فردای کرمان - گروه جامعه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در استانهای کشور گفت که در ۲۵ استان کشور به یک وضعیت با ثبات رسیدیم و اگر چه هنوز میزان بیماری کم نیست اما روند افزایشی متوقف شده است.
به گفتهی وی، در ۱۵ استان نیز روند نزولی کرونا آغاز شده و ۱۰ استان تقریبا در اوج بیماری قرار دارند که طی این هفته و هفتهی آینده روند نزولی در آنها آغاز میشود.غاز
رئیسی همچنین گفت که استانهای تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان طی روزهای آینده احتمالا به اوج بیماری میرسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی بیماری در این استانها باشیم.
وی نسبت به خطر شیوع کرونای آفریقایی نیز در استانهای کرمان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هشدار داد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علیرضا رئیسی 11 اردیبهشتماه در حاشیهی جلسهی ستاد ملی مقابله با کرونا، بیان کرد: «امروز در جلسه مروری بر وضعیت بیماری در دنیا داشتیم و تاخت و تاز ویروسهای جهشیافتهی کرونا ازجمله ویروس هندی و آفریقای جنوبی را بررسی کردیم. ویروسی که در جایجای دنیا در حال سر برآوردن است و شاهدیم که در کشور هندوستان در حال رقم زدن چه اتفاقاتی است و سیستم بهداشت و درمانشان را ناتوان کرده است».
وی افزود: «موج چهارم در ایران با گونهی جهشیافتهی انگلیسی آغاز شد و تقریبا بیش از ۸۰ درصد ویروسهای شناسایی شده در کشور ویروس جهشیافتهی انگلیسی بود؛ ویروسی که سیستم سلامت انگلستان را به زانو درآورد و در کشور ما هم با سرعت بالایی رو به افزایش گذاشت. باید تشکر و قدردانی از مردم بهویژه اصناف و کسبه و بازاریان داشته باشیم که همراهی کردند و اکنون در حال مشاهدهی آثار و شواهد خوبی هستیم».
توقف روند افزایشی کرونا در ۲۵ استان
رئیسی ادامه داد: «به دنبال اقدامات انجام شده، در ۲۵ استان کشور به یک وضعیت با ثبات رسیدیم گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست اما روند افزایشی متوقف شده که نشانهی خوبی است. در ۱۵ استان روند نزولی آغاز شده و در ۱۰ استان تقریبا به اوج بیماری رسیدیم و انتظار داریم طی این هفته و هفتهی آینده از میزان ورودی به بیمارستانها کاسته شده و روند نزولی را طی کنیم».
وی تاکید کرد: «شش استان هنوز روند نزولی ندارند و نیاز است مراقبت بیشتری انجام دهند؛ گرچه بر اساس شواهد این استانها به قلهی بیماری نزدیک هستند که با رعایت مناسب پروتکلها یک هفته پس از آن سیر افزایشیابندهی بیماری متوقف خواهد شد. این شش استان شامل استانهای تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که به نظر میرسد طی روزهای آینده احتمالا به اوج بیماری برسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی بیماری در این استانها باشیم».
خطر شیوع کرونای آفریقایی در استانهای جنوبی
وی افزود: «قابل توجه استانهای جنوبی کشور بویژه بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان باشد که با توجه به در معرض خطر بودن در ارتباط با ویروسهای جهشیافته بهویژه ویروس آفریقای جنوبی باید بیشتر مراعات کنند».
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: «در حال حاضر ۱۹۸ شهر قرمز، ۱۵۷ شهر نارنجی، ۸۴ شهر زرد و ۹ شهر آبی داریم».
رئیسی ادامه داد: «در مواجه با ویروسهای جدید و جهشیافتهی کرونا نیازی نیست کار جدیدی انجام دهیم؛ فقط کارهای قبلی و توصیههای قبلی را باید با کیفیت بالا انجام دهیم تا از بروز و انتشار ویروس جهشیافته جلوگیری کنیم. بنابراین راه مقابله با ویروس رعایت پروتکلهای موجود است. در سطح کشور هنوز آنچنان که باید رعایت پروتکلها بویژه در برخی استانها افزایش نیافته است و میانگین رعایت پروتکلها ۶۱ درصد است که عدد پایینی است».
تفاهم ناجا، ارتش و سپاه برای کنترل مرزهای شرقی و جنوبشرقی
وی با تاکید بر لزوم تشدید مراقبتهای مرزی، گفت: «امروز تصمیمی هم در این مورد گرفته شد و ناجا تفاهمنامهای با ارتش و سپاه برای کنترل مرز و عدم ورود اتباع بیگانه در مرز سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی و جنوبی بستند. در هفتهی گذشته ۵۷۰۰ اتباع خارجی که به صورت غیرمجاز در حال ورود به کشور بودند را برگرداندند و ۶۷ درصد این افراد که به صورت غیرمجاز وارد میشوند از مرزهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی هستند».
وی افزود: «پیگیری هم در رابطه با عدم صدور مجوز ورود خدمهی کشتی و ملوانان بنادر از طریق فرماندهی دریابانی و اداره گذرنامه انجام شده است؛ چون خیلی از خدمه مربوط به هندوستان و سایر کشورها هستند که اگر از کشتی پیاده شوند ممکن است مشکلزا باشد».
رئیسی ادامه داد: «هفتهی گذشته ۳۱۰ هزار بازدید و طرح تشدید بازرسیها را انجام دادیم که منجر به ۵۲۰۰ پلمب شده است. در ارتباط با نظارت بر اماکنی که تهویهی مناسب ندارند هنوز ۳۸ درصد مراکز مشکل دارند، ۳۷ درصد مردم هنوز ماسک نمیزنند، ۴۰ درصد در فاصلهگذاریها بهویژه در حمل و نقل عمومی مشکل داریم».
وضعیت نامناسب رعایت پروتکلها در مراکز ورزشی
وی میانگین رعایت پروتکلها در مراکز ورزشی را حدود ۵۰ درصد و نامناسب دانست و بیان کرد: «باشگاههای ورزشی به دلیل فضای سر بسته و تهویهی نامناسب میتوانند عامل بیماری باشند».
رئیسی افزود: «در پایانههای مسافربری حدود ۷۳ درصد رعایت پروتکل داریم و بدترین نقطه از نظر رعایت پروتکلها سوپرمارکتها، خواربار فروشیها و نانواییها هستند». /پ
نظر خود را بنویسید