکین از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور اولویت دارد، ادامه داد: «اگر قیمت مرغ زنده را بتوانیم در استان 15 هزار تومان داشته باشیم و حدود 21 هزار و 900 تومان قیمت مرغ برای مصرفکننده باشد این خلائی که ایجاد شده به راحتی قابل جبران است و این موضوع انگیزهای نیز برای مرغداران میشود که جوجهریزی بیشتری داشته باشند و همچنین شب عید و در زمانهایی که تقاضا در بازار بیشتر است مشکلی ایجاد نمیشود».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان اظهار کرد: «امیدوارم شرایط به نحوی پیش برود که عزیزان مسئول در استان نسبت به این موضوع توجه داشته باشند، زیرا اگر روی قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور پافشاری داشته باشند، فکر میکنم با این کمبود مرغ باید شرایط را ادامه بدهیم».
وی توضیح داد: «از طرفی مشکلاتی که برای بخش تولید درخصوص تحویل با تاخیر نهادههای دامی به مرغداران پیش آمد وشوکهایی که در روند تامین نهادههای دامی ایجاد شد، سبب شد مدیریت پرورش واحدهای تولید مرغ لطمه بخورد و اکثر واحدهای پرورش استان در حال حاضر با وجود اینکه مرغ آنها بالای 45 روز دارد، هنوز به وزن استاندارد کشتار نرسیده است».
مَهدی با اشاره به کاهش کمتر از 5 درصدی جوجهریزی در استان، افزود: «کمبود مرغ در استان اگر به موقع تامین نشود باعث کمبودهای بیشتری در بازار خواهد شد که با تاخیر یک هفته تا 10 روز قابل مشاهده است».
وی گفت: «تامینکنندگان مرغ از یزد برایشان مقدور نیست که با 14 هزار و 400 تومان مرغ را تامین کنند و اکثرا مرغ را با قیمت بالای 15 هزار تومان تامین میکنند و به طور متوسط حدودا 300 تومان هم کرایهی حمل است، این باعث شده تامینکنندگان دچار ضرر و زیان شوند و در نتیجه بازار با کمبود مرغ مواجه است».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان ادامه داد: «در این شرایط باید کمبود مرغ را از استانهای همجوار جبران کرد که اگر قیمت مرغ زنده برای مصرفکننده شاید کمتر از 700 تا هزار تومان تغییر کند، توجیهی پیدا میشود که تامینکنندگان نسبت به تامین به موقع مرغ اقدام کنند و این کمبودها اتفاق نیفتد در غیر اینصورت ممکن است از 35 درصد کمبود در هفتههای آینده به بیش از 50 درصد برسیم».
وی بیان کرد: «اگر بیش از 15 روز این کمبود را تجربه کنیم ممکن است خدایی ناکرده در آستانهی سال نو و شب عید با کمبود شدیدی مواجه شویم زیرا این کمبود زمان میبرد تا جبران شود و بسیار نیاز است که به موقع به این موضوع رسیدگی شود». /پ
نظر خود را بنویسید