فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به مراحل انجام کار برای بهرهبرداری از خانهی حاجآقاعلی، گفت که اختلاف سلیقهها باعث شده که درب خانهی حاجآقاعلی بسته شود و هر بار گردشگران پشت درهای بسته بمانند.
او با بیان اینکه نمیداند این اختلاف نظرها و اختلاف سلیقهها چیست؟؛ تاکید کرد که باید برای استفاده از این ظرفیت تلاش کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، فریدون فعالی شامگاه ششم بهمنماه در حاشیهی آیین افتتاح دفتر گردشگری و امضای تفاهمنامهی گردشگری شهرستان رفسنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «چندین جلسه با اوقاف، شهرداری و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به عنوان معین اقتصادی برگزار و پروانهی بهرهبرداری خانهی حاجآقاعلی صادر شد».
وی افزود: «همهی موارد برای بهرهبرداری از خانهی حاجآقاعلی فراهم و پیشنویس قرارداد امضا شده و قرار بود هرچه سریعتر مراحل بهرهبرداری انجام شود ضمن اینکه مس سرچشمه رفسنجان معین اقتصادی این خانه است».
فعالی در پاسخ به این سؤال که آیا شهرداری رفسنجان غیرقانونی برای بهرهبرداری ازخانهی حاجآقاعلی ورود پیدا کرده است؟ گفت: «با شهرداری رفسنجان به مرحلهی عقد قرارداد رسیدیم و در مراحلی، تفاهمنامه امضاء شد تا هر چه سریعتر این خانه به مرحلهی بهرهبرداری برسد و حتی منابع مالی هم تأمین شد و مدیریت اوقاف هم تمام تلاشش را کرد که این اتفاق رخ دهد».
وی اضافه کرد: «متأسفانه اختلاف سلیقهها باعث شده است که درب خانهی حاجآقاعلی (بزرگترین خانهی خشتی جهان) بسته شود و هر بار گردشگران پشت درهای بسته بمانند. باید سعی کنیم که این بنای تاریخی به چرخهی گردشگری بازگردد.».
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با بیان اینکه نمیدانم این اختلاف نظرها و اختلاف سلیقهها چیست؟؛ بیان کرد: «با اینکه در رسانهها اعلام شد این اثر تاریخی به بهرهبرداری رسیده اما دربهای این خانه به روی گردشگران بسته است و باید تمام تلاش مبنی بر این باشد تا از این ظرفیت استفاده شود».
وی در ادامه به ساختار و جایگاه نمایندگی میراث در شهرستانها اشاره کرد و گفت: «نمایندگیهای میراث اداره نیستند، یکی از اتاقهای فرمانداری باید در اختیار نمایندهی میراث فرهنگی قرار بگیرد که در حال حاضر محل استقرار نمایندگی میراث فرهنگی رفسنجان کاروانسرای شاهعباسی است».
فعالی اظهار کرد: «بناهای تاریخی طی زمان رها میشوند و کسی سراغ آنها نمیرود اما تا اینکه میراث فرهنگی، بنای تاریخی را مرمت میکند، هزار و یک نفر وکیل و وصی پیدا میکند. کاروانسرای شاهعباسی رفسنجان با چهار میلیارد تومان توسط میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده است. بهتر بود در زمان بازسازی کاروانسرا، تفاهمنامهای امضاء میشد تا به اندازهی هزینههایی که شده است از بنای تاریخی استفاده کنیم».
وی با اشاره به اینکه انتظار ما این است که مدیریت شهرستان فکری برای ساختمان میراث فرهنگی داشته باشد، در خصوص رها شدن عمارت باقریها در شهر رفسنجان گفت: «با تغییر کاربری خانه باقری در شهر رفسنجان (خیابان امام) به شدت مخالف هستیم. بازدیدی از این ملک داشتم و در دو مرحله مرمت اضطراری انجام شد. مالک خانه باقری قصد تغییر کاربری ملک را دارد و میراث اجازه نمیدهد که فضای باغ تغییر کاربری پیدا کند».
فعالی افزود: «در قضیهی عمارت باقریها باید دستگاههای اجرایی مانند شهرداری و منابع طبیعی کمک کنند تا این اتفاقات بیافتد و خانه و باغ تغییر کاربری پیدا نکند». /پ
نظر خود را بنویسید