فردای کرمان – محمد لطیفکار: حدود ده سال پیش که سمپوزیوم مجسمهسازی در کرمان برگزار شد، و چه باشکوه هم بود، اعلام شد کرمان پایتخت مجسمهسازی ایران میشود و از این پس به طور منظم این سمپوزیوم در کرمان برگزار خواهد شد. اما این وعدهای بود که هیچوقت راست از کار در نیامد!
بعد از ده سال دیروز شاهد گشایش چهارمین سمپوزیویم در کرمان بودم. یک کار بسیار منظم و آبرومند از شهرداری کرمان در آغاز راه قرار گرفته، و قابل پیشبینی است خروجی آن کارهای خوبی باشد.
دیروز که هنرمند با تجربه آقای شهریار رضایی را دیدم بسیار خوشحال و امیدوار بود، و آنطور که توضیح داد این گردهمایی و کارگاهها در طراز کارهای درجه یک کشوری در حال برگزاری است. او به این موضوع هم اشاره کرد که: «تجربهی کرمان در برگزاری این سمپوزیوم در واقع حاصل جمعبندی دهها فعالیت مشابه در سطح کشور است». از این بابت باید قدردان این رویداد باشیم.
برگزاری چهارمین گردهمایی اگرچه یک گام بلند رو به جلو است، اما نگرانی من این است که این کوششها همچنان عقیم بماند و باز هم باید ده سال دیگر در انتظار سمپوزیوم بعدی بمانیم.
معتقدم باید از هماکنون دربارهی این مساله بیاندیشیم که چه کار کنیم که این اتفاق با توجه به تجربههای گذشته با کمترین آسیب ممکن و بیشترین تاثیرگذاری برگزار بشود.
ای کاش شورای شهر و شهرداری با مجموعهی مدیریت استان به تفاهم برسند که به تجربههای موردی و گسسته اکتفا نکنند و با سمپوزیوم به مثابه یک سرمایهی اجتماعی و فرهنگی و یکی از برندهای کرمان نگاه بکنند. چرا که این رویداد ظرفیت توسعهی چشمگیری دارد، و حتی به نظرم حاصل این تلاش فرهنگی و مدیریتی را میتوان با تمهیداتی به سایر نقاط استان تسری داد، تا دستکم سایر شهرهای بزرگ نیز در این زمینه به پیشرفت شایستهای برسند و در زمینهی مجسمهسازی استان کرمان مشمول توسعهی نامتوازن نشود.
برای آگاهی بیشتر پیشنهاد میکنم مصاحبهی «فردای کرمان» را با آقای عماد محسنیتکلو بخوانید. با این توضیح که ما در این زمینه گزارشهای دیگری هم داریم که به مرور منتشر میکنیم.
در این بازید تعدادی عکس هم گرفتم که چند نمونه را به اشتراک میگذارم.
*لینک مصاحبهی فردای کرمان با آقای محسنیتکلو:
نظر خود را بنویسید