فردای کرمان – گروه اقتصاد: قطعهی دوم از خط نخست ابرپروژهی انتقال آب خلیجفارس به مجتمع مس سرچشمه با دستور رئیسجمهوری و به صورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، این بخش خط انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوبشرق کشور از محدودهی مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان آغاز میشود و تا صنایع معدنی مس سرچشمه با سرمایهگذاری هفتهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به طول ۱۵۰ کیلومتر امتداد مییابد.
ظرفیت این خط سه مترمکعب در ثانیه است که با چهار ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن ۶۰ هزار مترمکعبی، وارد مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی در منطقهی مس سرچشمه میشود و این پروژه به ۴۵ مگاوات برق نیاز دارد.
به گزارش ایرنا سراسری، رئیسجمهوری 24 اسفندماه در این آیین اظهار کرد: «همواره عدم تعادلی بین شرق و غرب کشور وجود داشته است. شرق کشور از لحاظ طبیعت شرایط سختی دارد. کویر سختیها و زیباییهایی دارد و ما حتما باید منطقهی شرق ایران را آباد کنیم و توازن و تعادل را در این منطقه ایجاد کنیم و این موضوع از لحاظ امنیت ملی و توسعهی ایران بسیار حائز اهمیت است».
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی طرح انتقال آب به استانهای مرکزی را طرح بزرگ و تاریخی بیان کرد و گفت: «در روزهای اول دوستانی میگفتند این طرح قابل اجرا نیست. الحمدالله این طرح از سوی وزارت صمت شروع شد و همان طور که مردم عزیز ما میدانند تا امروز ما سه فاز خط یک را افتتاح کردیم».
وی اضافه کرد: «یک فاز این طرح را در آبان ماه، و دو فاز هم امروز افتتاح کردیم و با این طرح به سیرجان، مس سرچشمه و اردکان یزد آبرسانی میشود».
روحانی با اشاره به ادامهی این مسیر انتقال آب افزود: «خط دوم این مسیر از خلیجفارس و دریای عمان به سمت خراسان جنوبی و مشهدالرضا ادامه مییابد. خط سوم برای استان اصفهان و خط چهارم از دریای عمان برای منطقهی زاهدان و زابل در سیستان و بلوچستان آبرسانی میکند».
وی بهرهبرداری از این طرح را تحول بسیار عظیم و بزرگی بیان کرد و با اشاره به حجم بزرگ سرمایهگذاری در این طرحها، گفت: «ما امروز در ساخت پمپاژها خودکفا هستیم در قدیم باید همهی اینها را وارد میکردیم الحمدالله در دولت یازدهم و دوازدهم در شرکتهای دانشبنیان کارهای عظیم و بزرگی انجام گرفت و این جزو آرزوهای بزرگ نه تنها من که آرزوی همهی مسئولان از اول انقلاب تاکنون بوده است».
رئیسجمهوری با بیان اینکه امروز شاهد بودیم هر سه فاز خط اول افتتاح شد و عملیات اجرایی خط دوم، سوم و چهارم هم آغاز شده است، گفت: «در دولت یازدهم و دوازدهم یک جهش که یک انقلاب بزرگ رخ داده است کاری که در منطقهی غرب مرکز فلات مرکزی کشور در زمینهی خاک و آب انجام میدهیم بسیار بزرگ است که شرح آن باید در فرصتی مفصل برای مردم توضیح داد و باید توضیح دهیم که در سایر مناطق ایران چه اقداماتی انجام گرفته است».
وی با اشاره به اهمیت طرحهای شیرینسازی آب و انتقال آن به مرکز ایران گفت: «یک اشکال اساسی در زمینهی محیط زیست این بود اگر آب را شیرین کنیم، دستگاههای شیرینکنندهی آب، پساب را به خلیجفارس برمیگردانند و ممکن است به مرجانها صدمه بزند».
روحانی ادامه داد: «کشورهای جنوبی خلیجفارس در حال استفاده از این آب هستند که پساب آن به خلیج فارس برمیگردد. وزارت خارجهی ما مسئولیت سنگینی در زمینهی حفاظت محیط زیست خلیجفارس دارد و باید کارهای بزرگی را انجام دهد».
وی اظهار کرد: «وزیران صنعت و نیرو و رئیس سازمان محیط زیست میدانند که این طرح و توسعهی آن را به این مشروط کردیم که پساب آبشیرینکنها در خلیج فارس ریخته نشود و وارد دریای عمان شود چون در دریای عمان مشکلی ندارد. این کار ضروری است و جزو مصوبات طرح است».
روحانی تاکید کرد: «دغدغهی محیط زیست به حق است و همهی نکات زیست محیطی را در این طرح مدنظر قرار دادیم». /پ
نظر خود را بنویسید