فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: مدیرکل امور عشایر استان کرمان از کاهش ۷۰ درصدی علوفهی مرتعی ناشی از بحران خشکسالی در استان خبر داد و تصریح کرد: «این وضعیت، حیات دامداران عشایری و روستایی را در معرض تهدید جدی قرار داده است».
به گفتهی نیکزادی، نبود علوفهی کافی موجب شده که عشایر مجبور به عرضهی دامهای مولد و نارس خود به بازار شوند.
عشایر استان در حالی در این تنگنا قرار گرفتهاند که نقش مهمی در تامین گوشت قرمز و مواد لبنی دارند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، رضا نیکزادی، 5 خردادماه افزود: «خشکسالی امسال کرمان طی ۴۰ سال گذشته بیسابقه بوده و مشکل تامین علوفه، عشایر را وادار کرده که دامهای مولد و نارس خود را به بازار عرضه کنند».
وی ادامه داد: «عشایر قطعا باید در این شرایط علوفه دستی را جایگزین علوفه مرتعی کنند که این امر هزینههای سرسامآوری را برای جامعه مولد عشایر به همراه دارد».
وی گفت: «طی ماههای پایانی سال گذشته و همچنین امسال، پیگیریهایی در استان کرمان از طریق سازمان جهاد کشاورزی و مجموعه سازمان امور عشایری ایران به منظور تامین نهاده صورت گرفته تا نهاده به مقدار لازم و به قیمت مصوب در اختیار عشایر قرار گیرد اما به دلیل تقاضای زیاد عشایر و دامداران و با وجود همکاری دو سازمان ، نیاز به مساعدت بیشتر در این خصوص داریم».
وی سپس توضیح داد: «اقداماتی در دستور کار اداره کل امور عشایر به منظور مقابله و کاهش اثرات خشکسالی وجود دارد که در این راستا قرار شده نهادههای دامی به اندازه کافی تامین و در اختیار عشایر قرار گیرد و نیز تسهیلات بانکی مدتدار و ارزانقیمت به آنها پرداخت شود».
مدیرکل امور عشایری استان کرمان افزود: «تنوع بخشی به اشتغال عشایر در حوزههای مختلف از جمله توسعه گردشگری، عشایرگردی، توسعه صنایعدستی، جمعآوری گیاهان دارویی، خرید دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی امور دام و با مشارکت اتحادیه و تشکلهای عشایری با هدف حمایت از دامداران، آبرسانی سیار به مناطقی که چشمهها، قنوات و منابع آبی آنها دچار افت آب و خشکیدن شدهاند نیز از دیگر اقداماتی بوده که در دستور کار اداره کل عشایری به منظور مقابله و کاهش اثرات خشکسالی قرار گرفته است».
به گفتهی وی، جمعیت دام سبک عشایر شمال کرمان یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس است که نقش مهمی در تامین گوشت قرمز و مواد لبنی این استان دارد. / الف
نظر خود را بنویسید