فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با تاکید بر فضای نامناسب کسبوکار در کشور و به ویژه استان کرمان گفت: «در سازمان تامین اجتماعی صدور بخشنامههای خلاف قانون، موجب محدود شدن فضای کسبوکار کشور شده است».
وی همچنین بحث تفویض اختیار به استانها را یکی از موارد بهبود فضای کسبوکار بیان کرد و یادآور شد: «نمایندگان مردم بحث تفویض اختیار به دستگاههای مختلف استان بهویژه مجموعههای محیط زیست، راهوشهرسازی و سازمان صنعت، معدن و تجارت را بهصورت جدی پیگیری کنند زیرا هنوز صدور مجوزها توسط این دستگاهها در تهران انجام میشود و برخی مواقع 11 ماه برای دریافت یک مجوز زمان میبرد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در نشست با اعضای مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی افزود: «از نمایندگان مجلس درخواست میشود با دعوت از رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور به کرمان، مسائل این حوزه را پیگیری کنند و در این رابطه اتاق کرمان بخشنامههایی که معضلات بسیاری را ایجاد کرده احصا نموده و آمادهی ارائهی گزارش است».
وی بحث تفویض اختیار به استانها را یکی از موارد بهبود فضای کسبوکار بیان کرد و یادآور شد: «نمایندگان مردم بحث تفویض اختیار به دستگاههای مختلف استان بهویژه مجموعههای محیط زیست، راهوشهرسازی و سازمان صنعت، معدن و تجارت را بهصورت جدی پیگیری کنند زیرا هنوز صدور مجوزها توسط این دستگاهها در تهران انجام میشود و برخی مواقع 11 ماه برای دریافت یک مجوز زمان میبرد».
طبیبزاده خاطرنشان کرد: «اتاق کرمان در راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری و صدور مجوزها که تاکید رهبر معظم انقلاب بوده، اقدامات بسیاری در استان انجام داده و دفاتر پیشخوان دولت برای اجرای آن آموزشهای لازم را دیدهاند که امیدواریم بتوان بهزودی آن را راهاندازی کرد».
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه تامین زیرساختهای استان ازجمله برق، گاز و آب نیاز ضروری پروژههای توسعهی کرمان در آینده خواهد بود، گفت: «اجرای خط هفتم گاز کشور که از استان کرمان هم میگذرد باید سه سال پیش آغاز میشده که هنوز آغاز نشده و باید نسبت به آن توجه جدی صورت گیرد».
وی خاطرنشان کرد: «همچنین برای حمایت قضایی از فعالان اقتصادی تاکید دیگر رهبر انقلاب، پیگیری مشکلات فعالان بخش خصوصی در ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه هر هفته انجام میشود و اقدامات مهمی در این راستا انجام شده است».
طبیبزاده، با بیان اینکه بهبود محیط کسبوکار کرمان دغدغهی همهی مدیران و سازمانها شده است، افزود: «تمامی فعالیتهای دستگاههای مختلف پایش و پیشنهادهای لازم برای بهبود فضای کسبوکار به سازمانها ارائه شده است».
وی همچنین خواستار اصلاح قانون اتاقهای بازرگانی و در نظر گرفتن نظر بخش خصوصی در آن شد و اظهار کرد: «طرح اصلاح قانون معادن نیز تهیه و تقریر شده که به بخش خصوصی آسیب میرساند و اعتماد سرمایهگذاری بخش خصوصی در معدن را بهصورت کلی از بین میبرد».
طبیب زاده در ادامه به تشریح مزایای تولید کودهای فسفات به عنوان یک فرصت برای استان پرداخت و گفت: «سرمایهگذار احداث کارخانه تولید کودهای فسفات با سرمایهگذاری 80 میلیون یورو در کرمان وجود دارد اما ممکن است این کارخانه در بندرعباس احداث شود در حالی که شهرهای سیرجان، رفسنجان و شهربابک پتانسیل احداث این کارخانه را دارند و باید این طرح در استان کرمان راهاندازی شود».
رئیس اتاق کرمان در بخش دیگری با بیان اینکه علاوه بر فضای کسبوکار، فضای آموزشی نیز در استان نامناسب است، بیان کرد: «سرانهی فضای آموزشی در استان کرمان کمتر از متوسط کشور و در شهر کرمان حتی از این میزان نیز پایینتر است که در این زمینه اتاق کرمان با همکاری فعالان اقتصادی و موسسه خیریه مهر گیتی، قرار است 120 مدرسه را بسازد که بخشی از کار آغاز شده است».
وی اظهار کرد: «در سال گذشته 25 هزار فرد شاغل در استان بیکار شدهاند که عمدهی آنها در صنایع کوچک و متوسط مشغول به کار بودهاند که به همین دلیل باید حمایت از این صنایع در اولویت جدی فعالیتهای استان باشد». /پ
نظر خود را بنویسید