فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان در نشست با اعضای هیاتمدیرهی خانه مطبوعات شمال استان کرمان با تقدیر از خبرنگاران، تقویت رسانهها را از اولویتهای راهبردی خود برشمرد و از مطبوعات خواست با گفتمانسازی، مطالبهگری مبتنی بر واقعیات را ترویج دهند که منجر به بسیج امکانات در راستای توسعه استان خواهد شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، علی زینیوند ۲۱ بهمنماه در دیدار اعضای هیاتمدیرهی خانه مطبوعات شمال استان کرمان، بیان کرد: «اگر کسی جنس خبر، اهمیت کار مطبوعات در جریانسازی و هدایت افکار عمومی و نقشی که میتواند در کشور داشته باشد را به خوبی بشناسد، آن موقع خبر و خبرنگار و حوزهی رسانه از مولفههای قابل تکریم و احترام است».
وی افزود: «ماهیت کار خبر و رسانه را به واسطهی شرایط سخت کاری و حضور در شرایط مختلف و بعضا آسیبهایی که میبینند، شایسته و مقدس میدانم».
زینیوند ادامه داد: «اخبار و تحلیل یک خبرنگار و گاهی برملا کردن مسائل به ضرر منافع ملی و مردم، در آیندهی یک کشور، سلامت و شفافسازی امور، جلوگیری از تضییع حقوق مردم و فساد را میگیرد و به روند توسعه کشورها کمک میکند».
وی گفت: «در جنبههای مختلف نگاه کنید کار خبرنگاری مقدس است، گاهی رسانهای ارگان رسمی یک حزب و نهاد است و باید کار خودش را بکند، حال ممکن است در راستای عقیده و دیدگاه ما نباشد».
استاندار کرمان بیان کرد: «همهی رسانهها محترم هستند حتی آنهایی که کار سیاسی و جناحی میکنند و به نظر من همهی مدیران و مسئولان باید قدر کار رسانهای را بدانند و با رسانهها مهربانتر برخورد کنند».
وی گفت: «آنجایی که مغرضانه تخریب رسانهای نمیشود باید از نقدهای گزنده هم استقبال کرد و خواهش ما از همهی مدیران این است که به هیچوجه با رسانهها بهخاطر نقد و یا تخریب غیرهدفمند، درگیر دعوا و مسائل قضایی نشوند».
زینیوند یادآور شد: «خانه مطبوعات در کنار پیگیری مشکلات صنفی رسانهها، رسالتی هم در ارتقای کار کیفی رسانهای دارد و مهمترین مولفهی آن آموزش است».
وی از رسانهها خواست تا کلیدواژهسازی کنند و حول آن برای یک منطقهی کشور تحلیل بنویسند و افزود: «تکرار یک کلیدواژه، تبدیل به مطالبه میشود و بخش عمدهای از اهداف و سیاستگذاریها را به سمت تحقق آنها سوق میدهد».
استاندار کرمان ادامه داد: «کرمان هم استان مهمی است که ظرفیتهای زیادی از آن به فعلیت رسیده و ظرفیتهای غیرفعال زیادی هم دارد. در بخشهایی توسعه یافته و در بخشهایی نیز به شدت توسعهنیافته مانده است».
وی افزود: «رسانهها برای توزان توسعهی منطقهای و بخشی در استان باید کمک و گفتمانسازی کنند. اهمیت رسانه نسبت به گذشته بیشتر شده است».
زینیوند بیان کرد: «هر اقدامی در راستای تقویت مطبوعات استان بهعنوان یک اولویت راهبردی تا زمانی که در استان هستم کوتاهی نخواهیم کرد».
محمد علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این نشست به قرارگیری استان کرمان جزو سه استان اول به لحاظ تعداد رسانهها و نشریات نسبت به جمعیت اشاره کرد و گفت: «قطبهای رسانهای قوی نیز در سطح استان کرمان وجود دارد».
وی ادامه داد: «207 مطبوعهی چاپی، 127 پایگاه خبری، 353 نشریه در استان کرمان داریم».
محمدرضا نژادحیدری مدیرعامل خانه مطبوعات شمال استان کرمان نیز ضمن ارائهی گزارشی از اقدامات هیات مدیره جدید خانه، از راهاندازی نمایندگی خانه مطبوعات در شهرستان سیرجان خبر داد.
وی گفت: «موزه خانه مطبوعات در مرحلهی انتخاب پیمانکار برای کارهای مرمت است تا در محل جدید موزه بتوانیم مستقر شویم».
نژادحیدری پیشنهاد داد تا برای رفع دغدغهی کاغذ نشریات استان، با کمک صنایع، مبلغی بهعنوان تسهیلات در اختیار خانه مطبوعات استان قرار گیرد و گفت: «از این طریق میتوان بدون واسطه کاغذ را برای یک سال رسانههای استان تهیه کنیم».
ابوذر خواجویی، دبیر جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها با عنوان «سردار دلها» نیز گفت: «این جشنواره مطبوعاتی کشوری با محوریت و موضوع سردار شهید سلیمانی برگزار میشود».
وی ادامه داد: «از مجموع 500 اثر واصله به دبیرخانه، 300 اثر به مرحلهی نهایی داوری راه یافتهاند و هفتم اسفندماه اختتامیهی آن در سیرجان برگزار میشود». /پ
نظر خود را بنویسید