فردای کرمان – گروه اطلاعرسانی: طی مراسمی با حضور علیرضا رزمحسینی وزیر صمت، علی زینیوند استاندار کرمان، حجتالاسلام حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار، حجتالاسلام اصغر عسکری امامجمعه رفسنجان، مجید فصیحی هرندی فرماندار رفسنجان، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس، احمد انارکیمحمدی رئیس هیئتمدیره شرکت مس و جمعی از مقامات استانی و شهرستانی، هفت طرح توسعهای در حوزهی تولید و مسئولیت و خدمات اجتماعی در شهرستان رفسنجان و مجتمع مس سرچشمه افتتاح و کلنگزنی شد.
کلنگزنی کارخانه تولید مواد شیمیایی فلوتاسیون
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، مراسم کلنگزنی کارخانه تولید مواد شیمیایی فلوتاسیون با حضور وزیر صمت در منطقهی ویژهی اقتصادی رفسنجان با ظرفیت ۲۰ هزار تن مواد شیمیایی و پنج هزار تن سولفید کربن در سال با اشتغالزایی ۱۵۸ نفر و سرمایهگذاری ۲۹۹۴ میلیارد ریال و سرمایهی ارزی ۲۸ میلیون یورو که قرار است در سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری برسد.
افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری
در ادامه مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری از مصوبات سفر ریاستجمهوری که توسط مجتمع مس سرچشمه راهاندازی شده است، و به عنوان هاب در سه حوزهی صنعت مس، پسته و بحران آب، آمادهی حمایت برای تبدیل ایدهی صاحبنظران و ایدهپردازان به محصول خواهد بود، در سفر وزیر صمت، استاندار کرمان و هیات همراه به شهرستان رفسنجان افتتاح شد.
افتتاح مرکز بحران ۵۰ تختخوابی شهدای صنعت مس سرچشمه
در ادامهی سفر وزیر صمت، استاندار کرمان و هیات همراه به شهرستان رفسنجان، مرکز بحران ۵۰ تختخوابی شهدای صنعت مس سرچشمه در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) به متراژ ۱۱۰۰ مترمربع، دارای سیستم فشار منفی، تریاژ ورودی و cpr، مجهز به فیلتر هپا و سه اتاق ایزوله افتتاح شد.
کلنگزنی تصفیهخانۀ آب آشامیدنی شهرستان رفسنجان
در این سفر تصفیهخانهی آب آشامیدنی شهرستان رفسنجان کلنگزنی شد. این تصفیهخانه ۳۰ میلیون مترمکعب در سال ظرفیت دارد و ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط مجتمع مس سرچشمه در آن انجام شده است.
بنا به اعلام مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، مدت زمان اجرای این پروژه ۱۸ ماه خواهد بود و تمام عناصر فلزی آب شهر رفسنجان را تصفیه میکند.
بر پایهی این گزارش، پروژهی مکانیزاسیون معدن مس سرچشمه، طرح پالایشگاه جدید و فاز سوم توسعهی تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز با حضور وزیر صمت، مدیرعامل و رئیس هیأتمدیره شرکت ملی صنایع مس ایران و جمعی از مسئولان استان و شهرستان کلنگزنی شد.
پروژۀ فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه
همچنین پروژهی فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه، در زمینی به مساحت ۶.۵ هکتار و با زیربنای ۵.۴ هکتار احداث خواهد شد که با راهاندازی آن ۱۵۵ نفر اشتغالزایی ایجاد میشود و زمان راهاندازی این کارخانه در سال ۱۴۰۳ است.
ظرفیت فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه ۳۳۰هزار تن کنسانتره مس و ۳۸۰۰ تن کنسانتره مولیبدن در سال است که این محصولات خوراک ورودی به کوره فلش جهت تولید مس را فراهم میکند. این پروژه با سرمایهگذاری ۲۲هزار میلیارد ریال و 4 میلیون یورو به بهرهبرداری میرسد.
طرح پالایشگاه جدید مجتمع مس سرچشمه
پروژهی پالایشگاه جدید مجتمع مس سرچشمه، با توجه به انجام فازهای توسعه در بخشهای مختلف تولیدی در مجتمع مس سرچشمه و ایجاد ظرفیت تولید آند در شرایط کنونی به میزان ۳۵۰هزار تن در سال، علاوه بر ظرفیت تولید امور پالایشگاه و ریختهگریهای موجود، نیاز به احداث و راهاندازی یک پالایشگاه با ظرفیت تولید ۲۰۰هزار تن کاتد مس در سال، با عنایت به چشمانداز آینده شرکت ملی صنایع مس ایران است.
این پروژه با اشتغالزایی ۲۰۰ نفر و ۴۱ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری، در سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهد رسید.
پروژۀ مکانیزاسیون معدن مجتمع سرچشمه
با توجه به گذشت بیش از ۴۰ سال از عمر معدن مس سرچشمه، ساختار مهندسی و شکل دیوارهها تغییرات چشمگیری داشته است. استخراج و جابهجایی باطله و سنگهای مس سولفوری توسط تراک مابین فواصل به ترتیب بیش از ۶.۷ کیلومتر و ۵.۵ کیلومتر راندمان استخراج از معدن را کاهش داده و ضمن کاهش ظرفیت استخراج، منجر به انباشت حجم باطله فراوانی در معدن شده است.
به همین منظور لازم است از روشهای روز جهانی که شاخصترین آن سيستم انتقال و سنگشكنی داخل معدن (IPCC) است استفاده شود.
در این پروژه، استفاده از یک سنگشکن نیمهمتحرک به ظرفیت 7 هزار تن در ساعت برای سنگهای سولفوری مس و دو سنگشکن نیمهمتحرک به ظرفیت ۴۰۰۰-۳۵۰۰ تن در ساعت برای باطله استفاده میگردد. با توجه به طرح نهایی معدن برای بازههای زمانی ۵ و ۱۵ و ۲۹ساله، جانمایی مربوط به سنگشکنها انجام میگیرد و انتقال مواد از معدن بهوسیله نوار نقاله انجام میشود. این پروژه با میزان سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون یورو، در سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید. /پ
نظر خود را بنویسید