فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: به گفتهی مسئولان، در استان کرمان بهدلیل کاهش بارندگی، ورود زودهنگام چاههای کشاورزی به مدار مصرف، افزایش مصرف برق واحدهای صنعتی و افزایش دمای هوا، توازن تولید و مصرف برق به هم خورده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان گفت: «مدیریت مصرف برق باید از دستگاههای اجرایی آغاز شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم کرمان، محمد سلیمانی، مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان سهشنبه چهارم خردادماه در ارتباط با وضعیت خاموشیهای تابستان شمال استان کرمان گفت: «خاموشیها به وضعیت مصرف مردم و تولید نیروگاهها بستگی دارد و از الان نمیتوان شرایط تابستان را پیشبینی کرد».
وی با اشاره به اینکه همواره مصرف برق در تابستان افزایش پیدا میکند، افزود: «باید همه ظرفیتهای خود را برای صرفهجویی و مصرف بهینه برق بهکار بگیریم و اگر مردم همراهی کنند امسال خاموشی نخواهیم داشت».
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در شرایطی که مجبور به قطع اضطراری برق بودیم قطعا به مشترکین اطلاعرسانی میشود، ادامه داد: «اجرای برنامههای پیشگیرانه برای خاموشیهای استان از 31 اردیبهشتماه آغاز شده است».
وی تاکید کرد: «برای کاهش مصرف برق ادارات ملزم به کاهش مصرف برق 50درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل در ساعات اداری و 10درصدی در ساعات بعد از وقت اداری هستند و مدیریت مصرف برق باید از دستگاههای اجرایی آغاز شود».
سلیمانی با اشاره به اینکه دستگاههای ماینر، تراز انرژی را به هم زدهاند و مراکز استخراج رمزارزها را یکی از چالشهای شرکتهای توزیع برق دانست و بیان کرد: «ماینرهای مجوزدار در شرایط اضطراری ملزم به قطع برق هستند».
حمیدرضا ایرانمنش، رئیس گروه مدیریت مصرف شرکت برق منطقهای کرمان نیز با تاکید به اینکه برای تامین برق مطمئن و مستمر برای همه مشترکین نیازمند مشارکت همگانی هستیم، اظهار کرد: «در شرایط فعلی با چند پدیده روبهرو هستیم که باعث شده است توازن تولید و مصرف برق در استان کرمان وضعیت مطلوبی نداشته باشد».
وی به مسئله خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی در سال آبی جاری اشاره کرد و گفت: «این شرایط باعث شده است که شاهد ورود زودهنگام چاههای کشاورزی به مدار مصرف باشیم و از سوی دیگر کاهش 30 تا 35 درصدی بارشها باعث شده از ظرفیت تولید برق نیروگاههای برقآبی کشور کاسته شود و حدود 4 هزار مگاوات از تولید برق خود را بهدلیل محدودیتهای ایجادشده از دست بدهند».
رئیس گروه مدیریت مصرف شرکت برق منطقهای کرمان با بیان اینکه افزایش دما باعث استفاده زودتر از وسایل سرمایشی در برخی از مناطق شده است، افزود: «از سوی دیگر میزان مصرف برق واحدهای صنعتی نیز بهدلیل توسعه فرایندهای تولیدی افزایش پیدا کرده است».
وی ادامه داد: «در دو ماه اخیر شاهد رشد 20درصدی مصرف برق بودیم و کنار تمامی این مسائل با محدودیتهای ناشی از کووید19 هم مواجه هستیم اما با وجود همه این محدودیتها و دشواریها صنعت برق برای حفظ پایداری شبکه برق و جلوگیری از خاموشیها تمام توان خود را بهکار گرفته است».
ایرانمنش با بیان اینکه پیشبینی میشود از حدود 60 هزار مگاوات توان مورد نیاز تابستان چیزی در حدود 24 تا 26 مگاوات آن مربوط به وسایل سرمایشی باشد، گفت: «با توجه به شرایطی که داریم نیاز است که هماستانیها نگاه ویژهای را به مصرف انرژی بهویژه در ایام گرم سال داشته باشند و در حد امکان از وسایل سرمایشی در مواقع ضروری استفاده کنند».
وی اعلام کرد: «تامین برق مطمئن و مستمر برای همه مشترکین نیازمند مشارکت همگانی در امر بهینهسازی مصرف و صرفهجویی حداقلی 10درصدی در مصارف برق است و امیدواریم بتوانیم تابستان امسال را و ساعات پیک بار را با کمترین مشکل پشتسر بگذاریم».
حسین علیزاده مدیر امور دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان نیز با بیان اینکه در پیک بار تابستان حدود 500 ساعت پیک بار بحرانی مصرف برق داریم، اظهار کرد: «بهینهسازی مصرف تنها راه گذر موفق از پیک بار تابستان امسال است و راهی جز همکاری مردم و دستگاههای اجرایی و بهینهسازی مصرف برق نداریم».
وی با اشاره به اینکه در این روزها راهکارهای کاهش مصرف برق بهمراتب اقتصادیتر از احداث نیروگاه است، افزود: «با توجه به شرایط اقلیمی استان کرمان، شروع زودهنگام گرما و کاهش بارندگی، تغییر رفتار مصرف برق ضروری است».
مدیر امور دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان افزود: مشترکان «خانگی میتوانند با راهکارهای ساده مدیریت مصرف در دسته مشترکان کممصرف قرار بگیرند و از تخفیف 100درصدی بهای برق مصرفی برخوردار شوند». / الف
نظر خود را بنویسید