گروه جامعه – فرمانده سابق پلیسراه استان کرمان گفت: «آمار نشان میدهد 70 درصد متوفیان در بهترین سالهای عمرشان که میتوانستند برای جامعه و خانوادهی خود مفید باشند، جان خود را از دست دادهاند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، مسعود غفوریان، امروز یکشنبه، در مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه سال 85 آخرین سال بحرانی کشور و استان کرمان در بحث تلفات جادهای بود، اظهار کرد: «در سال 85، یکهزار و 252 نفر در جادههای استان جان باختند و سه هزار و 595 نفر مجروح شدند».
این پژوهشگر افزود: «از سال 86 تلفات جادهای در کشور و استان کاهش یافت به گونهای که در سال 86 تعداد کشتههای حوادث جادهای استان به 860 نفر رسید و آمار مجروحین نیز 877 نفر بود».
وی اذعان کرد: «پس از آن با وجود اینکه معدل تلفات و حوادث جادهای در کشور رو به پایین بوده در استان کرمان این آمار افزایش داشته است».
غفوریان با بیان اینکه معمولا بین 10 تا 15 درصد مجروحین جادهای معلول مادامالعمر میشوند، گفت: «سال گذشته 22 درصد کشتهشدگان جادهای خانمها و 87 درصد آقایان بودند».
وی با اشاره به آمار متوفیان حوادث رانندگی سال گذشته بر حسب سن، خاطرنشان کرد: «26 درصد متوفیان بین 21 تا 30 سال، 20 درصد بین 31 تا 40 سال و 13 درصد بین 41 تا 50 سال سن داشتند».
فرمانده سابق پلیسراه استان کرمان افزود: «آمار نشان میدهد 70 درصد متوفیان در بهترین سالهای عمرشان که میتوانستند برای جامعه و خانوادهی خود مفید باشند، جان خود را از دست دادهاند».
وی با بیان اینکه 62 درصد کشتههای جادهای متاهل و 37 درصد مجرد بودند، گفت: «بر اساس این آمار حداقل 60 تا 70 درصد افراد کشته شده نانآور خانواده بودند».
این پژوهشگر اظهار کرد: «68 درصد کشتههای در جادههای بینراهی، 30 درصد در جادههای فرعی و روستایی و دو درصد در معابر اختصاصی جان خود را از دست دادند».
وی خاطرنشان کرد: «هفت درصد متوفیان حوادث جادهای اتباع بیگانهای هستند که به دلیل جابهجاییهای غیرمجاز جان سپردند».
غفوریان افزود: «سال گذشته 48 درصد حوادث رانندگی استان کرمان در اثر واژگونی و 39 درصد در اثر برخورد دو وسیلهی نقلیه رخ داده است».
وی با اشاره به محورهای حادثهخیز استان اذعان کرد: «محور کرمان ـ بم با 119 فقره تصادف جرحی و 30 تصادف فوتی در سال گذشته پر حادثهترین محور استان بوده و پس از آن محورهای کرمان – سیرجان، کرمان – رفسنجان و انار – رفسنجان قرار دارند».
فرمانده سابق پلیسراه استان کرمان با اشاره به آمار تصادفات خودروی حامل اتباع بیگانه غیرمجاز، گفت: «در سال 95 تصادف خودروهای حامل افاغنه غیرمجاز 36 کشته و 147 مجروح بر جای گذاشت در حالی که این آمار در سال 96 به 69 کشته و 154 مجروح افزایش یافته است».
وی در ادامه با اشاره به طول راههای استان کرمان خاطرنشن کرد: «در استان کرمان شش هزار و 400 کیلومتر راه شریانی، اصلی و فرعی و 12 هزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد و به دلیل کویری بودن جادهها و یکنواختی آنها در بسیاری از موارد خستگی راننده باعث بروز حوادث رانندگی میشود».
این پژوهشگر افزود: «استان کرمان به ازای تن کیلومتر کالایی که در مسیرهای آن جابهجا میشود رتبهی هشتم و به ازای متوسط وزن محمولهها در هر سفر رتبهی اول کشور را به خود اختصاص داده است».
وی اظهار کرد: «در راههای استان 18 پایگاه اورژانس مستقر شده که در این زمینه رتبهی 19 کشور را داریم و از نظر مجتمعهای خدمات زفاهی بین راهی نیز استان کرمان رتبهی 24 را داراست».
غفوریان گفت: «عبور 107 خودرو از محورهای استان در سال 95 توسط دستگاههای ترددشمار ثبت شده که این میزان در سال 96 به 129 میلیون تردد افزایش داشته است و بیشترین ترددها نیز مربوط به حمل و نقل عمومی است که مربوط به شاخص توسعه است».
وی تعداد پاسگاههای پلیسراه استان را 17 عدد اعلام کرد و افزود: «9 پاسگاه باید در کوهبنان، بردسیر، ارزوئیه، ریگان، شهداد، منوجان، عنبرآباد و رابر احداث شود».
فرمانده سابق پلیسراه استان کرمان از فعالیت یک اورژانس هوایی در استان خبر داد و گفت: «کرمان به بیش از یک پایگاه اورژانس هوایی نیاز دارد».
وی خاطرنشان کرد: «استان کرمان به لحاظ طول راههای کشور رتبهی سوم کشور بعد از استانهای فارس و خراسان رضوی را دارد و از نظر طول راههای شریانی بعد از فارس و سیستان و بلوچستان رتبهی سوم ذرا به خود اختصاص داده است».
3258
فرمانده سابق پلیسراه استان کرمان:
کرمان به بیش از یک پایگاه اورژانس هوایی نیاز دارد

نظر خود را بنویسید