فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات خانوادگی بر اثر عدم آموزش، جهل و ناتوانی در مهارتهاست، گفت: «باید کلینیک ازدواج و خانواده در کرمان راهاندازی شود تا از این طریق مشاورههای قبل، حین و بعد از ازدواج، آموزش مهارتهای زندگی و ... به جوانان ارائه شود».
وی با بیان اینکه بسیاری از پروندههای دستگاه قضایی که مربوط به مسائل خانواده است گفت که تا پایان آبانماه قریب به ششهزار پرونده با موضوعاتی مانند طلاق توافقی، مطالبهی مهریه، الزام به تمکین و طلاق به درخواست زوجه در دادگستری استان کرمان تشکیل شده است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، سیدمهدی قویدل در همایش همکاری و مشارکت سردفتران ازدواج استان کرمان (در آموزشهای هنگام ازدواج) به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: «سلامت خانواده به عنوان جامعهی کوچک، از ضروریترین نیازهای اجتماع در تمام اعصار بوده است».
وی افزود: «در دنیای کنونی که عصر ارتباطات و فناوری است، با فروپاشی مرزهای فرهنگی، ساختارها و حریمها مواجه هستیم و علاوه بر آن، از سوی سایر کشورها تهاجمات فرهنگی به سبک زندگی وارد میشود، به همین جهت ضروری است ما یکسری راهکارها پیدا کرده و به شیوههای جدیدی برای مقابله با این هجمهها مجهز شویم».
قویدل با اشاره به اینکه انسانها قابل تغییرند و در این میان نقش آموزش خانوادهها قبل و بعد از ازدواج یک ضرورت انکارناپذیر است، بیان کرد: «بسیاری از مشکلات خانوادگی بر اثر عدم آموزش، جهل و ناتوانی در مهارتهاست و قطعاً ارائهی آموزشها به جوانان موجب میشود با چالشهایی مانند طلاق مواجه نشوند».
وی گفت: «ترغیب جوانان به ازدواج، ارائهی آموزشهای مورد نیاز و تحکیم بنیان خانواده بر عهدهی ماست و با توجه به اینکه سن ازدواج و بارداری در کشور به 35 سال رسیده است بایستی به مهارتهای اجتماعی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی توجه کنیم».
قویدل با تاکید بر اینکه کشور ما در مقایسه با سایر کشورها رتبهی مطلوبی در زمینهی توجه به مشاورهی قبل از ازدواج ندارد، بیان کرد: «فاصله گرفتن از واقعیتهای زندگی در افزایش طلاق بسیار موثر است».
وی یادآور شد: «از سال ۷۲ وزارت بهداشت برای برگزاری کلاسهای آموزشی و بهداشت زناشویی برای زوجین برنامهریزی کرده است و بعد از فرمایش مقام معظم رهبری، در خصوص سیاستهای ابلاغی افزایش جمعیت، قرار شد آموزشهای مورد نیاز به جوانان ارائه شود و مصوبهی شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامهی ششم توسعه و قانون خانواده همه به تلاش در این حوزه تاکید میکنند».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان ادامه داد: «در شرایط کنونی چارهای جز برنامهریزی برای جوانان و آموزشهای قبل و حین ازدواج نداریم و چنانچه به مسئلهی آموزش قبل از ازدواج توجه کنیم کیفیت و سلامت ازدواج ارتقا خواهد یافت و ضرورت آموزش در سطح جامعه باید نهادینه شده و آحاد مردم متقاعد و مکلف به انجام این آموزشها باشند».
وی اطلاعرسانی و فرهنگسازی را در کاهش طلاق بسیار موثر دانست و تاکید کرد: «کاهش طلاق موجب کاستن از آسیبهایی مانند کودکآزاری، فساد، فرزندان بیسرپرست و کاهش انحرافات جنسی خواهد شد».
قویدل گفت: «بسیاری از پروندههای دستگاه قضایی که مربوط به مسائل خانواده است را موضوعاتی همچون طلاق توافقی، مطالبهی مهریه، الزام به تمکین و طلاق به درخواست زوجه تشکیل میدهد به طوریکه تا پایان آبانماه قریب به ششهزار پرونده را به دادگستری استان کرمان روانه کردهاند».
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری کاهش طلاق و یافتن راهکار مناسب در این زمینه است، اظهار کرد: «چنانچه به اصول مدیریت زندگی، نحوهی ارتباط زوجین و کسب مهارتهای زندگی توجه نشود در آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم بود به همین جهت تقاضا داریم هر دفترخانهی ازدواج به کانون فرهنگی آموزشی تبدیل شده و نگاه صرفاً اقتصادی حاکم نباشد».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان سردفتران ازدواج استان را سرمایههای فرهنگی و آموزشی خطاب و خاطرنشان کرد: «به دنبال راهاندازی کلینیک ازدواج و خانواده باشیم تا از این طریق مشاورههای قبل، حین و بعد از ازدواج، آموزش مهارتهای زندگی و غیره به جوانان ارائه شود». /پ
نظر خود را بنویسید