فردای کرمان – گروه جامعه: وزیر بهداشت که امروز، 15 دیماه، به مناسبت سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی به کرمان سفر کرده بود در ستاد استانی مقابله با کرونای کرمان نیز حضور پیدا کرد.
او در این نشست صمیمیت و همدلی مسئولان و نهادها را در مدیریت کرونا موثر دانست و با بیان اینکه با نوشتن پروتکلها، توانستیم اقتصاد و معیشت را در کرونا مدیریت کنیم، مدعی شد که آسیبی که اقتصاد ما در کرونا دید به مراتب کمتر از آسیبی بود که خیلی از کشورهای مقتدر دنیا دیدند.
نمکی همچنین تست را بزرگترین راهکار مبارزه با ویروس کرونا دانست و تاکید کرد که درمانگاههای 16 ساعته به هیچ وجه تعطیل نشوند تا مردم باید به نزدیکترین محل دسترسی داشته باشند و دارو و تست رایگان به عنوان مشوق اصلی جذب مریض استفاده شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سعید نمکی 15 دیماه در ستاد استانی مقابله با کرونا در کرمان اظهار کرد: «در روزهای نخست شیوع کرونا و در اوج تحریمهای ظالمانه که بر هیچ قومی به جز ما تاکنون اعمال نشده، به شدت ما و مردممان مظلوم واقع شدیم و شرح این مسائل را برای وقت دیگری میگذارم».
وی افزود: «در این شرایط سخت عزیزان ما در بسیج، سپاه و ارتش ما را تنها نگذاشتند و به کمک ما آمدند که دلگرمی زیادی بود و همه در صحنه بودند و هستند و عزت جمهوری اسلامی در همین وفاق، همدلی و مشارکت در کنار هم است که حفظ شده است».
نمکی اضافه کرد: «آسیبی که اقتصاد ما در کرونا دید به مراتب کمتر از آسیبی بود که خیلی از کشورهای مقتدر دنیا دیدند، زیرا ما پروتکل نوشتیم که چگونه اقتصاد و معیشت را در کرونا و کسریها مدیریت کنیم».
وی ادامه داد: «بُرد در کرونا و مدیریت آن برد جمهوری اسلامی و عزت ملی است و برد یک وزارتخانه نیست و شکست در کرونا شکست همه است که هیچکس این روز را برای ایران اسلامی نخواهد دید».
وزیر بهداشت با اشاره به کارشکنیها در واردات برخی تجهیزات به ایران گفت: «ما با شیوهی بسیجی و برگرفته از دفاع مقدس به گونهای وضعیت را مدیریت کردیم که سنگر آماده بود و با دست بسته در اقیانوس بلا شنا کردیم و توسط فرزندان این ملت عزت و حماسه خلق شد».
وی با اشاره به عظمت ایثارگران، جانبازان و خانوادههای شهدا اظهار کرد: «پاسداری از این عزت و عظمت، پاسداری ارجمندی است و ما به روح بلند سردار سلیمانی که فرزند جهان اسلام و تشیع بود درود میفرستیم که بزرگترین کاری که حاج قاسم کرد، صحنهی جنگی که فقط برای ما طراحی شده بود را در هزار کیلومتر آن طرفتر مهار کرد تا کوچکترین گزندی به این مملکت وارد نشود».
نمکی اضافه کرد: «شاید قرنها بگذرد تا پدیدهای مانند حاج قاسم سلیمانی داشته باشیم، شخصیتی که مجموعهای از ویژگیها ایشان را ساخت».
وی با اشاره به اینکه ما سرداران و قهرمانانی در سراسر کشور در مقابله با کرونا داریم، گفت: «علیرغم تحریمها و با توجه به اینکه هنوز مقدار قابل توجهی از یک میلیارد یورو که برای مقابله با کرونا اختصاص یافته را نگرفتهایم، با پیشبینی دنیا باید روزانه هزار و 200 مرگ کرونایی میداشتیم که اکنون داریم به دو رقمی میرسیم».
وزیر بهداشت اظهار کرد: «توکل به خداوند، رهبری متفاوت از جهان و نقشی که مقام معظم رهبری در هدایت، حمایت و در رعایت داشتند، موجب شد ایران در عرصهی بینالمللی و در اوج تحریم ظالمانه 10 به یک از دنیا جلو بیفتد».
وی ادامه داد: «در آمریکا دیوانهای به نام ترامپ به هیچ پروتکلی پایبند نیست و نتیجهی آن را در خیز مردمی بیماری میبینیم. اما مقام معظم رهبری به شدت مسائل را رعایت و از ما حمایت کردند».
نمکی بیان کرد: «مسئلهی موثر دیگر در مدیریت کرونا در کشور صمیمیت و همدلی همهی مسئولان و نهادها بود که این وفاق، شاهبیت پیروزی است و در هیچ جای دنیا این وضع را نداریم و این برگرفته از وفاقی است که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت».
وی با اشاره به اینکه نکتهی دیگر در مدیریت کرونا مسیری بود که ما رفتیم، گفت: «یک فاز سنگرآرایی برای یورش اولیه و فاز دوم حمله به ویروس را طراحی کردیم و توانستیم مرگها را به کمتر از 40 مورد در روز در مدت کوتاهی برسانیم».
وزیر بهداشت اظهار کرد: «ظرف 50 روز از واردکنندهی ماسک و لباس محافظ به تولیدکننده و صادرکننده تبدیل شدیم و دو هزار 500 تخت ICU در کشور اضافه کردیم و امروز صادرکنندهی ونتیلاتور هستیم که به جز با شیوهی جهادی نمیشد مملکت را اداره کرد و امروز در نقطهی خوبی از مدیریت ایستادهایم و همدلی و وفاق، عنایت پروردگار و حمایتهای مقام معظم رهبری و حمایتهای دولت و ستاد ملی کرونا جواب داد».
وی تاکید کرد: «من همواره نگرانم که باز با عادیانگاری اوضاع به سیاهچالهای که در اردیبهشت ماه داشتیم برگردیم لذا توصیه میکنم سرمایهی اجتماعی که شکل گرفته را تضعیف نکنیم و یکی از سرمایهها همدلی و وفاق است و میتواند برای همهی مصیبتهای آینده نظام حفظ شود و نه فقط برای کرونا».
نمکی افزود: «از همکاران درخواست دارم تستها را افزایش بدهند. خانه به خانه مثبتهای نهفته باید پیدا شوند و زمانی میتوانیم حرف محکم بزنیم که ادعا کنیم یک مورد بدون علامت در منطقه نیست».
وی با اشاره به اینکه تست، بزرگترین راهکار مبارزه با ویروس است، گفت: «درمانگاههای 16 ساعته را به هیچ وجه تعطیل نکنید و مردم باید به نزدیکترین محل دسترسی داشته باشند و حتما دارو و تست رایگان به عنوان مشوق اصلی جذب مریض باشد».
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش دربارهی واکسن کرونا اظهار کرد: «هرکس فکر کند واکسن تنها علاج بیماری است حرف عالمانهای نزده و واکسن کووید 19 مسائل خاص خود را دارد و با واکسن فلج اطفال و سرخک کاملا فرق میکند و نمیدانیم چه خواهد کرد و چقدر و چند وقت ایمنی میدهد و دبیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز چنین جوابی میدهد».
نمکی اضافه کرد: «گرچه امیدهایی در ورود واکسن به کشور داریم اما باید بدانیم با واکسن هم نمیشود به مردم دنیا گفت از شر ویروس خلاص شدیم و باید بپذیریم این ویروس میهمان مستمرتری است».
وزیر بهداشت گفت: «تامین واکسن را از سه مسیر دنبال میکنیم که یکی ساخت داخل است و معتقدیم باید همهی انرژی را روی تولید داخل بگذاریم که با پنج پلتفرم دنیا کار را آغاز کرده و سه مورد را داریم به نتیجه میرسانیم و تردید نداریم تا بهار آینده واکسنساز معتبر دنیا خواهیم بود».
وی اظهار کرد: «راه دوم، کار مشترک با کشور دیگری است و راه سوم خریدن واکسن برای گروههای هدف نیازمند واکسن است که تامین ارز شده و کار را پیش میبریم».
نمکی ادامه داد: «واکسن را از منبع غیرمطمئن نمیآوریم و تا زمانی از منبع اطمینان پیدا نکنیم واکسن نمیخریم».
وی بیان کرد: «در حال حاضر خرید واکسن را از منابع بسیار مطمئن دنبال میکنیم و نگذاشتیم مانند ترکیه و امارات ملت مورد آزمایش قرار بگیرند و نخواهیم گذاشت».
وزیر بهداشت گفت: «در آیندهی نزدیک تزریق واکسن را آغاز میکنیم و تولید واکسن داخلی در آیندهی نه چندان دور عملی خواهد شد».
وی در ادامه دربارهی استخدام پرستاران بیان کرد: «امسال اولین سالی است که 52 هزار نفر مجوز استخدام گرفتیم تا 20 هزار پرستار و بقیهی نیازمندیهای دیگر را تامین کنیم و درخواست داریم استان کمبودها را در نیروهای بهداشتی مرور کند و باید حتما شبکهی بهداشتی درمانی را تکمیل کنیم و آنچه برای زیرساخت نیاز داریم اعلام کنند که خودم را مکلف به تکمیل آن میدانم».
وزیر بهداشت اظهار کرد: «امسال علیرغم فشارها و اینکه سختترین سال دولت بود 10 هزار و 600 تخت بیمارستانی اضافه میکنیم که با اولویت محرومترین نقاط کشور است و تا اردیبهشت ماه افتتاح میشود». /پ
نظر خود را بنویسید