فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه تاکنون ردپایی از کرونای انگلیسی در کشور پیدا نکردهایم، گفت: «کرونای انگلیسی در 50 کشور دیده شده، باید مرزها را کنترل کرد، اما باید فرض کنیم کرونای انگلیسی به کشور وارد شده است و فاصلهگذاری اجتماعی، زدن ماسک و پرهیز از اجتماعات را جدی بگیریم».
وی با بیان اینکه شرط ورود مسافران به ایران از کشورهای اروپایی تست منفی کروناست، افزود: «ترس ما از عادیانگاری بیشتر از کرونای انگلیسی است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، علیرضا رئیسی با حضور در برنامهی گفتوگوی ویژهی خبری با اشاره به وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: «در حال حاضر ۴۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۴۳ شهر در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند که ۱۸ شهر نارنجی مربوط به استان مازندران است».
وی ادامه داد: «وضعیت بیماری کرونا در استان مازندران در پیک سوم قرار دارد و اکثر شهرهای این استان درگیر بیماری بوده و چهار شهر در شرایط قرمز کرونا قرار دارند».
معاون وزیر بهداشت گفت: «ویروس انگلیسی جهشیافته تمام اروپا را در بر گرفته و موجی از نگرانی در اروپا ایجاد شده است، این ویروس تنفسی است و هرکشوری را میتواند درگیر کند، حتی خبرهایی مبنی بر دیده شدن این ویروس جهشیافته در ترکیه هم دریافت شده است، بنابراین باید مرزهای زمینی و هوایی و دریایی رصد شود تا از ورود این ویروس جهشیافته جلوگیری کنیم».
وی افزود: «چه این ویروس جهشیافته از خارج وارد شده یا ویروس داخل کشور دچار جهش شود، مهم این است که شیوهنامههای بهداشتی، فاصلهگذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنیم، و از حضور در جمع پرهیز کنیم».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: «کرونای انگلیسی در 50 کشور دیده شده است باید مرزها را کنترل کرد، اما باید فرض کنیم کرونای انگلیسی به کشور وارد شده است و فاصلهگذاری اجتماعی، زدن ماسک و پرهیز از اجتماعات را جدی بگیریم لذا ما، نوع ویروس را از دو هفته پیش بررسی کردهایم و تاکنون ردپایی از این ویروس پیدا نکردهایم».
وی با اشاره به اینکه شرط ورود مسافران به ایران از کشورهای اروپایی تست منفی کروناست، افزود: «ترس ما از عادیانگاری بیشتر از کرونای انگلیسی است».
رئیسی با اشاره به تدابیری که برای جلوگیری از ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور صورت گرفته گفت: «با تغییر شرایط از رنگ نارنجی به زرد، کوچکترین غفلت میتواند شرایط را تغییر بدهد، ویروس کرونا بسیار قابل سرایت است و اگر غفلت کنیم، درگیر موج بعدی میشویم».
وی با اشاره به اینکه میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی به بیش از ۸۶ درصد رسیده و این یعنی به سمتی حرکت میکنیم که مردم این سبک زندگی را جدی گرفتهاند، زیرا تنها راه مقابله با ویروس کرونا است، خاطرنشان کرد: «روند بیماری در سطح کشور نزولی است و اعلام میکنیم که میزان بستری در بیمارستانها تقریبا یکچهارم شده و میزان مرگ و میر کشور کمتر از یکسوم به نسبت پنج تا شش هفته قبل شده و این آمار درخشانی است».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و مجموعهی دولت بر آن است که ما نباید از سایر کشورها در تزریق واکسن کرونا عقب باشیم، اضافه کرد: «تولید داخلی واکسن کرونا در حال پیگیری است که تا به تولید انبوه برسد سه الی چهار ماه طول میکشد، به همین دلیل راههای دیگری هم برای تأمین واکسن کرونا پیگیری کردیم و از همان ابتدا موضوع کوواکس که در مراحل آزمایشگاهی در جهان بود مطرح شد».
وی افزود: «۷۰ کشور صندوق کوواکس را تأسیس کردند که قسمتی از تولید شرکتهای واکسنساز برای سایر کشورها اختصاص پیدا کند و ما هم از ابتدا برای عضویت در آن اقدام کردیم».
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: «هیچ واکسنی در حال حاضر به کشور وارد نشده است، ۱۵ هزار و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تا پایان سال به کشور وارد خواهد شد و به گروههای پرخطر تزریق میشود».
رئیسی با تاکید بر اینکه از طریق خرید خارجی در مجموع تعداد زیادی واکسن کرونا به دستمان نخواهد رسید، اضافه کرد: «برای گروههای آسیبپذیر و اولویتدار مثل سالمندان و کادر درمان که ارتباط با کرونا دارند، موضوع را پیگیری کردهایم که حداقل تعدادی واکسن تا قبل از پایان سال جاری به دستمان برسد و تزریق کنیم».
وی با اشاره به اینکه کار جهادی، علمی و دقیقی برای تولید واکسن در کشور صورت گرفته است گفت: «با پلتفرم شناخته شده ویروس غیرفعال روی واکسن کار کردهایم، همچنین با کشور کوبا به صورت مشترک در حال کار روی واکسن هستیم. کشور ما ۱۰۰ سال سابقهی داشتن انستیتوپاستور را دارد؛ لذا بیش از ۷۰-۸۰ سال است که واکسن میسازیم، شرکتهای دانش بنیان به صورت شبانهروز در حال فعالیت و کار بر روی تولید واکسن هستند». /پ
نظر خود را بنویسید