فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: در پی تلاطمهای متعدد در بازار مرغ کرمان، سرانجام ممنوعیت صدور مجوز مرغداری در استان برداشته شد و اکنون، کسانی که قصد راهاندازی این واحدها را دارند، میتوانند از طریق سامانهی سازمان نظام مهندسی کشاورزی اقدام کنند یا به صورت حضوری به سازمان نظام مهندسی کشاورزی شهرستان محل سکونت خود مراجعه و ثبتنام کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت که زمان مشخصی برای بستن سامانه هنوز اعلام نشده است اما هر زمان عرضه و تقاضا در استان به تعادل برسد، محدودیتهایی برای صدور مجوز مرغداری قائل خواهند شد.
باقری از سرمایهگذاران خواست تا در شهرستانهایی که واحدهای مرغداری اندک است ورود کنند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، علی باقری در اینباره، با یادآوری کمبود گوشت مرغ در استان طی ماههای گذشته اظهار کرد: «با توجه به اینکه بخشی از نیاز مصرفی استان کرمان از یزد تامین میشد، پس از کمبود گوشت مرغ در کشور، استان یزد دیگر به ما گوشت مرغ نداد و کرمان با مشکلاتی در این زمینه مواجه شد».
وی افزود: «تعداد مرغداریها در جنوب استان کرمان به دلیل اقلیم و شرایطی که در گذشته داشتیم، کم است و در زمان کمبود گوشت مرغ، شمال استان ملزم به تامین گوشت مرغ جنوب نیز شد، بنابراین فشار زیادی به شمال استان وارد شد و کمبود گوشت مرغ در این منطقه بیشتر احساس شد».
وی اظهار کرد: «با شدت گرفتن این چالش، استاندار کرمان، مسئولین ارشد وزارت جهادکشاورزی را به استان دعوت کرد تا از نزدیک مسائل و مشکلات را مشاهده کنند همچنین، استاندار و رئیس جهادکشاورزی استان در وزارتخانه حضور یافته و پیگیر صدور مجوز مرغداری شدند که در نهایت در کمیسیون رفع موانع تولید کشور ممنوعیت صدور مجوز مرغداری در کل کشور برداشته شد».
وی دربارهی اینکه مجوزها در سامانه به تعداد محدود صادر میشود یا خیر؟ اظهار کرد: «سیاست بر این است اگر بیش از نیاز کشور گوشت مرغ تولید شد، خط کشتارگاه طیور به سیستم روز دنیا مجهز کنیم تا بتوانیم گوشت مرغ مازاد مصرف جامعه را صادر کنیم بنابراین تاکنون محدودیتی در تعداد صدور مجوزها نداریم».
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی شمال استان همچنین، خطاب به مرغداران گفت: «هر کس که علاقهمند به توسعه مرغداری خود بوده که به دلیل محدودیتها برای آنها مقدور نبود، اکنون شرایط آن فراهم شده و باید در اسرع وقت برای گرفتن مجوز توسعه مرغداری مراجعه کنند. همچنین از سرمایهگذاران تقاضا داریم که در شهرستانهایی که واحد مرغداری در گذشته در آنها کمتر توسعه پیدا کرده، ورود کنند».
وی سپس، دربارهی سیاستهای جهاد کشاورزی استان توضیح داد: «در ابتدا برای توسعهی مرغداریهای موجود اقدام میکنیم زیرا صاحبان این واحدها تجربیات لازم را دارند و دچار ضرر و زیان نمیشوند، همچنین زیرساخت های آنها از جمله آب و برق موجود است».
وی ادامه داد: «واحدهای قدیمی که بیش از 40 سال از عمر احداث آنها میگذرد و بیشتر در کوه باداموییه، چشمه گز، بی بی حیات و ... هستند؛ دچار مشکلات زیست محیطی، بهداشتی و دامپزشکی و ... هستند که به دنبال رفع مشکل آنها از طریق مجاری قانونی هستیم تا وارد چرخهی تولید شوند».
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان بیان کرد: «حدود 550 واحد مرغداری در شمال استان فعال و حدود 400 واحد کوچک دیگر نیز وجود دارد اما به دلیل نداشتن پروانه نمیتوانستند از سامانه بازارگاه نهادهای خود را خریداری کنند که پیگیر رفع مشکل آنها نیز هستیم».
وی اضافه کرد: «مشکل این 400 واحد شامل مشکلات زیست محیطی، فواصل بهداشتی دامپزشکی است و تعداد زیادی از آنها اراضی ملی را تصرف کردهاند».
وی بر تاسیس تشکلهای مرغداری نیز تاکید کرد و افزود: «برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکننده و مصرف کننده باید عرضه و تقاضا تعادل داشته باشد لذا مرغداران با تاسیس تشکل بازارهای هدف و میزان نیاز بازار را پیدا میکنند».
باقری خاطرنشان کرد: «مرغداران نفع خود را در جمع ببینند و تشکلها را فعال کنند به طوری که در هر شهرستان یک تشکل قوی داشته باشیم».
نظر خود را بنویسید