فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان با اشار به اختیارات اقتضایی فرمانداران، گفت که این اختیارات برای ایجاد محدودیتهای بیشتر است، نه گشایش.
زینیوند تاکید کرد که با توجه به وضعیت رو به افزایش بیماران هیچگونه اختیاری مبنی بر کاهش محدودیتها نداریم.
وی همچنین گفت که اگر گروههای شغلی مجاز به فعالیت، محل تجمع شوند برای آنها نیز محدودیت اعمال خواهد شد.
استاندار کرمان از ابتلای دو معاون و 4 کارمند استانداری به کرونا خبر داد و با تاکید بر رعایت قرنطینه توسط کارمندان بیمار، از دانشگاه علومپزشکی خواست اسامی مدیران و کارمندان مبتلا به کرونا را به استانداری و مدیران ادارات اعلام کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، علی زینیوند 28 فروردینماه در هفتادویکمین جلسهی ستاد مقابله با کرونای استان کرمان اظهار کرد: «این هفته براساس گزارشات وضعیت بهتر است اما رضایتبخش نیست و باید محدودیتها و نظارتها تشدید شود و قرارگاه طرح شهید سلیمانی باید جدیتر گرفته شود و از طرح پزشک خانواده در طرح شهید سلیمانی برای کسانی که در خانه هستند و نیاز به درمان دارند تا ترددها کمتر شود، بیشتر استفاده کنید».
وی دربارهی اتخاذ تصمیمات اقتضایی توسط فرمانداران، توضیح داد: «منظور اختیار برای محدودیتهای بیشتر بود نه برای گشایش. با توجه به وضعیت رو به افزایش بیماران هیچگونه اختیاری مبنی بر گشایش بیشتر محدودیتها نداریم».
زینیوند افزود: «فرمانداران در چارچوب مصوبات ستاد ملی و استانی، هر جایی که تصور میکنند این محدودیتها کفایت نمیکند بهصورت اقتضایی محدودیتها را بیشتر کنند، مخصوصا در شهرهای قرمز و نارنجی هیچ تسامحی نداریم و باید محدودیتها تشدید شود».
وی اضافه کرد: «گزارشی از دادستانی استان کرمان رسیده که حتی برای گروههای ضروری هم محدودیت قایل شویم، بنابراین اگر مشاهده کنیم مشاغل مجاز به فعالیت، محل تجمع میشوند، آنها را تعطیل خواهیم کرد؛ اگر جایی فرمانداران و بازرسی تجمع بیش از حد مجاز دیدند آنها را تعطیل کنند؛ ممکن است برای فعالیتشان ساعت تعیین کنیم بنابراین گروههای شغلی مجاز به فعالیت، توجه داشته باشند اگر شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نکنند برای آنها نیز محدودیت تعیین میکنیم و هیچ راهی به جز این نداریم زیرا تختهای بیمارستانی در حال پر شدن هستند».
استاندار کرمان با ابراز نگرانی از روند افزایشی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: «راهی به جز ایجاد محدودیتهای بیشتر در قالب طرح محدودیتهای هوشمند نداریم».
وی در پاسخ به این سوال که محدودیتها تا چه زمانی ادامه دارد؟ گفت: «طرح اجرای محدودیت، هوشمند است و بستگی به خود شهرستان دارد اگر رنگبندی شهر تغییر یابد، محدودیتها برداشته میشود و نیاز به ابلاغ ما ندارد و فرمانداران به صورت هوشمند میتوانند تصمیم بگیرند».
زینیوند ادامه داد: «امیدواریم که ظرف هفتهی آینده برخی از رنگبندیها تقلیل یافته باشد تا محدودیتها را کاهش دهیم و اگر خدایی ناخواسته یک ماه دیگر هر شهری وضعیتش تغییر نکند محدودیتهای آنها ادامه خواهد داشت و بلکه مجبوریم محدودیتها را تشدید کنیم».
وی با تاکید بر اینکه اجازهی فعالیت صنوفی که باید تعطیل باشند را نخواهیم داد، تاکید کرد: «گروههای شغلی که محدودیت برای آنها در نظر گرفته شده، رها نمیشوند و تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته میشود».
استاندار کرمان با تاکید بر جلوگیری از تجمعات، افزود: «برخی از مراسم مذهبی در مساجد برگزار میشود به طوری که پروتکلها و سقف 15 تا 20 نفر در آنها رعایت شده ولی توقع نداریم این مراسم را پیامک و عکس آن را در فضای مجازی منتشر کنید».
وی بیان کرد: «برای نحوهی برگزاری مراسم شبهای قدر و خواندن یک وعده نماز به صورت جماعت در مساجد به طور رسمی از ستاد ملی به ما ابلاغ نشده است».
زینیوند در رابطه با مجوز تردد خودروها نیز توضیح داد: «در فرم طراحی شده همه چیز مشخص است و برگ ماموریت دستگاههای خدمات ضروری برای تردد برای نیروی انتظامی کفایت میکند».
وی گفت: «از مردم میخواهیم محدودیتها و پروتکلها را رعایت کنند تا وضعیت ما به تعادل برسد و به مرحلهی تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی استان نرسیم».
استاندار کرمان با تاکید بر لزوم اجرای جدی منع تردد شبانه، افزود: «دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر در تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز نیروی انتظامی کمک کنند و فرمانداران از نیروی انتظامی حمایت کنند».
وی ادامه داد: «دانشگاه علوم پزشکی مدیرانی که تست تشخیصی کرونای آنها مثبت میشود را به ما اعلام کند و قاعدتا کارمندان مبتلا را به مدیرانشان ابلاغ کنید و درست نیست یک کارمند یا مدیری که تست کرونایش مثبت است، رعایت نکند و تحت هر شرایطی باید رعایت کنند».
وی با اشاره به ابتلای دو معاون خود به کرونا و در قرنطینه بودن آنها اظهار کرد: «اگر کلیدیترین پست را هم دارید زمانی که مبتلا میشوید باید رعایت کنید و به هیچ وجه این چارچوب را نشکنید که پذیرفتنی نیست و دو موردی که به ما ابلاغ شد که رعایت نکردهاند حتما با آنها برخورد اداری و انضباطی میکنیم و انتظار داریم که مدیران نیز بر زیرمجموعهی خود نظارت کنند».
زینیوند با تاکید بر اینکه وضعیت خیلی خطرناک است، گفت: «اگر در ادارات پروتکلها رعایت نشود، فاجعه است، در یکی از حوزههای استانداری چهار نفر به کرونا مبتلا شدند که همهی آنها را به خانه فرستادیم و بعضا اگر ناگزیر باشیم نام مسئولینی که طبق شیوهنامه رفتار نمیکنند را اعلام میکنیم».
وی در پایان بیان کرد: «تزریق واکسن کرونا کاملا با نظارت صورت میگیرد و ممکن است مسئولی به دلیل جانباز بودن یا شرایط سنی در لیست تزریق باشد اما در استان خیلی شفاف واکسن توزیع میشود و ما نیز بر آن نظارت داریم». /پ
نظر خود را بنویسید