فردای کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان با بیان اینکه بزرگترین مانع تولید و کسب و کار، موانع موجود در اقتصاد کشور است، اضافه کرد: «متاسفانه موانع فرهنگی نیز در کشور وجود دارد که باید روی این موضوع در استان کار کرد و پیشنهاد میشود کارگروه رفع موانع فرهنگی توسط اتاق بازرگانی و با همکاری دانشگاهیان در استان راهاندازی شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، علی زینیوند 26 فروردین ماه در شصتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به شعار سال، بیان کرد: «هدفگذاری، تولید گفتمان و جهتگیریهای کشور باید به سمت تحقق شعار سال و رویکرد این شعار، سوق داده شود».
وی افزود: «یکی از دقیقترین نامگذاریها در سنوات گذشته، در سال جاری صورت گرفته که هم محوریت اقتصاد و هم معیشت مردم را در دل خودش جای دارد».
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه بزرگترین مانع تولید و کسب و کار، موانع موجود در اقتصاد کشور است، اضافه کرد: «متاسفانه موانع فرهنگی نیز در کشور وجود دارد که باید روی این موضوع در استان کار کرد و پیشنهاد میشود کارگروه رفع موانع فرهنگی توسط اتاق بازرگانی و با همکاری دانشگاهیان در استان راهاندازی شود».
وی ادامه داد: «موانع فرهنگی بیشماری در کشور داریم و نخستین مانع این است که هنوز رویکرد کلی کشور به تولید و سرمایهگذار، رویکرد کاملا مثبتی نیست».
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید برای سرمایهگذار در استان فرش قرمز پهن کنیم، گفت: «در حال حاضر بزرگترین مانع کسب و کار و تولید در کشور قوانین و مقررات هستند که اصلاح این قوانین و مقررات یا باید در مجلس صورت گیرد و یا به وسیلهی دولت قابل پیگیری است که حتی معتقدیم پروسهی اصلاح قوانین توسط دولت راحتتر است».
زینی وند با تاکید بر اینکه باید در قوانین شفافیت صورت گیرد تا نتوانیم با تشکیل کارگروههایی در کنار قوانین، آنها را دور بزنیم، افزود: «مجلس و دولت در رفع موانع همت دارند و در این سال فرصتی است که به صورت جدی این موانع را شناسایی کنیم و انتظار داریم که اتاق بازرگانی استان در راستای تحقق شعار سال، احصاء پشتیبانیها و شناسایی موانع در حوزهی کسب و کار؛ کارهای لازم را دستهبندی و اجرایی کنند و در این راستا نیازمند یک کارگروه ویژهای هستیم تا در قالب این کارگروه بتوانیم سند راهبردی در زمینهی تحقق شعار سال به کل کشور ارائه دهیم».
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به راهبردهای استان که باید در سال جاری به صورت ویژه در دستور کار شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامهریزی قرار گیرد اشاره کرد و گفت: «ادامهی فعالیت کارگروه تقویت زیرساختها، یکی از راهبردهای استان کرمان در سال جاری است».
وی با تاکید بر اینکه یکی از موانع اصلی استان قوانین دست و پاگیر آب برای مجوزهاست که مجلس باید در زمینهی اصلاح این قوانین همت کند افزود: «قیمت آب چقدر است که در کشاورزی مصرف میشود؟ این در حالی است که همان آب در صنعت میتواند تعداد زیادی شغل ایجاد کند و به هیچ عنوان قابل مقایسه با یکدیگر نیستند».
زینیوند به تصویب سند سازگاری با کمآبی استان اشاره کرد و گفت: «تاکید دارم یک کیلوگرم و یک ریال از مجموع درآمدها و تولیدات کشاورزی استان نباید کاهش یابد اما باید کیفیت را بالا برده و دانش را به مزرعه ببریم، ضمن اینکه در سند سازگاری با کمآبی به دنبال حذف کشاورزی در استان نیستیم».
استاندار کرمان به دیگر راهبردهای استان اشاره کرد و گفت: «در حوزهی راهآهن و اتصال به سواحل مکران، به نظر بنده باید ایرانشهر از طریق ریگان، کرمان و رفسنجان به مهریز وصل شود و این راهبرد کلیدی استان در حوزهی ترانزیت ریلی بینالمللی است».
زینیوند با تاکید بر اجرای خط ریلی بم به جیرفت و جیرفت به جاسک؛ به دیگر راهبردهای کلیدی استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: «محور تصمیمگیریهای ما باید شرکتهای دانشبنیان باشند و در این راستا پارک علم و فناوری استان باید طی شش ماه آینده خود را در قوارهی کرمان نشان بدهد».
وی با تاکید بر اینکه تمامی صنایع و معادن بزرگ استان باید پژوهشگاهها و اندیشکدههایی با محوریت دانشبنیان در دل مجموعهی خودشان ایجاد کنند، افزود: «این آمادگی را داریم که طی سه ماه آینده با پیگیریهای اتاق بازرگانی و معاونت اقتصادی استانداری، تکلیف کارخانهی نوآوری در استان کرمان مشخص شود».
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه بخش خدمات، گردشگری، کارگاههای کوچک و مشاغل خرد خانگی باید به صورت مجموعه در استان کرمان شکل بگیرند، افزود: «این بخشها هستند که میتوانند توسعهی متوازن را در استان ایجاد و بیکاری را متعادل کنند که نیاز است در سال جاری برنامهی جدی برای این مجموعهها داشته باشیم».
زینیوند با تاکید بر اینکه این موارد، راهبردهایی است که باید تبدیل به مطالبه و به صورت جدی در استان پیگیری شود افزود: «در حوزهی کشاورزی باید در تغییر الگوی کشت، مکانیزاسیون کشاورزی، ورود شرکتهای دانشبنیان و صادرات محصولات به صورت جدی کار کرد».
وی با اشاره به وضعیت محصولات بر زمین ماندهی جنوب استان از جمله پیاز، ادامه داد: «چرا هر سال باید یک موضوع تکرار شود؟ ما تلاش زیادی برای ساماندهی محصولات جنوب کردیم اما اگر میبینیم که کار درست نمیشود، برویم بازاری برای آنها درست کنیم و میطلبد در این زمینه کارگروهی با این رویکرد را در استان تشکیل دهیم».
استاندار کرمان با تاکید بر توسعهی تجارت خارجی به عنوان دیگر راهبرد استان تصریح کرد: «متاسفانه از ظرفیت محور شرق و سواحل مکران برای صادرات در سنوات گذشته استفاده نکردهایم».
زینیوند با بیان اینکه رویکرد تقویت استفاده از بازار سرمایه باید به صورت جدی دنبال شود، افزود: متاسفانه بسیاری از خرده کشاورزها، خرده صنعتگران و کسب و کارهای کوچک؛ بیچارهی دست بانکها شدهاند و نه تنها بانکها کاری برای آنها نمیکنند بلکه روز به روز صنعتگران و تولیدکنندگان خرد، بدهکارتر میشوند».
وی در پایان با تاکید بر اینکه باید همهی مناطق استان را ببینیم خاطرنشان کرد: باید به گونه ای برنامهریزی کنیم که بتوانیم ثروت، کسب و کار و تولید را به چهار گوشهی استان برده و در یک جای خاص متمرکز نکنیم که این کار نیز شدنی است». /پ
نظر خود را بنویسید