فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از اجرای طرح موزهی سبز در 10 موزهی استان کرمان خبر داد و گفت که ثبت ملی قالی راور و شهر راور بهعنوان شهر ملی قالی در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته است.
وی همچنین با اشاره به اتمام طرح اطلس زبانشناسی استان کرمان گفت که این اطلس در آیندهی نزدیک با حضور وزیر میراث فرهنگی رونمایی خواهد شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، بهروز عمرانی 16 بهمنماه در دیدار با استاندار کرمان گبیان کرد: «وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دستور داده که حوزههای مختلف گردشگری را به صورت متمرکز مورد پژوهش قرار دهیم».
وی ادامه داد: «سال 98 پژوهشهای مذکور در استان خراسان جنوبی صورت گرفت و در سال جاری در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان انجام میشود».
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور بیان کرد: «خشکسالیهای اخیر و مهاجرت مردم از روستاها به شهرها، بر روی امنیت، مسایل اجتماعی و ... تاثیر زیادی گذاشته و همچنین هویت و اصالت مهاجرین تغییر پیدا کرده است».
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دوهزار بومگردی در کشور فعال است، یادآور شد: «برای جذب گردشگران و رسیدن به استانداردهای لازم در بومگردیها باید فرهنگ میزبان توسط گردشگران مورد توجه قرار گیرد».
عمرانی با اشاره به اینکه ثبت ملی قالی راور و شهر راور بهعنوان شهر ملی قالی در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته است، اظهار کرد: «امیدوارم با همکاری استانداری کرمان و فرمانداری راور بتوانیم این طرح را اجرا کنیم».
وی به اجرای طرح موزهی سبز در 10 موزهی استان کرمان اشاره کرد و افزود: «در این طرح موزههای استان مورد مطالعه و پایش محیط و حفاظت پیشگیرانه قرار میگیرند».
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به بلایای طبیعی و تاثیر آن بر روی مناطق گفت: «روستای کشیت گلباف، روستای گیسک زرند و دهسیف شهداد از روستاهایی هستند که بر اثر بلاهای طبیعی تخریب شدهاند که میتوان با احیا و مرمت این روستاها و ایجاد تنوع فرهنگی (خوراک، پوشاک و صنایع دستی) گردشگران را به سوی این روستاها سوق داد».
وی با اشاره به اینکه طرح اطلس زبانشناسی استان کرمان به اتمام رسیده است، خاطرنشان کرد: «استان کرمان در این موضوع بهعنوان پایلوت شناخته شده است و با حضور وزیر میراث فرهنگی در آیندهی نزدیک رونمایی خواهد شد».
عمرانی با تاکید بر اینکه جیرفت شاهبیت و شاهکار در حوزهی باستانشناسی است، افزود: «گمانهزنی کنارصندل به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و کاوش این منطقه بزودی آغاز میشود».
وی تاکید کرد: «تنوع فرهنگی در کشور زیاد است و ما به دنبال آن هستیم که هر منطقهای فرهنگ خاص خودش را داشته باشد».
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: «طب سنتی یک گنجینهی بسیار غنی است و بسیار سودآورتر از کشاورزی است، همچنین با توجه به اقلیم استان کرمان میتوانیم از تجربیات گذشتگان در آب و آبیاری در شهداد استفاده کنیم».
وی به انتشارات پژوهشگاه میراث فرهنگی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان اشاره و بیان کرد: «گزارش هشت فصل بررسی و کاووش شهداد (دشت لوت)، انتشار کتاب سه جلدی باستانشناسی حوزهی هلیلرود جیرفت، بررسیهای باستانشناختی بخش چاهدادخدا قلعهگنج و ... از جملهی این انتشارات است».
عمرانی اظهار کرد: «یک دهه است که میراث طبیعی مانند کویر لوت، غارها، آبشارها و ... مورد توجه قرار گرفته است و بیابان لوت یک سرمایهی بسیار قوی است که شیوهی بهرهبرداری و منتفع شدن از آن را نمیدانستیم و مطالعات چگونه بهرهبرداری از این میراث طبیعی را در دستور کار داریم. اداره کل میراث فرهنگی نیز در حال حاضر سه درگاه ورودی به کویر لوت مشخص کرده است».
وی با بیان اینکه اگر مسئولین استان با ما همکاری کند پنجمین کنگرهی معماری و شهرسازی کشور را در بم برگزار میکنیم، خطاب به استاندار کرمان گفت: «از شما حمایت میخواهیم و بدانید گردشگری در دوران پساکرونا عالمی دیگر خواهد بود و اصفهان و شیراز تصور نکنند که در پساکرونا از کرمان جلوتر هستند و استان با استفاده از فضای مجازی و تبلیغات جذاب از آنها جلو میافتد». /پ
نظر خود را بنویسید