فردای کرمان – گروه جامعه: مطالعات بالینی واکسن کرونای رازی (کووپارس) با حضور وزیر بهداشت، وزیر جهاد کشاورزی و معاون علمی ریاستجمهوری آغاز شد.
واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید - ۱۹ تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی بهعنوان دومین واکسن ایرانی کرونا با نام «رازی کوو پارس»، یک واکسن استنشاقی با فناوری بایوتکنولوژی است که از امروز وارد فاز مطالعهی انسانی میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، سورنا ستاری 19 بهمنماه در مراسم رونمایی از واکسن کرونا رازی گفت: «در گذشته توجه کافی به تولید واکسن در ایران نمیشد اما در سالهای اخیر و به همت وزارت بهداشت پیشرفتهای بزرگی در این زمینه به دست آمده و امروز توان تولید هر سه نوع واکسن کرونا اعم از واکسن با فناوری ویروس ضعیفشده، ویروس غیرفعال یا ام.آر.ان.ای در کشور وجود دارد».
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: «واکسن کرونای رازی مرحلهی مطالعهی حیوانی را با آزمایش روی ۵۰۰ حیوان از جمله خوکچه، همستر و میمون پشت سر گذاشته و انجام آزمایش روی ۲۵ میمون یک رکورد بیسابقه و کار بسیار بزرگی بود که طی آن تعداد زیادی از کارکنان موسسهی رازی به بیماری مبتلا شدند».
وی گفت: «واکسنسازی رازی یکی مهمترین مراکز تحقیقاتی خاورمیانه است که برای تولید واکسن کرونا با رهبری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به این موفقیت رسیده است».
خاوازی افزود: «تولید واکسن کرونا در موسسه رازی یک پروژهی کامل علمی است که با وسواس دنبال میشود و امیدواریم با همکاری مشترک با وزارت بهداشت و تولید واکسن معتبر بتوانیم با موفقیت این بیماری را کنترل کنیم».
بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران، شرکتکنندگان این مطالعهی واکسن با دوز ۱۰ میکروگرم در ۲۰۰ ماکرولیتر در دو نوبت واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید- ۱۹ تولید موسسه رازی را به صورت IM (عضلانی) در عضلهی دلتوئید (سطح خارجی و میانی استخوان بازو) و به فاصلهی ۲۱ روز دریافت میکنند.
همچنین نوبت بوستر (استنشاقی) به شکل اسپری داخل بینی با غلظت ۱۰ میکروگرم در ۲۰۰ میکرولیتر، یک پاف در حفره بینی در روز ۵۱ (از روز صفر) تجویز میشود. /پ
نظر خود را بنویسید