فردایکرمان ـ گروه جامعه: نخستین رویداد هنرهای سنتی کرمان در محل موزه هنرهای معاصر صنعتی، با برگزاری آیینی رسمی آغاز بهکار کرد. در جریان این رویداد، 447 اثر از هنرمندان صنایعدستی کرمان تا 20 بهمنماه در معرض دید عموم قرار میگیرد.
این رویداد را انجمن صنایعدستی کرمان حدود سه ماه پس از تاسیس، برنامهریزی و با مشارکت موزه صنعتی، آن را اجرایی کرده است.
مهران رضاپور، رئیس این انجمن، در مراسم آغاز بهکار رویداد تصریح کرد که این قابلیت وجود دارد تا رویداد هنرهای سنتی کرمان در سطح ملی و بینالمللی برگزار شود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، رضاپور، پنجشنبه 25 دیماه، در آیین افتتاح این رویداد که بهصورت مجازی و حضوری برگزار شد، گفت: «برای ارزیابی آثار ارسالی به این رویداد، هیات داورانی با دقت و حساسیت انتخاب شدند و سعی کردیم آثار رسیده که بخش اصلی رویداد است را با شیوهی دقیق داوری انتخاب کنیم. هیچ کاری شاید بدون ایراد نباشد اما شاهد بودم که داوران چهقدر با دقت دست به گزینش آثار زدند».
وی افزود: «انتظار داشتیم نهایت تا 200 نفر در این رویداد شرکت کنند اما 618 اثر از هنرمندان به دبیرخانه ارسال شد که همه هم خوب بودند ولی ناچار به گزینش بودیم و نهایت، 447 اثر را از بین اینها انتخاب کردیم که در محل موزه به نمایش درمیآید».
وی سپس با اشاره به شکلگیری انجمن صنایعدستی استان کرمان اظهار کرد: «اولینبار که این درخواست را مطرح کردم سال 96 بود. کار تاسیس آن اما به دلایلی طول کشید که یکی از این دلایل، شیوع کرونا و دیگری، قوانین دستوپاگیری بود که برای اهالی صنایعدستی اجرای آن ممکن نبود ولی آقای طبیبزاده، رئیس محترم اتاق کرمان برای رفع این موانع بسیار زحمت کشیدند و در نهایت، انجمن شکل گرفت و دائما هم اعضای آن، در حال افزایش است».
وی افزود: «هدف کلی انجمن، رشد و ارتقای صنایعدستی استان کرمان است. گفته میشود بیش از 70 هزار هنرمند ـ صنعتگر در استان داریم که با اضافه شدن آمار هنرمندان حوزهی فرش، رقم بیشتری میشود».
رضا پور با بیان اینکه کرمان بیشترین تنوع صنایع دستی را در کشور دارد، یادآور شد: «سابقهی تاریخی کرمان در این زمینه بسیار شکوهمند و قابل اعتناست و استان، جایگاه خیلی بزرگی در این زمینه دارد. من همیشه گفتهام که ایران را به قالی و قالی را به کرمان میشناسند ولی متاسفانه، بهدلیل برخی مسائل که جای طرح آن اینجا نیست، هنرهای سنتی ما طی این سالها کمتر دیده شده است و حالا انجمن تشکیل شده تا به ارتقای این حوزه کمک کند».
وی بیان کرد: «وقتی انجمن شکل گرفت و با حضور اعضا، جلسات سیاستگذاری را که تشکیل دادیم بنا را بر این گذاشتیم برنامههایی اجرا کنیم تا هنرهای سنتی کرمان بهتر دیده شود که یک قدم آن همین رویداد بود. وقتی تصمیم نهایی شد، با آقای ثمررخی، مدیر محترم موزه صحبت کردم و ایشان اعلام آمادگی و حمایت کردند و به فاصلهی سه ماه از شکلگیری انجمن این رویداد افتتاح شد».
این هنرمند با بیان اینکه با برگزاری چنین رویدادهایی قصد داریم کرمان را قطب صنایعدستی و هنرهای سنتی معرفی کنیم، ادامه داد: «کرمان در این زمینه جایگاه بسیار بالایی دارد و میتوان کاری کنیم تا از طریق صنایعدستی درآمدی معادل نفت داشته باشیم و همین الان، میدانید که تعداد زیادی از گردشگرانی که وارد اصفهان میشوند بهدلیل صنایعدستی اصفهان است».
رضاپور در ادامه، اهداف رویداد را تشریح کرد و با بیان اینکه هدف اول، شناسایی و ارتباط با هنرمندان بود، افزود: «هدف بعدی، حضور در فضای مجازی بود و استفاده از این فضای قدرتمند، برای معرفی هنر سنتی کرمان از طریق این رویداد بود».
وی اظهار کرد: «نمیخواهیم رویداد پس از برگزاری اختتامیه به پایان برسد بلکه باید ادامه یابد و هنرمندان باید آموزش ببینند. خیلی از هنرمندان ممکن است نکاتی حتی دربارهی بستهبندی اثر خود را ندانند. بنابراین، تیمهایی تشکیل شده که هنرمندان را برای رویداد بعدی آماده کنند تا سطح تکنیکی و اندیشگی کار بالا برود همچنین، برخی از این هنرمندان که واقعا شایستگیشا را هم دارند، برای دورههای نشان ملی و دریافت مهر اصالت آماده کنیم».
رضا پور با بیان اینکه این موارد، اهداف کلی رویداد است، گفت: «من معتقدم استان کرمان توان این را دارد که در سطح ملی این رویداد را برگزار کند؛ تمام عوامل و امکانات وجود دارد و حتی میتوان آن را در سطح بینالمللی برگزار کرد».
نظر خود را بنویسید