فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه نرخ بیكاری استان در سال گذشته ۱۰,۶ و بالاتر از متوسط كشور بوده است، گفت: «متاسفانه نرخ بیكاری بانوان در استان در سال گذشته دو برابر متوسط كشور بوده است».
به گفتهی وی، از جمعیت سه میلیون و ۳۴۱ هزار نفری استان، دو میلیون و ۴۲۴ هزار نفر در ردهی سنی ۱۵ سال و بالاتر هستند و از این تعداد، تنها ۹۶۰ هزار نفر فعال هستند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان، جعفر رودری در جلسهی كارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان با اشاره به تعریف پنجرهی جمعیتی، بیان کرد: «پنجرهی فعالیتی به دورهی زمانی به نسبت كوتاه از تحولات جمعیتی یک كشور گفته میشود كه در آن نسبت جمعیت سنین فعالیت به حداكثر میرسد و نوعی ساختار جمعیتی مطلوب برای شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی مهیا شده و دورهای است كه در آن بیشتر از دوسوم جمعیت در سن فعالیت (۱۵-۶۴ سال) باشند».
وی ادامه داد: «در حال حاضر، با توجه به ماهیتگذار جمعیتی و تغییرات ساختار سنی مرتبط با آن، سهم جمعیت سنین فعالیت در ایران و استان افزایش یافته و این فرایند موجب گشوده شدن پنجرهی فرصت و سود جمعیتی فرآروی اقتصاد كشور شده است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان كرد: «ایران در سال ۱۳۸۵ وارد فاز پنجرهی جمعیتی شده و این پنجره حدود چهار دهه باز خواهد ماند و در حدود سال ۱۴۲۵ بسته خواهد شود لذا از حدود سال ۱۴۲۵ نسبت جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر شاید به بالاتر از ۱۵ درصد برسد و از آن پس هم با شتاب بالا میرود، در نتیجه نسبت وابستگی سنی دوباره شروع به افزایش میكند».
وی ادامه داد: «بر اساس برآورد جمعیت از سال ۱۳۸۵، حدود ۶۷ درصد از جمعیت استان در سن فعالیت هستند و این در حالی است كه در سال ۱۳۴۵ این نسبت برابر ۴۹ درصد بوده است».
رودری با اشاره به اینكه باز شدن پنجرهی جمعیتی فرصتی كمنظیر برای جهش كشور به گروه اقتصادهای پیشرفته ایجاد میكند، اظهار كرد: «پنجرهی جمعیتی كه از اواخر دههی هفتاد به روی كشور باز شده، مورد استفادهی سیاستگذاران و دولتها قرار نگرفته و علیرغم در اختیار داشتن نیروی كار جوان و با انرژی، زمینههای اشتغال ایجاد نشده است».
وی با ارائهی نرخ بیكاری و مشاركت كشور و استان كرمان، افزود: «ایران یكی از پایینترین نرخهای مشاركت جوانان در بازار كار را دارد و علیرغم پایین بودن نرخ مشاركت جوانان، نرخ بیكاری آنان نیز به شدت بالاست».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت : «طی ١۶ سال گذشته حدود ١٧ میلیون نفر به جمعیت در سن كار كشور اضافه شده است؛ اما خالص ایجاد شغل در این مدت حدود چهار میلیون شغل بوده است».
وی همچنین از بالا بودن بار تكفل ایران در مقایسه با كشورهایی كه جمعیت آنها سالهاست وارد میانسالی و پیری شده است، خبر داد و افزود: «این شاخص در كشور ما از كشورهای توسعهیافته و همچنین كشورهای پیری مانند انگلیس، فرانسه و آمریكا نیز بالاتر است».
دبیر كار گروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمان با بیان اینكه از جمعیت سه میلیون و ۳۴۱ هزار نفری استان، دو میلیون و ۴۲۴ هزار نفر در ردهی سنی ۱۵ سال و بالاتر هستند، گفت: «از این تعداد تنها ۹۶۰ هزار نفر فعال هستند».
وی با بیان اینکه نرخ مشاركت استان ۱,۷ واحد درصد كمتر از متوسط كشور است، ادامه داد: «استان پهناور كرمان در این شاخص رتبهی ۲۲ كشور را داراست و متاسفانه این نرخ در حوزهی مشاركت بانوان به رتبهی ۲۶ كشور افزایش یافته است».
رودری همچنین نرخ بیكاری استان در سال گذشته را ۱۰,۶ و بالاتر از متوسط كشور اعلام کرد و افزود: «متاسفانه نرخ بیكاری بانوان در استان در سال گذشته دو برابر متوسط كشور بوده است».
وی همچنین با اشاره به سهم بخشهای اقتصادی در اشتغال استان، گفت: «بیشترین سهم در اشتغال استان را بخش كشاورزی (قریب به ۳۹ درصد) دارد كه با ادبیات توسعهی پایدار و كمبود آب در استان در تعارض بوده و باید به سمت دیگر بخشها ازجمله خدمات و صنعت و معدن سوق پیدا كند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان كرد: «طی چند سال اخیر و به مدد پیادهسازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در استان، سهم بخش خصوصی در اشتغال استان قریب به ۲,۱ واحد درصد از متوسط كشور بالاتر است». /پ
نظر خود را بنویسید