فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به جانفشانی پرستاران در بحران کرونا و مبتلایان و شهدای پرستار در این دوران، گفت: «تاکنون حدود ۱۰۰ هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند و همچنین ۱۲۰ شهید پرستاری در بحران کرونا داشتیم».
وی با گلایه از وزارت بهداشت در تخصیص سهمیهی واکسن به پرستاران، افزود: «همزمانی که آقایان سهمیهی خوبی به نظامپزشکی دادند به ما ندادند. پزشکان، منشی مطب و...واکسن دریافت کردند و اکنون بعد از پیگیریهای زیاد به ما هم دو یا سه روزی است که سهمیهی واکسن دادهاند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، محمد میرزابیگی 21 اردیبهشتماه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی پرستار، بیان کرد: «پرستاران ایرانی در ۱۵ ماه قبل فداکاری خود را ثابت کردند و با اینکه به شکل سلسلهوار، مبتلا، بستری یا قرنطینه هستند اما از خدمت خود کم نگذاشتند و صحنههای فداکاری و زیبایی خلق کردند».
افزود: «تاکنون حدود ۱۰۰ هزار ابتلای پرستاران به کرونا را داشتیم و همچنین ۱۲۰ شهید پرستاری در بحران کرونا داشتیم و این موضوع به شکل منسجم پیگیری میشود و باید قانونی در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم که موضوع شهدای پرستاری و سلامت پیگیری شود».
میرزابیگی در پاسخ به سوالی دربارهی واکسیناسیون کادر پرستاری، توضیح داد: «اکنون اعضای سازمان نظام پرستاری که در سیستم غیربیمارستانی و یا خدمات هومکر هستند را فراخوان کردیم. گلهمندیهایی از وزارت بهداشت به دلیل نگاه دوگانهی پزشکی-پرستاری وجود دارد که همزمانی که آقایان سهمیهی خوبی به نظامپزشکی دادند به ما ندادند. پزشکان، منشی مطب و...واکسن دریافت کردند و اکنون بعد از پیگیریهای زیاد به ما هم دو یا سه روزی است که سهمیهی واکسن دادهاند. ما اعلام کردیم هر پرستاری که واکسن نزده به سازمان مراجعه کند. قرار است لیستی تکمیل کنیم و به شکل لکهگیری واکسیناسیون افراد باقیمانده انجام شود. ما میخواهیم این عزیزان را برای آغاز واکسیناسیون عمومی در کشور آماده کنیم و باید پیش از آن خودشان واکسینه شده باشند».
وی در رابطه با تعداد پرستاران و تناسب آنها با اعداد تختها، اظهار کرد: «تا اواسط دههی۷۰ پرستاری که سواد دانشگاهی داشته باشد و بتواند پا به پای متخصصان پزشکی کار کند ۰.۲ به ازای هر تخت بیمارستانی بود و اکنون این عدد به هشت دهم رسیده است».
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به فعالیت ۱۷۰۰مرکز پرستاری خدمات مراقبت در منزل، بیان کرد: «این روزها مردم دنیا درخواست خدمت در منزل دارند و ما هم از سال ۹۵ اقدام به تعریف شکل جدید پرستاری در منزل کردیم و اکنون ۱۲۰۰ مرکز فعال در این حوزه داریم و بالغ بر ۳۰۰ یا ۴۰۰ مرکز خدماتی به مردم ارائه دادند. مراکزی که مراقبت در منزل ارائه دادند همه موفق بودند و یک مورد مرگ و میر از مراقبت در منزل در بحران کووید۱۹ گزارش نشد. به جز بیماری اورژانس و مراقبت بیمارستانی، این موضوع هم از حقوق اولیهی مردم است که بخواهند پرستار در منزل از آنها مراقبت کند».
وی با بیان اینکه ادامه ی پیگیری رفع کمبود نیروی انسانی تا نیل به استانداردها از تاکیدات ما است، گفت: «سال قبل مجوزهای استخدامی خوبی گرفتیم ولی پیشرفت نظام سلامت در بعد افزایش تختها و بازنشستگی نیروها سبب میشود مجوزهای استخدامی تنها جای این دو مورد را پر کند. ریاست جمهوری اعلام میکنند در دولت یازدهم، ۴۰ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده که این یعنی این تعداد تخت به ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری نیاز دارد و این درحالی است که در دورهی کرونا ما به شکل دورهای شاهد خارج شدن پرستاران برای طی دورهی درمان بودیم؛ یعنی معمولا سلسلهوار حدود هفت هزار پرستار یا در قرنطینه یا مرخصی استعلاجی بودهاند. روند جذب این نیروها بسیار آهسته است. ۵۳ هزار مجوز استخدام داده شده ولی تاکنون بیش از ۲ یا ۳ هزار نفر وارد سیستم نشدند پس اگر این نیروها در بحران وارد کار نشود، کِی قرار است به کارگیری شوند؟ روند استخدامی مانند شرایط عادی دنبال میشود که درست نیست. سسیتم باید چابک باشد».
میرزابیگی دربارهی تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی پرستاری نیز گفت: «برای بخشی از آنها امتیازاتی در بحران کرونا در نظر گرفته شد. این پرستاران هیچ فرقی با نیروی استخدامی ندارند و امیدواریم این موضوع تبدیل وضعیت را با همکاری مجلس به جد پیگیری کنیم. قرارداد ۸۹ روزهی پرستاران در پیکهای کرونا نه انسانی است و نه قانونی، سازمان با هر کیفیتی پیگیر این موضوع است. کسی که اینگونه قراردادها را میبندد علاوه بر آنکه در آخرت باید پاسخگو باشد باید پاسخگوی پیگیری حقوقی ما هم باشد».
وی با تاکید بر اجرای درست قانون ارتقای بهرهوری، گفت: «در برخی بیمارستانها به پرستار اضافه کار اجباری میدهند و بعد اعلام میکنند چون قانون بهرهوری گفته سقف کار شما ۸۰ ساعت است یا پول اضافه کار را به شما نمیدهیم و یا میگویند اگر میخواهی اضافه کار بگیری از شمول قانون بهرهوری خارج میشوید. پیام ما بر اساس قانون این است که بر اساس ماده ۳۵ آییننامهی اجرایی کارکنان غیرهیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی که میگوید اگر به هر دلیلی از پرسنل بیش از ۶۰ ساعت در ماه اضافه کار اجباری گرفتید دیگر باید به عنوان نیروی تمام وقت او را حساب کنید. با این حساب پرستاران یا شامل قانون بهرهوری هستند و یا مشمول قانون تمام وقتی هستند».
وی دربارهی سختی کار پرستاران، اظهار کرد: «نمی دانیم این روزها در تامین اجتماعی چه خبر است. قوانین این موضوع به شکل کامل موجود است و بیش از 10 سال قبل در این رابطه قانونی تصویب شده است که صراحتا در آن میگوید شغل پرستاری جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود. یکی از بخشهای سخت و زیانآور در شغل پرستاری به کاهش ساعت کاری در هفته مربوط است که باید کمتر از ۳۶ ساعت باشد. بحث بعدی فوقالعاده سختی کار است و برای بخشهای مختلف امتیازهای مختلف دارد، مثلا بخش عمل جراحی یا بخش سوختگی با هم متفاوت است و اگر این موضوع در نظر گرفته شود، بخشی از مشکلات حل خواهد شد. موضوع دیگر بحث بازنشستگی پیش از موعد است که تامین اجتماعی میگوید اگر میخواهید با ۲۰ سال بازنشسته شوید باید ۲۰۰ میلیون پرداخت کنید؛ در صورتی که طبق قانون بهرهوری پرستاری جزو مشاغل سخت است و اینها تفکرات فردی است و ما کاملا پیگیر مطالبات پرستارها هستیم». /پ
نظر خود را بنویسید