فردای کرمان – گروه جامعه: مشاور وزیر آموزش و پرورش در سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: «اگر دانشآموزی در پایهی نهم کرونا دارد و نمیتواند در امتحان شرکت نکند؛ یک آزمون جبرانی در اواخر تیر و اوایل مرداد داریم که میتواند در همان آزمون شرکت کند و اگر باز هم نتوانست میتواند در آزمون شهریور شرکت کند».
وی توضیح داد که برای پایه دوازدهم هم اگر کسی کرونا داشت و نتوانست شرکت کند در شهریور شرکت میکند و یک کمیسیون خاص مدارک را بررسی میکند و اگر تایید شد، نمرهاش برای خرداد ثبت میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، غلامرضا کریمی در پاسخ به پرسشی دربارهی روند ارزشیابی پایانی دانشآموزان اظهار کرد: «بر اساس مصوبهی شورای عالی آموزش و پرورش در شرایط همهگیری بیماری، شرایط خاصی را برای برگزاری امتحانات و ارزشیابی پایان دوره در نظر گرفتیم که آزمونها و ارزشیابیهای تحصیلی به جز در دو پایهی نهم و دوازدهم غیرحضوری است».
وی افزود: «در پایهی نهم و دوازدهم این ارزشیابی حضوری است و ستاد ملی مقابله با کرونا نیز موافقت و تایید کرده است».
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فلسلفه و ضرورت برگزاری حضوری امتحانات در این دو پایه متفاوت است، گفت: «پایهی نهم، پایان مقطع متوسطهی اول و زمان انجام هدایت تحصیلی دانشآموزان است و باید رشته و شاخهی تحصیلی خود را مشخص کنند. اگر آزمونهای استاندارد نداشته باشیم احتمال تضییع حق دانشآموزان وجود دارد».
کریمی ادامه داد: «منظور از آزمون استاندارد این است که طراحی سوالات در سطح منطقه و استان است و در سطح مدرسه و توسط معلم نیست. یک علت این تاکید، نگرانی از بروز تقلب در آزمون غیرحضوری است. در هدایت تحصیلی موظف هستیم بر اساس کف نمرات اکتسابی افراد را به سمت رشتههای تحصیلی مختلف هدایت کنیم. در واقع ورود به رشتهها، بر حسب حدنصاب نمره است. بنابراین باید آزمون استاندارد حضوری برگزار کنیم. آزمون غیرحضوری این امکان که شرایط دانشآموزان برای انتخاب رشته در استانهای مختلف را برابر کند بسیار سخت میکند و به دلیل اهمیت این موضوع، آزمون حضوری است».
وی با بیان اینکه علاوه بر این، معدل پایهی نهم تا ۵۰ درصد در ورود به مدارس سمپاد تاثیر دارد گفت: «معدل پایهی نهم در انتخاب دانشآموزان تعیینکننده است و نیاز داریم آزمون استاندارد حضوری برگزار کنیم. در مجموع یک میلیون و ۱۲۰ هزار دانشآموز در پایهی نهم داریم و حوزههای امتحانی را گسترش دادیم و شرایط را به گونهای تنظیم کردیم که دانشآموزان زیادی در یک حوزه تجمع نکنند».
مشاور وزیر آموزش و پرورش در سنجش و پایش کیفیت آموزشی در پاسخ به اینکه طراحی سوالات امتحانات نهایی بر حسب وضعیت قرمز کرونایی چگونه خواهد بود؟ گفت: «امسال سال تحصیلی متفاوتی بوده است. برخی مناطق، آموزش کامل و برخی مناطق، آموزش کمتری دریافت کردند. بنابراین طراحی وزارت آموزش و پرورش برای آزمونها این است که تا ۳۰ درصد از حجم مطالب درسی را کاهش داده است. سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی حذفیاتی داشته که در سایت این سازمان و مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی درج شده است و برای پایهی دوازدهم هم این حذفیات به سازمان سنجش ارائه شده است که سوال در کنکور از این بخشها طراحی نشود».
کریمی با بیان اینکه اگر دانشآموزی در پایه ینهم کرونا دارد اشکالی ندارد و میتواند در امتحان شرکت نکند، گفت: «ما یک آزمون جبرانی در اواخر تیر و اوایل مرداد داریم که میتواند در همان آزمون شرکت کند. اگر نتوانست میتواند در آزمون شهریور شرکت کند. اگر گواهی داشته باشد که در خرداد کرونا داشته است نمرهاش در بخش امتحانات خرداد ثبت میشود. برای پایه دوازدهم هم همین طور است و اگر کسی کرونا داشت و نتوانست شرکت کند در شهریور شرکت میکند و یک کمیسیون خاص مدارک را بررسی میکند و اگر تایید شد نمرهاش برای خرداد ثبت میشود. بنابراین خانوادهها نگرانی از این بابت نداشته باشند».
نظر خود را بنویسید