گروه جامعه – کارشناس اداره پیوند و فراهمآوری اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان و هماهنگ کننده پیوند عضو دانشگاه گفت: «در آیندهی نزدیک عمل پیوند قلب در کرمان انجام میشود».
محمدرضا میرزایی در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان با اشاره به آغاز فعالیت اداره پیوند و فراهمآوری اعضا اظهار کرد: «پیوند اعضا از سال 85 در کرمان شروع شد و تاکنون بیش از 220 نفر از خانوادهی بیماران مرگ مغزی برای برداشت عضو رضایت دادند و در این مدت نزدیک به 170 مورد برداشت عضو انجام شده است».
وی افزود: «تاکنون از 180 بیمار عضو برداشته شده و بیش از 250 پیوند کلیه و حدود 60 پیوند کبد انجام شده است».
میرزایی با بیان اینکه در کرمان پیوند کلیه، کبد و در بعضی موارد قرنیه از بیماران مرگ مغزی انجام میشود، اذعان کرد: «چند مورد پانکراس نیز از این بیماران برداشته شده که برای پیوند به شیراز ارسال شده است».
وی یادآور شد: «همچنین با توجه به تعاملی که با شیراز داریم تاکنون حدود 60 کبد برای پیوند به این شهر فرستاده شده است».
کارشناس اداره پیوند و فراهمآوری اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال که آیا امکان فرستادن اعضایی مانند قلب که شرایط پیوند آن در کرمان فراهم نیست به سایر استانها وجود دارد؛ گفت: «وزارتخانه اصرار دارد که این کار انجام شود اما هر عضو، یک ساعتِ نگهداری دارد و چون ساعت نگهداری قلب بسیار کم است به همین دلیل این امکان وجود ندارد مگر اینکه بیمار مرگ مغزی را برای اهدای عضو به شهری که عمل پیوند را انجام میدهند، بفرستیم که مقداری مشکلساز میشود».
وی از پیوند قلب در آیندهی نزدیک در کرمان خبر داد و اظهار کرد: «ساختمانی در بیمارستان افضلیپور با همکاری بنیاد خیریهی نفیس کرمانی در حال ساخت است که پس از راهاندازی آن امیدوار هستیم پیوند قلب را هم در کرمان انجام دهیم».
میرزایی با بیان اینکه در خصوص پیوند عضو هنوز نیازمند فرهنگسازی هستیم، افزود: «میانگین اهدای عضو کشور نسبت به سایر کشورهای پیشرفته بسیار پایین است، اگرچه نسبت به سالهای قبل بهتر شده است».
وی تصریح کرد: «سال 85 که کار پیوند عضو را در کرمان آغاز کردیم یک مورد اهدای عضو داشتیم اما سال گذشته، این تعداد به 22 مورد رسید. از این وضعیت راضی هستیم اما کافی نیست. خانوادهی بسیاری از بیماران مرگ مغزی به پیوند عضو رضایت نمیدهند».
کارشناس اداره پیوند و فراهمآوری اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه فرهنگسازی هیچ وقت پایانپذیر نیست یادآور شد: «رسانهها میتوانند در این زمینه بسیار کمک کنند».
وی با تاکید بر اینکه خانوادهی بیماران مرگ مغزی باید به تیم پیوند اعضا اعتماد کنند، اظهار کرد: «مرگ مغزی یعنی اینکه درجهی هوشیاری بیمار به سه رسیده باشد. در حالت عادی درجهی هوشیاری انسان 15 است و ضربههایی که فرد میخورد درجهی هوشیاری را کاهش میدهد و به سه میرسد. درجهی دو و یک نداریم و هوشیاری درجهی سه یعنی مرگ حتمی».
میرزایی گفت: «تیم پیوند عضو با خانوادههایی صحبت میکنند که هوشیاری بیمار آنها به سه رسیده باشد و هیچ کجای دنیا بیماری با این سطح هوشیاری برنگشته است. با این وجود ما تیمی از متخصصین مختلف داریم که مرگ مغزی بیمار را تایید میکنند».
وی یادآور شد: «وقتی پنج متخصص از اعضای هیات علمی که همهی آنها ابلاغشان را از وزیر گرفتهاند اعلام میکنند بیمار دچار مرگ مغزی شده خانوادهها باید به آنها اعتماد داشته باشند».
3084
کارشناس پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
نظر خود را بنویسید