فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان از تعیین شعب ویژهی رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در سطح استان خبر داد و گفت: «تدوین و اجرای برنامهی جامع پیشگیری از تخلفات انتخاباتی استان کرمان با استفاده از تجربیات گذشته باید دنبال شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، یدالله موحد در نخستین جلسهی ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان کرمان، اظهار کرد: «وظایف قوه قضاییه در راستای پیشگیری از جرایم انتخاباتی و برخورد با این جرایم در سه مرحلهی قبل، حین و بعد از انتخابات تعریف شده که با برنامهریزی مناسب در این راستا اقدام خواهد شد».
وی با اشاره به اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر دو پایهی اساسی جمهوریت و اسلامیت استوار است، گفت: «در راستای جمهوریت نظام، اتکای اصلی نظام بر آرای عمومی است و اعمال ارادهی عمومی از طریق برگزاری انتخابات برای انتخاب رئیس جمهوری، اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها و نظایر آنها و یا از طریق همهپرسی بر اساس ساز و کارهای پیشبینی شده، انجام میشود».
موحد اظهار کرد: «انتخاباتهای نظام اسلامی طی 42 سال پس از انقلاب به صورت پرشمار با حضور پرشور مردم برگزار شده که موجب قوام پایههای نظام جمهوری اسلامی بوده است و هر کدام پرچم افتخاری برای این ملت و کشور بوده که زمینهساز یأس و سرخوردگی معاندین و دشمنان این کشور و ملت را فراهم کرده است».
وی با اشاره به در پیش بودن سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، ادامه داد: «ملت ایران خود را برای حضور در دو انتخابات مهم در بهار 1400 آماده میکند و این در حالی است که در شرایط کنونی به دلیل شرایط موجود کشوری، منطقهای و بینالمللی انتخابات حساستر است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به حساسیتهای فوقالعادهی انتخابات ریاستجمهوری، گفت: «در این دوره از انتخابات نیز مردم بار دیگر سرنوشت خود را رقم زده و با حضور در انتخابات تلاش میکنند سرنوشت امور اجرایی کشور را به فردی لایق بسپارند تا در جهت حل مشکلات کشور گامهای بلندی بردارد و وظیفهی هر یک از دستاندرکاران برگزاری انتخابات این است که بستر همراهی را به شکلی فراهم کنند که مردم در فضایی سالم، امن و قانونمند در انتخابات حضور یافته و فرد اصلح را انتخاب کنند».
وی مهمترین اقدام قوه قضائیه را در راستای پیشگیری از جرایم انتخاباتی دانست و یادآور شد: «وظیفهی دیگر این قوه است که در صورت ارتکاب هر نوع جرم انتخاباتی، در کوتاهترین زمان ممکن با آن برخورد کند».
موحد افزود: «قوه قضاییه در راستای برگزاری انتخابات سالم، امن و قانونی اقدام به تشکیل ستادهایی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی کرده که وظیفهی اتخاذ تدابیر پیشگیرانه را بر عهده دارند».
وی به وظایف ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی اشاره و اظهار کرد: «پایش و رصد مداوم و مستمر اقدامات و فعالیتهای انتخاباتی و اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه با هدف پیشگیری از جرایم انتخاباتی، ایجاد هماهنگی بین دستگاهها و نهادهای عضو ستاد در جهت پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی، تبیین و تعیین برنامههای پیشگیرانه و نحوهی اجرای آنها در زمینهی پیشگیری از جرایم احتمالی و هماهنگی و تعامل مداوم با هیاتهای اجرایی و نظارت بر انتخابات و سایر دستگاهها و نهادهای مسئول در زمینهی برگزاری هر چه بهتر انتخابات و پیشگیری از وقوع جرایم مصرح در قانون از جمله این وظایف به شمار میرود».
موحد ادامه داد: «انعکاس فوری شرح وقایع و جرایم مهم به ترتیب به ستاد استانی و ستاد مرکزی، توجیه، ارشاد و انذار تشکلها، احزاب، گروهها، ستادهای تبلیغاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی، اطلاع رسانی، تشریح و توضیح مفاد قانون و جرایم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانههای جمعی با هدف ارتقاء آگاهیهای عمومی، کاهش و پیشگیری از بروز جرایم انتخاباتی و انعکاس رسمی اقدامات مجرمانه دستگاهها، نهادها یا اشخاص به مراجع صالح از دیگر وظایف ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی است». /پ
نظر خود را بنویسید